Let op: maak je gebruik van Mijn Bibliotheek en/of Bibliotheek Wise App? Dan moet je vanaf 19 september eenmalig opnieuw aanmelden.

Lees meer

Boxtel

  • Welkom bij Bibliotheek Boxtel

Adres en openingstijden

Burgakker 4, 5281 CH Boxtel | Tel 073 - 6802960
E-mail: boxtel@huis73.nl

Whatsapp: 06 156 66 324 op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 

Openingstijden 
Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 18.00 uur*.
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

* maandag t/m vrijdag: zelfservice tot 14.00 uur

Uitleenpunt Liempde

BS De Oversteek| Dorpsstraat 28 | 5298 CB Liempde 

Openingstijden:
Maandag 12.30-15.00 uur
Woensdag 9.30-12.00 uur en 17.00-18.00 uur
Donderdag 9.30-12.00 uur

Gesloten in de schoolvakanties.

Mijn bibliotheek

Verlengen, reserveren en verlanglijstjes maken!

Inloggen

Activiteiten

Culturale, Voorleeslunch, Verhaaltijd, Koffie met Kennis, Verhaaltjestijd, Babybieb, diverse inloopspreekuren en nog veel meer activiteiten in het najaar.

Bekijk de hele agenda

Oktober = Kinderboekenmaand

De hele maand zijn er leuke activiteiten voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Zoals de belevingstheater voorstellingen: Postbode PaNiek en De Letterdief.  

Natuurlijk kun je luisteren naar mooie verhalen tijdens de Voorleesspecial Schildpad zoekt een huis en het (twee) wekelijkse Verhaaltjestijd en Babybieb. 

Maak je eigen toekomsttuin in het UitvindersLab, leer een schimmen-animatie maken in het FamilieAtelier of ga mee op micro-avontuur.  

Meer informatie en kaartjes kopen

Verhalentocht: De verhalen liggen op straat

De Burgakker is misschien wel het oudste straatje van Boxtel. Maar wie wonen er in die huizen, wat is hun geschiedenis en welke verhalen vertellen zij? Deelnemers aan deze familieactiviteit gaan aan de hand van het Kinderboekenweek thema (Bij mij thuis) op ontdekkingstocht langs verschillende huizen en hun bewoners.

Meer info en aanmelden

Maand van de Geschiedenis

Koffie met Kennis op 17 oktober staat in het teken van de maand van de Geschiedenis. Aan de hand van foto’s en verhalen uit het verleden maken we een reis door het Boxtel van vroeger. Christ van Eekelen van Heemkunde Boxtel deelt anekdotes en historie. 

Op 24 oktober, is er een vervolg van deze reis met een fotowandeling door oud-Boxtel. Voor deze wandeling heb je geen wandelschoenen nodig: je kan lekker blijven zitten.  

Meer informatie en aanmelden

Babybieb

Welkom bij de BabyBieb! Een gezellig moment voor jou en je baby. Samen aan de slag met allerlei materialen, liedjes en boekjes. Om de andere week op woensdag ben je welkom!

Kom luisteren

Schuif gezellig aan bij Verhaaltjestijd 2+

Elke vrijdag kunnen peuters naar een verhaaltje luisteren: en het is altijd een feestje! Ouders en grootouders zijn natuurlijk van harte welkom.

Kijk in de agenda

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Je DigiD activeren, rijbewijs verlengen of studiefinanciering aanvragen? Kom langs bij het IDO. We helpen je graag op weg met al je vragen over de digitale overheid. 

Lees meer over het IDO

Bekijk alle activiteiten

Taalhuis in Boxtel

Wil je beter leren lezen, schrijven of spreken? Of digitaal vaardiger worden? Of wil je Taalvrijwilliger worden? Loop eens binnen bij het Taalhuis.

Lees meer

Elk bezoek een eigen verhaal

Zeg je bibliotheek Boxtel, dan zeg je taal. Maar ook digitale inclusie en meedoen in de samenleving. Daar hebben we ook in 2022 weer hard en met veel plezier aan gewerkt. Meer weten?

Bekijk hier het jaarverslag 2022

Karen Swan Het wilde eiland

1930. Een eigenzinnige jonge vrouw woont op het afgelegen St. Kilda. Als een Schotse lord het eiland bezoekt, voelen de twee zich direct tot elkaar aangetrokken. Later ontmoeten ze elkaar opnieuw, maar hun verschillende afkomst maakt de situatie ingewikkeld.

Bekijk dit boek