Vught

  • Welkom bij Bibliotheek Vught

Welkom bij Bibliotheek Vught

De Petrus, Heuvel 2, 5261 EE Vught
Tel 073 - 6802950 | e-mail vught@huis73.nl
Whatsapp: 06 156 66 324 Op werkdagen tussen 9:00 en 17:00.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 18:00 uur (zelfservice tot 10:00 uur)
Zaterdag van 10:00 - 17:00 uur | Zondag 12:00 - 17:00 uur .

DePetrus is een aantal dagen per jaar gesloten i.v.m. besloten bijeenkomsten. Kijk voor alle informatie rondom openingstijden op de website van DePetrus.

Openingstijden uitleenpunt HelvoirThuis

Maandag en dinsdag van 9:00 - 12:00 uur
Maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 22:00 uur (zelfservice)

Bij gesloten voordeur graag aanbellen, deur aan zijde parkeerterrein is open.

HelvoirThuis is gesloten van 1 t/m 28 augustus. Reserveringen die na 21 juli binnenkomen kunnen vanaf 29 augustus opgehaald worden.

Mijn bibliotheek

Inloggen

Naar de agenda

Agenda

Elke wereld altijd dichtbij

Vijf redenen om lid te worden van de bibliotheek! Kies het biebabonnement dat bij je past of geef er één cadeau aan een ander.

 

Gaat uw wens in vervulling?

Op vrijdag 7 oktober vieren we Nationale Ouderendag. Op deze dag proberen we zoveel mogelijk individuele wensen van ouderen te vervullen. Bent u of kent u een oudere uit gemeente Vught die een wens heeft? Of bent u iemand die ouderen een warm hart toe draagt en een helpende hand wilt bieden? 

Voorlezen in de buitenlucht

Naast het gewone voorlezen binnen lezen we deze zomer ook weer voor op verschillende buitenlocaties. Dit jaar ook in Cromvoirt & Helvoirt. Je vindt ons in het zonnetje bij de beachflag van Huis73!

Je kunt me gerust een geheim vertellen...

... morgen ben ik het toch weer vergeten. Deze bijzondere voorstelling waarin theatermaker Madeleine Matzer laat zien dat dementie ook een waardevolle reis kan zijn met mooie, grappige en ontroerende momenten, is nu ook in Helvoirt te zien. 

Zin op Zondag

Bij de start van het nieuwe seizoen ontvangt presentator Marja Käss schrijvers Susan Smit en Simone Atangana Bekono. In 'De wijsheid van de heks' vertelt Susan Smit hoe hekserij je in het hier en nu kan helpen. In oktober verschijnt het nieuwe boek van Simone Atangana Bekono 'Zo hoog de zon stond'.

Maand van het Schrijven

Ben je aanstormend schrijftalent, oude rot in het schrijfvak of zet je je eerste voorzichtige woorden op papier? In september haal je je schrijfhart op bij Huis73 met workshops, presentaties, masterclasses en exposities voor iedereen die van schrijven houdt.

Een week vol poëzie en een winnend gedicht

verbroken belofte - Judith Poels

de ochtendstilte zoemt zachtjes
zoete zonnestralen kleuren wolken
spiegelen de roze heide in de lucht
de belofte van een mooie dag

stilte wordt gevuld met getsjilp en gezang
takjes kraken onder mijn voeten
de ruimte voelt groots
de belofte van een mooie dag

gehuil doorbreekt de stilte
een ambulance met spoed
snelt in dezelfde richting
als ik, naar waar ik woon

Uitvinderslab

Elke week is er een nieuw UitvindersLab vanuit het Digitaal Atelier. In Den Bosch of in bibliotheek Vught bij jou in de buurt! Kom zelf experimenteren, proberen en klooien. En ga met iets leuks weer naar huis! Leeftijdsindicatie: 7+

Charles den Tex De Repair Club

Een gepensioneerde geheim agent komt voor een moeilijke opdracht te staan waarmee hij een vroeger gemaakte fout tijdens zijn werk moet herstellen.

Bekijk dit boek