Let op: maak je gebruik van Mijn Bibliotheek en/of Bibliotheek Wise App? Dan moet je vanaf 19 september eenmalig opnieuw aanmelden.

Lees meer

's-Hertogenbosch

Welkom bij Huis73, voor bibliotheek en cultuur

Hinthamerstraat 72 - 74, 5211 MR 's-Hertogenbosch 
tel. (073) 680 29 00 | e-mail info@huis73.nl
Via Whatsapp: 06 156 66 324 op werkdagen tussen 9:00 en 17:00.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 18.00 / 21.00 uur *
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur (gesloten in juli en augustus)
* Let op: De afdelingen Jeugd en Informatief sluiten door de week om 18.00 uur

Voor sluitingsdagen 2023 kijk hier.

Bij avondcursussen en evenementen hanteren we openingstijden op maat. Ook tijdens feestdagen en schoolvakanties kunnen de openingstijden afwijken. 

Bank van Leening, Schilderstraat 33: beperkt toegankelijk
Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur 

Agenda en Tickets

Cursussen en Workshops

Mijn bibliotheek

Huis73 onderzoekt: Van wie is de rivier?

In oktober vindt in Den Bosch het nieuwe meerdaagse festival “Van wie is de economie?” plaats. Huis73 haakt hierbij aan door met een viertal programma’s dieper op één van onze meest cruciale hulpbronnen in te zoomen: de rivieren. Met o.a. Expositie Diezeklei, debat, wandeling en watertesters maken.

Lees meer

Familieworkshop Levensboom

Een workshop vol warmte, aandacht en herinneringen voor mensen met beginnende geheugenproblemen en hun naaste. Kunstenares Carola Mokveld vertelt over de Levensboom, waarna je met z’n tweeën aan de slag gaat. Met eenvoudige technieken, voor iedereen haalbaar.

Meer info en aanmelden

H73 Live! De muzikale zaterdagmiddagborrel bij Huis73

Na het winkelen nog even een bandje kijken? Die borrel met je vrienden net dat beetje extra’s geven? Kom dan naar H73 live!, de muzikale zaterdagmiddagborrel bij Huis73. Er staan weer mooie namen op het programma.

Kijk in de agenda

Oktober = Kinderboekenmaand

Een gezellige maand vol bijzondere activiteiten: belevingstheater voorstellingen Postbode PaNiek en De Letterdief, Voorleesspecial Schildpad zoekt een huis en het (twee) wekelijkse Verhaaltjestijd en Babybieb. Maak je eigen toekomsttuin in het UitvindersLab, leer een schimmen-animatie maken in het FamilieAtelier of ga mee op micro-avontuur.  

Activiteiten Kinderboekenmaand

Poëziefestival Zin aan!

Huis73 Den Bosch presenteert: ZIN AAN! Het jaarlijks terugkerende poëziefestival laat zien wat voor fantastische dichters en poëziepodia onze mooie stad rijk is! Met onder anderen Vicky Francken, Doeko L. en Isis van Geffen.

Programma 30 september

Doe mee in het Digitaal Atelier

Het Digitaal Atelier is weer van start. Op het programma staan onder meer Maakmiddagen en -avonden voor jeugd, jongeren en volwassen, Uitvinderslab, Coderdojo en Bouwen met bricks. Zorg dat je erbij bent!

Agenda Digitaal Atelier

In november kan je Éduard Louis ontmoeten bij Shift Talks, lees meer.

Édouard Louis Veranderen: methode

Een man ontworstelt zich aan zijn achtergestelde jeugd en verandert zijn leven radicaal. Maar als hij beroemd en succesvol is, wil hij het liefst onzichtbaar zijn.

Bekijk dit boek