's-Hertogenbosch

Huis73 is weer open!

Je bent van harte welkom voor lenen, krantje en koffie, activiteiten en studeren. Denk aan de 1,5 meter regel.

Lees meer

Welkom bij Huis73, voor bibliotheek en cultuur

Hinthamerstraat 72 - 74, 5211 MR 's-Hertogenbosch 
tel. (073) 680 29 00 | e-mail info@huis73.nl

Op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 kun je ons ook bereiken via 
Whatsapp: 06 156 66 324

Let op! We hebben tijdelijk aangepaste openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

Bij avondcursussen en evenementen hanteren we openingstijden op maat. Ook tijdens feestdagen en schoolvakanties kunnen de openingstijden afwijken. 

 

Bank van Leening, Schilderstraat 33: beperkt toegankelijk
Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur 

Agenda en Tickets

Cursussen en Workshops

Mijn bibliotheek

Voor jongeren: Studieplek, Studyshare, muziekstudio, Campus073 en meer

Scholieren en studenten tot 27 jaar zijn welkom om te komen studeren (en dat kan ook muziek zijn). Reserveer minimaal één uur van te voren een studieplek of studio. Studeren zonder afleiding? Meld je aan bij StudyShare.

Het Digitaal Atelier

Een nieuwe plek bij Huis73 waar je kunt kennismaken, experimenteren en ontwerpen met nieuwe technologie. Met onder meer UitvindersLab, FamilieAtelier en workshops voor jongeren.

BoekStart voor baby's

Hoera! Je bent de trotse ouder geworden van een prachtig kindje. Maak je kindje snel lid van de bieb en haal het gratis BoekStartkoffertje op. Want met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Voorlezen buiten de deur

Wat is er nou fijner dan voorgelezen worden in de openlucht? Vanaf 28 juli lezen wij voor op verschillende buitenlocaties in Boxtel, Den Bosch, Rosmalen, Sint-Michielsgestel, Berlicum en Vught. Kom jij luisteren naar een mooi zomers verhaal?

Kijk in de agenda waar we zijn

T/m 23 juli lezen we voor in de bibliotheek. Meld je wel even aan. 

Nieuw: Lenen zonder abonnement

Ben je geen lid maar heb je af en toe een boek nodig, bijvoorbeeld voor studie of werk? Met de gratis BiebApp en je mobiel kan je lenen zonder abonnement en betaal je alleen voor wat je leent.

Actief in den Bosch

Ben je op zoek naar een leuke activiteit die bij jou past? Met Actiefindenbosch kan je allerlei sportieve of creatieve activiteiten uitproberen zonder meteen lid te hoeven worden van een club of vereniging. Voor iedereen van 0 -100 jaar.

Digitaal spreekuur

Met alledaagse vragen over digitale zaken kan je terecht bij het digitaal inloopspreekuur. Seniorweb Rosmalen staat iedere dinsdagmiddag voor je klaar om je te helpen. Neem je mobiel of tablet mee. Vooraf een afspraak maken doe je via 073 6802900.

Informatiepunt Digitale Overheid

Het IDO is er voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij overheidszaken die digitaal geregeld moeten worden. Je vindt het IDO bij Huis73 in Den Bosch en DePetrus Vught. Loop eens binnen tijdens openingsuren. Ook voor hulp bij het maken van een vaccinatieafspraak.