Let op: maak je gebruik van Mijn Bibliotheek en/of Bibliotheek Wise App? Dan moet je vanaf 19 september eenmalig opnieuw aanmelden.

Lees meer

Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 92)

 • Elk bezoek een eigen verhaal bij Huis73 Bekijk details

  5 januari 2023

  Wat een jaar hebben we achter de rug. Waar we voorzichtig van start gingen met nog wat beperkingen in januari en februari, zijn we trots dat we 2022 met een prachtig bezoekersaantal kunnen afsluiten. Ruim 800.000 mensen wisten ons te vinden afgelopen jaar: op onze plek aan de Hinthamerstraat in ’s-Hertogenbosch én bij onze bibliotheken in Rosmalen, Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel en Berlicum. Makers, studenten, beginnende lezers, geoefende lezers, taalleerders, kennisvreters, bewonderaars, beoefenaars......

 • Leiderschap door ogen en oren van Bossche makers Bekijk details

  9 november 2022

  Bij Shift Talks 2022 maken stadschroniqueur Eric Alink en stadscomponist Bart van Dongen samen de uitdagende postcastwandeling ‘Regels om te overleven’. Fotografen Marc Bolsius en Karin Jonkers geven een beeldende reflectie in de vorm van een portrettenreeks, waaraan je kunt meedoen.

 • Jong geleerd is oud gedaan met Citytrainer@School Bekijk details

  3 november 2022

  Zo'n 200 jongeren van vier Bossche VMBO scholen gaan met de cursus Citytrainer@School aan de slag om de stad en hun talenten te ontdekken door middel van cultuur en sport. Op 18 oktober hebben ze de eerste stap gezet.

 • Marcel van Roosmalen te gast in PERRON-3 Bekijk details

  31 oktober 2022

  Hij staat bekend om zijn droge humor, maar zelf lacht hij nergens om. We hebben het over journalist, columnist en schrijver Marcel van Roosmalen. Op maandag 14 november is hij te gast bij PERRON-3 in Rosmalen. Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant interviewt hem over zijn onlangs verschenen boek Totaal.

 • Nederland Leest: Yvonne Keuls Bekijk details

  20 oktober 2022

  Oud worden, jong blijven is dit jaar het thema van Nederland Leest. Yvonne Keuls schreef een liefdevolle roman 'Mevrouw mijn moeder'. Vanaf 1 november is een gratis exemplaar af te halen in de bibliotheken.

 • Shift Talks 2022 - Democratie onder druk Bekijk details

  17 oktober 2022

  Masha Gessen is de hoofdgast bij Shift Talks 2022. Samen met diverse dwarse denkers van internationale allure die haarfijn de paradigma shifts weten te verwoorden verkennen we het nieuwe thema van Shift Talks 2022, een festival van Huis73. Het festival vindt plaats van 17 t/m 26 november 2022 in ’s-Hertogenbosch.

 • Herfstfestival bij Huis73 Bekijk details

  10 oktober 2022

  In de herfstvakantie (22 t/m 30 oktober) organiseert Huis73 het Herfstfestival. In de bibliotheken van Den Bosch, Rosmalen, Vught en Boxtel is er iedere dag iets te doen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Zo neemt LEGOMASTER Roy je mee in de wereld van LEGO® en is er een Game-Event in DePetrus. Ook kun je de hele week meedoen aan veel workshops zoals Minecraft, DJ, Stop-motion en Augmented Reality. En in het Digitaal Atelier kun je lekker zelf experimenteren. Natuurlijk vergeten we de allerkleinsten...

 • Ontdek en ontwikkel je talent bij Huis73 met nieuwe cursussen Bekijk details

  4 oktober 2022

  Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om toneel te spelen? Wil je je (klein)kind de eerste stapjes op muziekgebied laten maken of is film maken meer iets voor jou? Huis73 heeft splinternieuw cursusaanbod voor iedereen die zich op creatief vlak wil ontwikkelen. Na de herfstvakantie gaan de nieuwe cursussen van start.

 • Huis73 Uitje Bekijk details

  29 augustus 2022

  Op donderdag 29 september hebben we met alle collega's van Huis73 een uitje!

 • Verdiepingstraject Playground van Koningstheateracademie voortaan te vinden bij Huis73 Bekijk details

  25 augustus 2022

  Vanaf 1 september 2022 wordt de Bachelor of Cabaret die wordt aangeboden door de Koningstheateracademie onderdeel van Avans Hogeschool. Naast een goede borging van de bacheloropleiding bij Avans heeft directeur Anna Uitde Haag er ook voor gezorgd dat de afzonderlijke en losse opleiding Playground een plek behoudt in de stad Den Bosch en wel bij Huis73.

Paginanavigatie