Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 79)

 • De Nationale Voorleesdagen 2022 Bekijk details

  17 januari 2022

  Vanaf woensdag 26 januari zijn er weer diverse voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters bij Huis73. Dan starten namelijk de Nationale Voorleesdagen!

 • Huis73 presenteert Shift Talks Bekijk details

  9 november 2021

  Hoe worden we goede voorouders? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks – een nieuw meerdaags event van Huis73 in ‘s-Hertogenbosch. De hoofdgast is internationaal bestsellerauteur en publieksfilosoof Roman Krznaric. Hij spreekt op woensdag 17 november in de Sint Janskathedraal over zijn veelvuldig vertaalde boek: “De Goede Voorouder: langetermijndenken voor een korte termijnwereld”. In de dagen eromheen reageren schrijvers, denkers, politici en publiek uit heel Nederland in diverse talks en...

 • Nieuwe samenwerking Boschlogie Bekijk details

  3 november 2021

  De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, het Koning Willem I College en Erfgoed ’s-Hertogenbosch zijn de drijvende krachten achter deze populaire, door vrijwilligers gerunde opleiding. Zij verwelkomen Huis73 als vierde partner en tekenen daartoe vandaag een samenwerkingsovereenkomst.

 • Nederland Leest: Adriaan van Dis Bekijk details

  28 oktober 2021

  November = Nederland Leest. De grootste leesclub van Nederland gaat weer van start.

 • Herfstfestival bij Huis73 Bekijk details

  5 oktober 2021

  In de herfstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen, want in alle bibliotheken van Huis73 is er iedere dag van alles te doen. Zo kan je luisteren naar het verhaal van de succesvolle YouTubers Furtjuh en Gewoon Thomas, en kun je meedoen aan allerlei leuke workshops zoals Minecraft, Mad Science en een echte escaperoom. Natuurlijk vergeten we de allerkleinsten niet: zij kunnen de hele week wegdromen bij mooie voorleesverhalen.

 • Hoe ga jij om met je data? Bekijk details

  28 september 2021

  Denk mee binnen het project VERSE ALGORITMES

 • Stadscomponist stelt zich voor Bekijk details

  24 september 2021

  Huis73 werkt met vele partners samen. Zo ook met stadscomponist Bart de Vrees. Met hem, componist Remy Alexander en November Music ontwikkelen we een componeertraject voor scholieren. Hij schreef voor Huis73 een stuk waarin hij zich voorstelt en vertelt met welke opdracht hij de Bossche samenleving op muzikaal gebied met elkaar verbindt.

 • Vanaf september weer volledig open! Bekijk details

  24 september 2021

  Onze vertrouwde openingstijden zijn weer terug! Daarnaast zijn er vanaf 25 september een aantal nieuwe coronamaatregelen waar je rekening mee moet houden bij een bezoek aan Huis73 en onze bibliotheken.

 • Doe jij mee met de expositie over de Sint-Jan? Bekijk details

  31 augustus 2021

  Voor het meerdaags event Shift Talks van Huis73 zijn we op zoek naar kunstenaars die werk maken van of over de Sint-Jan. Shift Talks biedt een serie aan Talks, Debat en Kunst en vormt jaarlijks jouw kompas voor de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie. Centraal staat altijd een moedige uitdager, een dwarse denker van internationale allure die op een bijzondere locatie spreekt.

 • Opening Keramiekstudio en Digitaal Atelier Bekijk details

  30 augustus 2021

  Huis73 start twee nieuwe innovatieve plekken en programma’s rondom Digital Crafts en innovatief makerschap. Kom kijken, leren en (mee)maken!

Paginanavigatie