Jong geleerd is oud gedaan met Citytrainer@School

Gepubliceerd op: 3 november 2022 12:42

Zo'n 200 jongeren van vier Bossche VMBO scholen gaan met de cursus Citytrainer@School aan de slag om de stad en hun talenten te ontdekken door middel van cultuur en sport. Op 18 oktober hebben ze de eerste stap gezet.

Stel je voor: je bent tussen de 14 en 17 jaar en op zoek naar jouw talent. Je wilt keuzes maken voor je toekomst, maar hoe begin je daarmee?

Zo'n 200 jongeren van vier VMBO scholen, Yuverta, Bossche vakschool, Van Maerlant en ISK, trokken op 18 oktober de stad in om hier een eerste stap in te zetten. Met de cursus Citytrainer@School gaan ze aan de slag om de stad en hun talenten te ontdekken door middel van cultuur en sport.

WHO RUN THIS CITY? 

Van Huis73 via Artemis tot aan World Skate Center, op 18 oktober vulde de stad zich met leerlingen. Voordat ze aan de slag gingen met de cursus Citytrainers@School mochten ze een dag de stad onveilig maken om hun talenten te ontdekken. Bij Huis73 namen ze deel aan een programma met een dansworkshop van Len van der Pol van CypherHQ. Leren door te doen was de insteek van deze dag!

Ook tijdens Citytrainer@school zullen de leerlingen niet in de schoolbanken blijven zitten. In samenwerking met Huis73, Artishock en de gemeente van ’s-Hertogenbosch gaan ze voor 40 uur aan de slag in de stad. Dit doen ze op een plek waar ze hun talent kunnen inzetten. Op 18 oktober is het eerste zaadje geplant om dit talent te ontdekken en ontwikkelen.

UNIEKE KANS 

Citytrainers is een progamma dat al 12 jaar lang honderden deelnemers in ’s-Hertogenbosch helpt hun creatieve, sportieve, organisatorische en sociale talenten te ontwikkelen en vervolgens in te zetten. Het project heeft prijzen gewonnen zoals ‘Meer dan handen Vrijwilligersprijs’ en de ‘Goed Geregeld kwaliteitsonderscheiding’ van Movisie.

Citytrainers@School wordt sinds april via MDT op drie VMBO scholenaangeboden. Leerlingen kunnen op deze manier hun talenten ontdekken, uitvoeren in de praktijk en nieuwe mensen ontmoeten. Huis73 heeft een actieve rol bij dit project door een verbinder te zijn met de scholen en cultuur in de stad.