Vught

Corona update: wij zijn dicht, Afhaalbieb is open

Wij zijn gesloten t/m 20 april 2021. De Afhaalbieb is weer geopend. Activiteiten en cursussen gaan niet door. De leentermijn is verlengd tot 15 mei, te-laat gelden lopen tijdens de sluiting niet verder op. Houd onze website en social media in de gaten voor het online aanbod.

Tips voor thuis

Welkom bij Bibliotheek Vught

De Petrus, Heuvel 2, 5261 EE Vught | Tel 073 - 6802950
vught@huis73.nl

Openingstijden: Wij zijn gesloten t/m 20 april 2021!

Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.00 uur (zelfservice tot 14.00 uur)
Zaterdag van 10.00 - 17.00 uur | Zondag van 12.00 - 17.00 uur

DePetrus is een aantal dagen per jaar gesloten i.v.m. besloten bijeenkomsten. Kijk voor alle informatie rondom openingstijden op de website van DePetrus.  

 

 

Mijn bibliotheek

Inloggen

Naar de agenda

Agenda

Verhaaltjestijd 2+ online

Elke woensdag en vrijdagochtend lezen we digitaal voor via Zoom voor onze kleine fans. We maken er een feestje van met interactie en muziek.

BoekStart voor Baby's

Ook nu we gesloten zijn kan je je kindje bij ons inschrijven en een BoekStartkoffertje ophalen in de Bieb. Want met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Babybieb online

Babybieb is terug van weggeweest! Elke maandag en donderdag van 11.00 tot 11.30 uur. Nog niet in de bibliotheek maar wel live via Zoom bij jou in de woonkamer. Doe gezellig mee met je kindje!

18 april in FamilieAtelier: pinhole camera

Ontdek de wereld van fotografie. Maak met behulp van een bus chips en een blikje frisdrank je eigen fototoestel. Vervolgens ga je op zoek naar iets waar je een foto van wilt maken. En ten slotte wordt deze foto ontwikkeld in een heuse pop-up doka (donkere kamer).

Nieuw: Digitaal Atelier

Een nieuwe plek waar je kunt kennismaken, experimenteren en ontwerpen met nieuwe technologie. Jong en oud kunnen hier activiteiten en workshops bijwonen met technologie in de hoofdrol. Met UitvindersLab, FamilieAtelier en meer.

Hulp bij online belastingaangifte

Huis73 helpt je op verschillende manieren: een webinar leert je in een uur tijd hoe je heel simpel en correct de basis van je aangifte invult, of kom naar een van de spreekuren, ook in Vught. 

Tijdschriftenbieb app

Fijn voor de kerstvakantie: de tijdschriftenbieb app. Een tijdelijke gratis app voor leden. Titels gaan van Happinez en Psychologie Magazine tot Vrij Nederland en de Autoweek. TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek, voor ongeveer een half jaar.

Geheugencafé Vught

De inloopmiddagen van de Geheugen-bibliotheek zijn tijdelijk vervallen. Wel kun je kijken naar diverse filmpjes, een interview met een huisarts, over professionele steun of mantelzorg en met een notaris. Kijk op de website van Alzheimer Zuidoost Brabant of stuur een mail naar geheugencafevught@gmail.com