Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 101)

 • Oproep dichtwedstrijd ‘Waar ben ik thuis’ Bekijk details

  9 juli 2024

  //ENGLISH BELOW// Dit jaar staat de dichtwedstrijd van Huis73 in het teken van je ergens thuis voelen! We roepen schrijftalent op om binnen het thema ‘Waar ben ik thuis?’ een gedicht te schrijven en in te sturen. Ben jij graag creatief met taal? Een dichter in hart en nieren? Of wil je gewoon je stem laten horen over dit onderwerp? Doe dan mee!

 • Werkzame periode van dragroyalty Maybe bij Huis73 zit erop Bekijk details

  9 juli 2024

  Hoe kan Huis73 een plek worden waar écht iedereen zich thuis voelt? De Bossche dragroyalty Maybe Boozegeoisie liep het afgelopen jaar als ‘allround specialbibliotheekmedewerker’ mee bij Huis73 en kwam op veel plekken in onze organisatie. Dit alles in het kader van All Inclusive, een artistiek actieonderzoek van de Academie voor Beeldvorming rondom thuisgevoel en gastvrijheid. Inmiddels zit de tijd bij Huis73 er voor Maybe op en heeft hen diens bevindingen gepresenteerd aan Huis73. Maybe liep mee...

 • Nieuwe Bossche jongerenredactie De Stadsreporters Bekijk details

  4 juli 2024

  Sinds kort heeft onze stad een eigen jongerenredactie: De Stadsreporters. Deze groep van 8 jonge journalisten in de dop gaat op pad in eigen stad om verslag te doen van evenementen, jongerenprojecten en jongerencommunities binnen de stad. Daarnaast schrijven, fotograferen en filmen zij van alles over wat zich afspeelt in hun eigen leefwereld. Zo maken De Stadsreporters kennis met het maken van journalistiek en media. Het resultaat? Een eigen nieuwssite waarop van alles te lezen, zien en horen is...

 • Huis73 verzegelt tijdelijke bibliotheek met kunstwerk Bekijk details

  24 juni 2024

  In de tijdelijke bibliotheek in Den Bosch is sinds deze week een groot kunstwerk van illustrator Lobke van Aar te zien. Het werk van 4x4 meter - met de titel 'De Ontdekking' - is speciaal voor Huis73 ontworpen. Lobke van Aar is momenteel woonachtig in Rotterdam, maar een geboren Bossche.

 • Inloggen bij de Bibliotheek wordt makkelijker Bekijk details

  10 juni 2024

  Goed nieuws! Alle openbare bibliotheken gaan samenwerken met één inlogsysteem. Op donderdag 13 juni gaan ook alle bibliotheken van Huis73 over naar het landelijk overkoepelend inlogsysteem.

 • Winnaars Huis73 Kunstprijs 2024 Bekijk details

  3 juni 2024

  Op vrijdag 24 mei zijn bij Huis73 de winnaars bekend gemaakt van de Huis73 Kunstprijs 2024. De Huis73 Kunstprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een kunstenaar afkomstig uit Den Bosch en omstreken die het beste, creatiefste, meest inspirerende kunstwerk heeft gemaakt, ditmaal binnen het thema GROEN. In een afgeladen volle zaal wachtten de deelnemers vol spanning op het verlossende woord.

 • Een terugblik op 2023 Bekijk details

  30 mei 2024

  2023 was een bijzonder jaar, voor Huis73 en voor de bibliotheek in het algemeen.

 • Opening vernieuwde Bibliotheek Rosmalen Bekijk details

  30 mei 2024

  Wie onze bibliotheek in Rosmalen vaak bezoekt kan het niet zijn ontgaan: de afgelopen maanden hebben we flink verbouwd! Na bijna 15 jaar vonden we het tijd om ons interieur op te frissen. Op donderdag 6 juni om 17.00 uur heffen we samen met wethouder Roy Geers en directeur van Huis73 Nan van Schendel het glas op onze vernieuwde bibliotheek.

 • Gelijke Kansen Festival Bekijk details

  16 mei 2024

  Van 29 mei tot en met 2 juni vindt het meerdaagse Gelijke Kansen Festival plaats in ‘s-Hertogenbosch.

Paginanavigatie