Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 85)

 • Geslaagde 7e editie van Art United Bekijk details

  19 april 2023

  Afgelopen zondag 16 april lieten ruim 40 jongeren hun talenten horen en zien op het Art United festival.

 • Toekomstbestendig en inspirerend ontwerp voor Huis73 Bekijk details

  23 maart 2023

  Uitgroeien tot die geliefde en gewaardeerde plek waar echt alle inwoners en bezoekers van onze stad graag komen. Dat is de wens van de gemeente en van Huis73. Het is de architect gelukt om een heel bijzonder stukje historische binnenstad zichtbaar te verbinden met de cultuur-educatieve en maatschappelijke functies van Huis73. Het Voorlopig Ontwerp en bijbehorend Programma van Eisen worden op dinsdag 9 mei besproken in de gemeenteraad.

 • Huis73 Kunstprijs | oproep lokaal talent Bekijk details

  17 maart 2023

  Ben jij (amateur)kunstenaar en woonachtig in Den Bosch of omgeving, lees dan snel verder! Huis73 roept lokaal talent op om eigen werk in te zenden voor de Huis73 Kunstprijs. Deze wedstrijd zet kunstenaars in het zonnetje en laat zien hoeveel talent Den Bosch rijk is.

 • Internationale Vrouwendag bij Huis73 Bekijk details

  23 februari 2023

  Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarbij er wereldwijd stil wordt gestaan bij vrouwenemancipatie en vrouwenrechten. Ook bij Huis73 staat de vrouw centraal tijdens én rondom Internationale Vrouwendag.

 • Oeteldonk omèrrumt oe bij Huis73! Bekijk details

  18 januari 2023

  Gedurende heel de carnaval is Huis73 hét podium voor de clubkes. Bij ons kent gezelligheid geen tijd, maar vooral geen leeftijd!

 • Voorleesfeestjes bij Huis73 tijdens de Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  16 januari 2023

  Van 25 januari t/m 4 februari staat voorlezen weer in de schijnwerpers tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ook nu weer staat het Prentenboek van het Jaar centraal, deze keer is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje'' van Joukje Akveld en Jan Jutte. Huis73 maakt er ook een feestje van.

 • Week van de Poëzie bij Huis73 Bekijk details

  10 januari 2023

  Van 26 januari tot en met 1 februari is het de week van de Poëzie met dit jaar als thema Vriendschap. Ook bij Huis73 is er deze week van alles te doen rondom poëzie: van exposities tot masterclass en van workshop tot schrijfcafé.

 • Elk bezoek een eigen verhaal bij Huis73 Bekijk details

  5 januari 2023

  Wat een jaar hebben we achter de rug. Waar we voorzichtig van start gingen met nog wat beperkingen in januari en februari, zijn we trots dat we 2022 met een prachtig bezoekersaantal kunnen afsluiten. Ruim 800.000 mensen wisten ons te vinden afgelopen jaar: op onze plek aan de Hinthamerstraat in ’s-Hertogenbosch én bij onze bibliotheken in Rosmalen, Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel en Berlicum. Makers, studenten, beginnende lezers, geoefende lezers, taalleerders, kennisvreters, bewonderaars, beoefenaars......

 • Leiderschap door ogen en oren van Bossche makers Bekijk details

  9 november 2022

  Bij Shift Talks 2022 maken stadschroniqueur Eric Alink en stadscomponist Bart van Dongen samen de uitdagende postcastwandeling ‘Regels om te overleven’. Fotografen Marc Bolsius en Karin Jonkers geven een beeldende reflectie in de vorm van een portrettenreeks, waaraan je kunt meedoen.

 • Jong geleerd is oud gedaan met Citytrainer@School Bekijk details

  3 november 2022

  Zo'n 200 jongeren van vier Bossche VMBO scholen gaan met de cursus Citytrainer@School aan de slag om de stad en hun talenten te ontdekken door middel van cultuur en sport. Op 18 oktober hebben ze de eerste stap gezet.

Paginanavigatie