's-Hertogenbosch

Welkom bij Huis73, voor bibliotheek en cultuur

Hinthamerstraat 72 - 74, 5211 MR 's-Hertogenbosch 
tel. (073) 680 29 00 | e-mail info@huis73.nl
Via Whatsapp: 06 156 66 324 op werkdagen tussen 9:00 en 17:00.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 18.00 / 21.00 uur *
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur (gesloten in juli en augustus)
* Let op: De afdelingen Jeugd en Informatief sluiten door de week om 18.00 uur

Voor sluitingsdagen 2022 kijk hier.

Bij avondcursussen en evenementen hanteren we openingstijden op maat. Ook tijdens feestdagen en schoolvakanties kunnen de openingstijden afwijken. 

Bank van Leening, Schilderstraat 33: beperkt toegankelijk
Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur 

Agenda en Tickets

Cursussen en Workshops

Mijn bibliotheek

Dichtwedstrijd

Jouw gedicht een jaar lang op een prominente plek in het centrum van ’s-Hertogenbosch? Dan roepen we je op om binnen het thema ‘Beleef de Sint-Jan’ een gedicht te maken en in te sturen. Op zondag 25 september worden de winnaars door een professionele jury o.l.v. stadsdichter Doeko L. bij Huis73 bekend gemaakt tijdens poëziefestival ZIN AAN!

In de zomer lezen we buiten voor

Wat is er nou fijner dan voorgelezen worden in de openlucht? Deze zomer lezen wij weer voor op verschillende buitenlocaties, van de kinderboerderij in Boxtel tot aan het Beatrixpark in Den Bosch. Dit jaar ook in Cromvoirt & Helvoirt. 
Je vindt ons in het zonnetje bij de beachflag van Huis73!

Geheugenfit-uur

Je brein fit houden? In het Geheugenhuis kan je meedoen met diverse activiteiten, zoals Beweeg je blij (ontspannen bewegen op muziek), het Meezingcafé, Geheugenfit-uur (geheugenspelletjes spelen). Of kom gezellig herinneringen ophalen bij de Kiekjeskist.

Zin op Zondag: Susan Smit en Simone Atangana Bekono

Bij de start van het nieuwe seizoen ontvangt presentator Marja Käss schrijvers Susan Smit en Simone Atangana Bekono. In 'De wijsheid van de heks' vertelt Susan Smit hoe hekserij je in het hier en nu kan helpen. In oktober verschijnt het nieuwe boek van Simone Atangana Bekono 'Zo hoog de zon stond'.

Ontdek je talent in het nieuwe seizoen

Droom jij van een glansrol in het theater? Of is het eindelijk tijd om je zangkunsten verder te brengen dan de badkamermuren? Ontdek en ontwikkel je talent bij Huis73.

Bekijk het aanbod van cursussen, muzieklessen en workshops

BoekStart

Maak je kindje lid van de bibliotheek en haal een gratis BoekStartkoffertje op. Want met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

John Banville April in Spanje

Een patholoog-anatoom denkt in Spanje een vrouw te zien die jaren geleden vermoord is. Hij vraagt een inspecteur om de zaak te komen onderzoeken, maar dit is niet zonder gevaar.

Bekijk dit boek