Nederland Leest: Yvonne Keuls

Gepubliceerd op: 20 oktober 2022 14:42

Oud worden, jong blijven is dit jaar het thema van Nederland Leest. Yvonne Keuls schreef een liefdevolle roman 'Mevrouw mijn moeder'. Vanaf 1 november is een gratis exemplaar af te halen in de bibliotheken.

Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien; het ouder worden van onszelf en het ouder worden van de mensen in onze omgeving. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens?

Mevrouw mijn moeder
Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland.Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger.

Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Het is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Gedurende de hele maand november leest heel Nederland één boek leest, dat je cadeau krijgt van de bibliotheek.

Te doen in november bij Huis73:

9 november: de #LeesclubHuis73 leest en bespreekt Mevrouw mijn moeder

10 november: Dansvoorstelling Het verrotte leven van Floortje Bloem

20 november: Yvonne Keuls is te gast bij Zin op Zondag

Heel november kan je een gratis exemplaar van Mevrouw mijn moeder ophalen bij de bibliotheken (zolang de voorraad strekt).

Programma en tickets