Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 101)

 • Bo Bosters verkozen tot best voorlezende brugklasser van Brabant! Bekijk details

  10 april 2024

  Bo Bosters van het Rodenborch College in Rosmalen heeft de Brabantse finale van Read2Me! gewonnen.

 • Verdieping en bewustzijn slavernijverleden voor alle Bosschenaren Bekijk details

  8 april 2024

  In aanloop naar Keti Koti organiseert het comité Keti Koti Den Bosch samen met Huis73 maandelijks een bijeenkomst waarbij bezoekers op zoek gaan naar meer verdieping en kennis over de historie, de herkomst en gebruiken van tot slaaf gemaakten in Suriname en de Cariben.

 • Huis73 Kunstprijs 2024 | Oproep lokaal talent Bekijk details

  26 maart 2024

  Ben jij (amateur)kunstenaar en woonachtig in Den Bosch of omgeving, lees dan snel verder! Huis73 roept lokaal talent op om eigen werk in te zenden voor de Huis73 Kunstprijs binnen het thema GROEN. Deze wedstrijd zet kunstenaars in het zonnetje en laat zien hoeveel talent Den Bosch rijk is.

 • Met voorlezen maak je lezers! Bekijk details

  6 maart 2024

  ‘Als je een verhaal voorleest dan leef je je in, je begrijpt het verhaal nóg beter en je brengt je enthousiasme over. Luisteraars zitten op het puntje van hun stoel en beleven het verhaal mee'.

 • Bibliotheek Den Bosch is verhuisd Bekijk details

  5 maart 2024

  Op maandag 4 maart opende wethouder Mike van der Geld samen met directeur Nan van Schendel de tijdelijke huisvesting van de bibliotheek op Hekellaan 2.

 • Bibliotheek Den Bosch gaat weer open! Bekijk details

  28 februari 2024

  We zijn er klaar voor! Ons verhuisteam heeft de afgelopen twee weken keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat de bibliotheek op 4 maart open kan op onze tijdelijke plek!

 • Huis73 biedt hulp bij DigiD en belastingaangifte Bekijk details

  18 februari 2024

  Veel mensen vinden het ingewikkeld om zelf digitaal de belastingaangifte te doen. Huis73 organiseert in maart en april verschillende gratis activiteiten om je daarbij te helpen. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

 • Bibliotheek Den Bosch twee weken gesloten vanwege verhuizing Bekijk details

  5 februari 2024

  Huis73 aan de Hinthamerstraat gaat verbouwen. Daarom verhuist de bibliotheek van Huis73 in Den Bosch tijdelijk naar Hekellaan 2, de Militaire Rijbaan. Om dit te realiseren is de bibliotheek twee weken dicht.

 • Met Méér muziek het vuurtje ontsteken Bekijk details

  25 januari 2024

  Het wordt steeds vaker aangehaald én het is wetenschappelijk bewezen: muziek maken levert een unieke bijdrage aan de ontwikkeling van de hersenen. Het legt nieuwe verbindingen die het empathisch vermogen en de cognitieve ontwikkeling stimuleren. En toch wordt er steeds minder muziek gemaakt. Dat moet anders, vindt Huis73. Met het project Méér muziek – muzikale speelveldjes in de wijk creëren zij een muzikale voedingsbodem die ervoor gaat zorgen dat er weer meer samen muziek gemaakt wordt. Muzikant...

 • Bibliotheek Den Bosch gaat tijdelijk verhuizen! Bekijk details

  23 januari 2024

  Ga je mee? Huis73 aan de Hinthamerstraat gaat verbouwen! Daarom verhuist de bibliotheek in Den Bosch tijdelijk naar een andere plek. Vanwege de verhuizing is de bibliotheek in Den Bosch van maandag 19 februari t/m zondag 3 maart gesloten. Alle andere bibliotheken blijven gewoon geopend op de vaste openingstijden.

Paginanavigatie