Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 67)

 • De Nationale Voorleesdagen

  14 januari 2021

  Vanaf woensdag 20 januari wordt er dagelijks online voorgelezen voor peuters en kleuters bij Huis73. Dan starten namelijk de Nationale Voorleesdagen!

  Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen

 • Ga je mee het bos in?

  17 december 2020

  Natuurgroep Gestel en de bibliotheek sturen je het bos in. Volg de speurtocht langs bijzondere plekken. Wat weet jij van bevers of letterzetters?

  Bekijk details van Ga je mee het bos in?

 • Huis73 opent Informatiepunt Digitale Overheid

  2 december 2020

  Ken of ben je iemand die moeite heeft met het regelen van overheidszaken via internet? Zoals DigiD, Belastingen & Toeslagen, AOW, Werk & Uitkering, Inburgering, Rijbewijs, Zorg, Studiefinanciering en Verkeersboetes. De medewerkers van het Inlooppunt helpen je gratis op weg.

  Bekijk details van Huis73 opent Informatiepunt Digitale Overheid

 • Rondje Brabant Presenteert: Teun van de Keuken

  30 november 2020

  Oprichter Tony’s Chocolonely eerste gast in nieuwe talkshow Brabantse bibliotheken. Het event is ook online te volgen.

  Bekijk details van Rondje Brabant Presenteert: Teun van de Keuken

 • Hulp bij donorregistratie

  26 november 2020

  Huis73 helpt mensen met vragen over donorwet.

  Bekijk details van Hulp bij donorregistratie

 • Corona Update

  18 november 2020

  Onze deuren kunnen vanaf donderdag 19 november weer verder open! De bibliotheek is met aangepaste openingstijden weer geopend. Activiteiten en cursussen tot 30 personen gaan weer door. De studiezaal van huis73 Den Bosch is open, reserveren is wel verplicht. Vergeet je mondkapje niet! We doen ons uiterste best om je ondanks alles toch gastvrij en veilig te ontvangen.

  Bekijk details van Corona Update

 • Trommeltje leesvoer voor Haarense peuters

  9 november 2020

  (Voor)lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Samen met Huis73 en Bibliotheek Midden Brabant deelt de gemeente Haaren daarom deze maand een ‘trommeltje leesvoer’ uit bij alle kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders in de gemeente. Donderdag 5 november ontvingen de eerste peuters een broodtrommeltje. Bij Kinderopvang MiniMAXI in Helvoirt toverden de broodtrommeltjes een lach op de gezichtjes van de peuters.

  Bekijk details van Trommeltje leesvoer voor Haarense peuters

 • Aftrap De Weddenschap in Vught

  29 oktober 2020

  “Tijdverspilling”, “Fijn voor het slapen gaan” of “the hell”. Het is een greep uit de antwoorden die VMBO-T leerlingen van Het Maurick College gaven op de vraag wat zij van lezen vinden. Vandaag was daar de aftrap van De Weddenschap, een leesbevorderingscampagne voor het (V)MBO van Stichting Lezen. Met ambassadeurs en leescoaches Dio, Jeangu Macrooy en Famke Louise voorop gaan 4 VMBO-T klassen de uitdaging aan om in 6 maanden tijd 3 boeken te lezen. Stichting Lezen, het Maurick College en Bibliotheek...

  Bekijk details van Aftrap De Weddenschap in Vught

 • November: Nederland Leest

  28 oktober 2020

  NOVEMBER = NEDERLAND LEEST. De grootste leesclub van Nederland gaat weer van start.

  Bekijk details van November: Nederland Leest

 • Lang Leve ... ! Manifestatie in Den Bosch West

  19 oktober 2020

  Hoe kun je prettig oud worden in coronatijd? Wat is de waarde van expressie en creativiteit in de anderhalvemeter-samenleving? Hoe helpt kunst om eenzaamheid te voorkomen? Van 23 oktober t/m 1 november 2020 organiseren bewoners van Den Bosch West samen met het netwerk Lang Leve…! een coronaproof programma vol kunst, zin en contact.

  Bekijk details van Lang Leve ... ! Manifestatie in Den Bosch West