's-Hertogenbosch

Welkom bij Huis73, voor bibliotheek en cultuur

Hinthamerstraat 72 - 74, 5211 MR 's-Hertogenbosch 
tel. (073) 680 29 00 | e-mail info@huis73.nl
Via Whatsapp: 06 156 66 324 op werkdagen tussen 9:00 en 17:00.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 18.00 / 21.00 uur *
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur (gesloten in juli en augustus)
* Let op: De afdelingen Jeugd en Informatief sluiten door de week om 18.00 uur

Voor sluitingsdagen 2023 kijk hier.

Bij avondcursussen en evenementen hanteren we openingstijden op maat. Ook tijdens feestdagen en schoolvakanties kunnen de openingstijden afwijken. 

Bank van Leening, Schilderstraat 33: beperkt toegankelijk
Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur 

Agenda en Tickets

Cursussen en Workshops

Mijn bibliotheek

Binnenkort op het Literair Podium

Judith Koelemeijer vertelt op 24 april over haar veelgeprezen boek 'Etty Hillesum: Het verhaal van haar leven'. Op 29 maart verwelkomen we in Vught Arthur Japin voor een spannend schrijversbezoek! Israel van Dorsten is 23 mei te gast om te vertellen over zijn ervaringen als een van de kinderen van Ruinerwold. 

Lees meer

Hulp nodig bij online belastingaangifte?

Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Kom naar een van de belastingspreekuren of naar de informatiebijeenkomst op 16 maart. Dan vertelt expert Djoline van der Heijden waar je op moet letten. Vervolgens kun je hier zelf thuis mee aan de slag. 

Agenda en aanmelden

H73Live - de muzikale zaterdagmiddagborrel

Na het winkelen nog even een bandje kijken? Die borrel met je vrienden net dat beetje extra’s geven? Kom dan naar H73 live!, de muzikale zaterdagmiddagborrel bij Huis73. Kijk wie er op het programma staan.

Agenda H73Live!

Tegenlicht Meet Up: Stem van de natuur

 We zien filmpjes van octopussen die zich niet laten inmaken. Otters en kraaien die puzzels oplossen. Of walvissen die een ingewikkelde taal blijken te hebben. Tegenlicht verkent de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen over het innerlijke leven en gedrag van dieren en gaat in op ethische vragen over hoe we deze kennis moeten gebruiken.

Meer lezen

Workshop grootdraaien

Denk groot, groter, grootst en verleg je grenzen op de draaischijf met deze workshop van Angelique Homberg. Heb je al enige ervaring met het werken met de draaischijf en lijkt het je leuk om nieuwe technieken te leren? Of wil je juist je techniek verbeteren? Dan is deze intensieve workshop van 5 uur echt iets voor jou.

Workshop grootdraaien

T-Huiz: langer thuis wonen met nieuwe zorgtechnologie

Consulenten van T-Huiz laten u zien hoe technologie het makkelijker en veiliger kan maken om langer thuis te blijven wonen en geven advies. Iedere laatste donderdag van de maand van 14.00 - 15.00 uur in het Geheugenhuis. 

Loop gerust binnen

Judith Koelemeijer Etty Hillesum

het verhaal van haar leven

Biografie van de Joodse Etty Hillesum (1914-1943), bekend om haar dagboeken en brieven.

Bekijk dit boek