's-Hertogenbosch

Huis73 is weer open!

Je bent van harte welkom voor lenen, krantje en koffie, activiteiten en studeren.
Voor een bezoek aan de horeca heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees meer

Welkom bij Huis73, voor bibliotheek en cultuur

Hinthamerstraat 72 - 74, 5211 MR 's-Hertogenbosch 
tel. (073) 680 29 00 | e-mail info@huis73.nl

Op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 kun je ons ook bereiken via 
Whatsapp: 06 156 66 324

Vanaf 1 september zijn de vertrouwde openingstijden terug

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 21.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur (gesloten in juli en augustus)

Bij avondcursussen en evenementen hanteren we openingstijden op maat. Ook tijdens feestdagen en schoolvakanties kunnen de openingstijden afwijken. 

 

Bank van Leening, Schilderstraat 33: beperkt toegankelijk
Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur 

Agenda en Tickets

Cursussen en Workshops

Mijn bibliotheek

Shift Talks - jouw kompas voor de toekomst

Nieuw, meerdaags event met dwarse denkers en moedige uitdagers. Met als hoofdgast denker en schrijver Roman Krznaric, auteur van De goede voorouder''.

Van 15 - 21 november in Den Bosch

Nieuw: H73 Live

Kom ook naar H73 Live!, de muzikale zaterdagmiddagborrel bij Huis73. Pop, jazz, bigband of singer-songwriter: vanaf september staat er elke zaterdag weer een ander bandje uit de stad op het podium van Huis73. 

Nieuw in oktober: Het Geheugenhuis

Een plek voor ontmoeting, informatie en activiteiten voor mensen met vragen over het geheugen, beginnende geheugenproblemen en voor mensen die willen werken aan een fit geheugen.

Rondje Brabant Presenteert

Theo Verbruggen interviewt diverse gasten over een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving en staat in relatie met één of meer van Sustainable Development Goals.

EuropaLab zoekt BugerPanel-leden

Wil je meepraten, meedenken en jóúw toekomstvisie op Europa aan de Europese Unie overbrengen? Dan is dit je kans! In het EuropaLab gaan twintig inwoners uit Brabant met RUW aan de slag met vier grote thema's rondom Europa.

Het nieuwe cursusseizoen start

Droom jij van een glansrol in het theater? Of is het eindelijk tijd om je zangkunsten verder te brengen dan de badkamermuren? In september start het cursusseizoen bij Huis73 weer.

Bekijk het aanbod van cursussen, muzieklessen en workshops

Herfstfestival

In de herfstvakantie hoef je je niet te vervelen, in alle bibliotheken van Huis73 is er iedere dag van alles te doen. Luister naar het verhaal van de succesvolle YouTubers Furtjuh en Gewoon Thomas, doe mee aan workshops zoals Minecraft, Mad Science en een echte escaperoom. De allerkleinsten kunnen de hele week wegdromen bij mooie voorleesverhalen.

BoekStart voor baby's

Hoera! Je bent de trotse ouder geworden van een prachtig kindje. Maak je kindje snel lid van de bieb en haal het gratis BoekStartkoffertje op. Want met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Te gast: Karin Willemsen

Karin vertelt uit eigen ervaring hoe het is om te leven met geheugenverlies. Haar boek 'Ontwarren' staat in de Top10 van beste boeken over Dementie. Want wat gebeurt er als je je cognitieve functies verliest en hoe reageert je omgeving? De verwarring en onmacht zijn herkenbaar. Maar er gebeuren ook mooie dingen. 

27 oktober | 19.30 - 21.00 uur | huis73

Nieuwsgierig Oren

In vier sessies van 90 minuten maak je kennis met ‘nieuwe muziek’. Experts nemen je in deze sessies mee op een laagdrempelige en informatieve ontdekkingstocht. NIEUWSGIERIGE OREN is een samenwerking met November Music.

Keramiekstudio en Digitaal Atelier

Huis73 start op 3 september twee nieuwe innovatieve plekken en programma’s rondom Digital Crafts en innovatief makerschap. Kom kijken, leren en (mee)maken!