Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 71)

 • Jeugd Dorpsdichter Vught is gekozen

  8 april 2021

  Samen. Dat is het thema waaraan Bibliotheek Vught samen met het Lambertuspodium en het Maurick College de titel Jeugd Dorpsdichter heeft verbonden. Woensdagmiddag 7 april is de titel Jeugd Dorpsdichter van Vught toegekend aan een meidenduo: Rosalie Beijerink en Pleun Fieten. Maar liefst 1100 leerlingen stuurden gedichten in, een voorselectie van 58 gedichten werd aan de jury voorgelegd waarna de prijsuitreiking volgde. Voor deze kleine maar sfeervolle bijeenkomst waren enkele docenten, leerlingen...

  Bekijk details van Jeugd Dorpsdichter Vught is gekozen

 • Jan Brokken en Jessica Durlacher in Zin op Zondag

  31 maart 2021

  ZIN OP ZONDAG - Literaire talkshow waarin Marja Käss deze keer schrijvers Jessica Durlacher en Jan Brokken ontvangt. De middag is bij te wonen via een livestream.

  Bekijk details van Jan Brokken en Jessica Durlacher in Zin op Zondag

 • Campus073 bij Huis73

  18 maart 2021

  Campus is een plek om je huiswerk te maken of te leren voor bijvoorbeeld het theorie-examen voor je bromfiets of werken aan een profielwerkstuk. Maar er is ook ruimte voor een goed gesprek, een potje schaken, spelletje spelen, iets creatiefs doen met andere jongeren of met de begeleiders. De begeleiders van Campus073 geven géén bijles. Ze hebben niet alle wijsheid in pacht, maar zijn meer dan bereid om iets samen met de jongere uit te zoeken als ze het zelf ook niet weten.

  Bekijk details van Campus073 bij Huis73

 • Scholen aan de slag met Cultuurblik

  11 maart 2021

  Als de school niet naar een culturele activiteit kan, dan komt de culturele activiteit toch naar de school? Met dit idee als uitgangspunt hebben zeven cultuurpartners en Huis73 de koppen bij elkaar gestoken. Het resultaat: Cultuurblik. Een initiatief waarmee leerkrachten in het basisonderwijs op een laagdrempelige manier zelf een cultuurles kunnen geven. Cultuurblik is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

  Bekijk details van Scholen aan de slag met Cultuurblik

 • Studeren weer mogelijk bij Huis73

  8 maart 2021

  Vanaf woensdag 10 maart zijn scholieren en studenten weer welkom om te studeren bij Huis73. Alle scholieren en studenten tot en met 27 jaar zijn van harte welkom. Vergeet niet te reserveren.

  Bekijk details van Studeren weer mogelijk bij Huis73

 • Huis73 biedt hulp bij Belastingaangifte

  5 maart 2021

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of wil je gewoon weer even je kennis opfrissen over wat er allemaal bij komt kijken? Bij Huis73 kunnen we je op verschillende manieren helpen zodat jij zelf digitaal je belastingaangifte kunt doen.

  Bekijk details van Huis73 biedt hulp bij Belastingaangifte

 • Boekenweek 2021

  4 maart 2021

  Maart staat altijd in het teken van de Boekenweek. De echte Boekenweek is dit jaar uitgesteld tot de zomer, maar omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel en bibliotheek ook de komende maanden alle steun kunnen gebruiken, is er van 6 t/m 14 maart Het voorwoord van de Boekenweek. Geen Boekenweek, maar wel een week vol boeken. Want de mooiste gedichten en verhalen vind je in de boekhandel en de bibliotheek, juist in deze tijd!

  Bekijk details van Boekenweek 2021

 • Actief in Den Bosch - Kick Off

  3 maart 2021

  Actiefindenbosch heeft een kennismakingsaanbod voor iedereen van 0 – 100 jaar! Inschrijven kan vanaf 8 maart 2021.

  Bekijk details van Actief in Den Bosch - Kick Off

 • Bossche Voorleeskampioen 2021

  25 februari 2021

  Luuk de Kok is de Bossche voorleeskampioen! "Dit is een van de fijnste dagen van mijn leven!"

  Bekijk details van Bossche Voorleeskampioen 2021

 • Roos van Tilburg winnares voorleeswedstrijd Sint-Michielsgestel

  23 februari 2021

  Op donderdag 11 februari vond in Sint-Michielsgestel de gemeentelijke finale van de voorleeswedstrijd plaats. Maar liefst 9 voorleestalenten stuurden een filmpje van hun voorleesfragment in. Een deskundige jury, onder leiding van burgemeester Han Looijen, heeft zich gebogen over deze filmpjes.

  Bekijk details van Roos van Tilburg winnares voorleeswedstrijd Sint-Michielsgestel