's-Hertogenbosch

Op donderdag 29 september hebben we met alle collega's van Huis73 een uitje en is een deel van onze bibliotheken gesloten. Klik hier voor meer informatie.

Welkom bij Huis73, voor bibliotheek en cultuur

Hinthamerstraat 72 - 74, 5211 MR 's-Hertogenbosch 
tel. (073) 680 29 00 | e-mail info@huis73.nl
Via Whatsapp: 06 156 66 324 op werkdagen tussen 9:00 en 17:00.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 18.00 / 21.00 uur *
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur (gesloten in juli en augustus)
* Let op: De afdelingen Jeugd en Informatief sluiten door de week om 18.00 uur

Voor sluitingsdagen 2022 kijk hier.

Bij avondcursussen en evenementen hanteren we openingstijden op maat. Ook tijdens feestdagen en schoolvakanties kunnen de openingstijden afwijken. 

Bank van Leening, Schilderstraat 33: beperkt toegankelijk
Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur 

Agenda en Tickets

Cursussen en Workshops

Mijn bibliotheek

Ontdek je talent in het nieuwe seizoen

Droom jij van een glansrol in het theater? Of is het eindelijk tijd om je zangkunsten verder te brengen dan de badkamermuren? Ontdek en ontwikkel je talent bij Huis73.

Bekijk het aanbod van cursussen, muzieklessen en workshops

September = Maand van het Schrijven

Ben je aanstormend schrijftalent, oude rot in het schrijfvak of zet je je eerste voorzichtige woorden op papier? Haal jeschrijfhart op bij de Maand van het Schrijven. Met workshops, presentaties, masterclasses en exposities voor iedereen die van schrijven houdt. 

Meezingcafe en Beweeg je Blij weer van start

Je brein fit houden? In het Geheugenhuis kan je meedoen met diverse activiteiten, zoals Beweeg je blij (ontspannen bewegen op muziek), het Meezingcafé, Geheugenfit-uur (geheugenspelletjes spelen). Of kom gezellig herinneringen ophalen bij de Kiekjeskist.

Zin op Zondag: Susan Smit en Simone Atangana Bekono

Bij de start van het nieuwe seizoen ontvangt presentator Marja Käss schrijvers Susan Smit en Simone Atangana Bekono. In 'De wijsheid van de heks' vertelt Susan Smit hoe hekserij je in het hier en nu kan helpen. In oktober verschijnt het nieuwe boek van Simone Atangana Bekono 'Zo hoog de zon stond'.

Leesclub Huis73

De #LeesclubHuis73 is een nieuw initiatief voor iedereen die graag leest en het leuk vindt om samen over boeken te praten. Voorafgaand aan Zin op Zondag lezen en bespreken we eens per twee maanden een boek van een van de gasten onder begeleiding van enthousiaste lezer Marjolein Verreck.

Dichtwedstrijd

Jouw gedicht een jaar lang op een prominente plek in het centrum van ’s-Hertogenbosch? Dan roepen we je op om binnen het thema ‘Beleef de Sint-Jan’ een gedicht te maken en in te sturen. Op zondag 25 september worden de winnaars door een professionele jury o.l.v. stadsdichter Doeko L. bij Huis73 bekend gemaakt tijdens poëziefestival ZIN AAN!

Maakmiddag Kids bij het Digitaal Atelier

Elke woensdag MAAKMIDDAG voor kids! Vind je uitvinden, technologie, code, kunst en/of vormgeving interessant? Heb je zin om samen te komen met andere creatievelingen? Dan is de MAAKMIDDAG wat voor jou! Iedereen is een maker!

John Banville April in Spanje

Een patholoog-anatoom denkt in Spanje een vrouw te zien die jaren geleden vermoord is. Hij vraagt een inspecteur om de zaak te komen onderzoeken, maar dit is niet zonder gevaar.

Bekijk dit boek