Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 91)

 • Oeteldonk omèrrumt oe bij Huis73! Bekijk details

  18 januari 2023

  Gedurende heel de carnaval is Huis73 hét podium voor de clubkes. Bij ons kent gezelligheid geen tijd, maar vooral geen leeftijd!

 • Voorleesfeestjes bij Huis73 tijdens de Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  16 januari 2023

  Van 25 januari t/m 4 februari staat voorlezen weer in de schijnwerpers tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ook nu weer staat het Prentenboek van het Jaar centraal, deze keer is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje'' van Joukje Akveld en Jan Jutte. Huis73 maakt er ook een feestje van.

 • Week van de Poëzie bij Huis73 Bekijk details

  10 januari 2023

  Van 26 januari tot en met 1 februari is het de week van de Poëzie met dit jaar als thema Vriendschap. Ook bij Huis73 is er deze week van alles te doen rondom poëzie: van exposities tot masterclass en van workshop tot schrijfcafé.

 • Elk bezoek een eigen verhaal bij Huis73 Bekijk details

  5 januari 2023

  Wat een jaar hebben we achter de rug. Waar we voorzichtig van start gingen met nog wat beperkingen in januari en februari, zijn we trots dat we 2022 met een prachtig bezoekersaantal kunnen afsluiten. Ruim 800.000 mensen wisten ons te vinden afgelopen jaar: op onze plek aan de Hinthamerstraat in ’s-Hertogenbosch én bij onze bibliotheken in Rosmalen, Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel en Berlicum. Makers, studenten, beginnende lezers, geoefende lezers, taalleerders, kennisvreters, bewonderaars, beoefenaars......

 • Leiderschap door ogen en oren van Bossche makers Bekijk details

  9 november 2022

  Bij Shift Talks 2022 maken stadschroniqueur Eric Alink en stadscomponist Bart van Dongen samen de uitdagende postcastwandeling ‘Regels om te overleven’. Fotografen Marc Bolsius en Karin Jonkers geven een beeldende reflectie in de vorm van een portrettenreeks, waaraan je kunt meedoen.

 • Jong geleerd is oud gedaan met Citytrainer@School Bekijk details

  3 november 2022

  Zo'n 200 jongeren van vier Bossche VMBO scholen gaan met de cursus Citytrainer@School aan de slag om de stad en hun talenten te ontdekken door middel van cultuur en sport. Op 18 oktober hebben ze de eerste stap gezet.

 • Marcel van Roosmalen te gast in PERRON-3 Bekijk details

  31 oktober 2022

  Hij staat bekend om zijn droge humor, maar zelf lacht hij nergens om. We hebben het over journalist, columnist en schrijver Marcel van Roosmalen. Op maandag 14 november is hij te gast bij PERRON-3 in Rosmalen. Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant interviewt hem over zijn onlangs verschenen boek Totaal.

 • Nederland Leest: Yvonne Keuls Bekijk details

  20 oktober 2022

  Oud worden, jong blijven is dit jaar het thema van Nederland Leest. Yvonne Keuls schreef een liefdevolle roman 'Mevrouw mijn moeder'. Vanaf 1 november is een gratis exemplaar af te halen in de bibliotheken.

 • Shift Talks 2022 - Democratie onder druk Bekijk details

  17 oktober 2022

  Masha Gessen is de hoofdgast bij Shift Talks 2022. Samen met diverse dwarse denkers van internationale allure die haarfijn de paradigma shifts weten te verwoorden verkennen we het nieuwe thema van Shift Talks 2022, een festival van Huis73. Het festival vindt plaats van 17 t/m 26 november 2022 in ’s-Hertogenbosch.

 • Herfstfestival bij Huis73 Bekijk details

  10 oktober 2022

  In de herfstvakantie (22 t/m 30 oktober) organiseert Huis73 het Herfstfestival. In de bibliotheken van Den Bosch, Rosmalen, Vught en Boxtel is er iedere dag iets te doen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Zo neemt LEGOMASTER Roy je mee in de wereld van LEGO® en is er een Game-Event in DePetrus. Ook kun je de hele week meedoen aan veel workshops zoals Minecraft, DJ, Stop-motion en Augmented Reality. En in het Digitaal Atelier kun je lekker zelf experimenteren. Natuurlijk vergeten we de allerkleinsten...

Paginanavigatie