Leiderschap door ogen en oren van Bossche makers

Gepubliceerd op: 9 november 2022 10:20

Bij Shift Talks 2022 maken stadschroniqueur Eric Alink en stadscomponist Bart van Dongen samen de uitdagende postcastwandeling ‘Regels om te overleven’. Fotografen Marc Bolsius en Karin Jonkers geven een beeldende reflectie in de vorm van een portrettenreeks, waaraan je kunt meedoen.

Bart van Dongen, Eric Alink, Marc Bolsius en Karin Jonkers bij Shift Talks Festival 2022

Leiderschap door ogen en oren van Bossche makers‘
Wat kunnen we het beste doen wanneer onze democratie onder druk staat?’ Dit is een belangwekkende vraag en reden dat Shift Talks de onderzoeksjournalist Masha Gessen naar Den Bosch haalt. Naast deze internationale spreker, spelen Bosschenaren een rol in deze editie (17 t/m 26 nov). Stadschroniqueur Eric Alink en stadscomponist Bart van Dongen maken samen de audiowandeling ‘Regels om te overleven’. Fotografen Marc Bolsius en Karin Jonkers geven een beeldende reflectie in de vorm van een portrettenreeks.

Foto-expositie ‘Follow The Leader’
Een beeldende reflectie op leiderschap is de rode draad door de expositie die tijdens Shift Talks wordt gemaakt. Fotografen Marc Bolsius en Karin Jonkers maken van 17 t/m 20 november portretten van personen die leiderschapskwaliteiten in zich dragen. Deze kwaliteiten worden bepaald door de geportretteerden. Iedereen die gefotografeerd wordt vragen we vooraf één woord te bedenken dat voor hen leiderschap symboliseert. Dit woord vormt het uitgangspunt voor de wijze waarop de portretten gemaakt worden. Vanaf 18 november zijn de eerste portretten al te zien bij Huis73 en op 26 november beschouwt Hans Aarsman de gehele expositie.

Oproep: Doe mee en kom langs
Shift Talks zoekt 45 personen die zich willen laten portretteren. Ben jij of ken jij die persoon? Check dan in je agenda of je tussen 17 en 20 november van 10.30 - 13.30 uur beschikbaar bent om in een kwartier een portret te laten maken. Je portret wordt gemaakt bij Huis73.
Aanmelden kan via info@shifttalks.nl

Podcastwandeling ‘Regels om te overleven’
Deze podcast daagt uit om te luisteren naar de wereld om je heen en je ogen te openen naar wat er in de wereld zich afspeelt. De achterliggende gedachte is om zelf na te denken, kritisch te zijn en je niet laten verleiden om je mee te laten voeren in het script van de autocraat.

‘Regels om te overleven’ is geschreven door Eric Alink en Bart van Dongen arrangeerde de opname en muziek.De tekst is geïnspireerd op een artikel van Masha Gessen (hen/hun), twee dagen na de enige verkiezing van Trump: ‘Autocracy: Rules for Survival’. Daarin deelde Gessen diens inzichten in zes regels hoe Amerikanen de autocratische poging van Trump zouden kunnen overleven. Na de podcastwandeling wordt de wandelaar gevraagd om een zevende regel toe te voegen.

Credits
Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds. Het festival vindt plaats van 17 t/m 26 november 2022 in ’s-Hertogenbosch. Centraal staat een dwarse denker van internationale allure die de wereld de weg wijst in maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie.

De teksten van de audiowandeling ‘Regels om te overleven’ zijn geschreven door Eric Alink en ingesproken door Anika Verschuur. De opname en muziek zijn gearrangeerd door Bart van Dongen.

De portretten van de foto-expositie ‘Follow the Leader’ worden gemaakt door Karin Jonkers en Marc Bolsius.