Week van de Poëzie bij Huis73

Gepubliceerd op: 10 januari 2023 10:36

Van 26 januari tot en met 1 februari is het de week van de Poëzie met dit jaar als thema Vriendschap. Ook bij Huis73 is er deze week van alles te doen rondom poëzie: van exposities tot masterclass en van workshop tot schrijfcafé.

We trappen af met de expositie Surrealisme en Fotografie; Cadavres Exquis Photographiques  van Photo-Collectief Rimbaud. Honderd jaar geleden vermaakten de surrealisten zich met het maken van Cadavres Exquis. Eind 2020 hebben negen Nederlandse, één Belgische en drie Franse fotografen
dit concept overgezet naar fotografie. Het resultaat is te zien in deze expositie die op vrijdag 27 januari wordt geopend. Rien Schildkamp houdt dan een lezing 'Surrealisme in Literatuur, Beeldende Kunst en Fotografie'.

Tijdens de opening van de poëzieweek op 26 januari, wordt ook de allereerste kinderstadsdichter van Den Bosch bekend gemaakt: een initiatief van Kelly Verdonk, Huis73, Zinnig Zuiden, Dukebox, Kleefkracht en boekenwinkels Adr. Heinen en de Omslag.

Verder staan er tijdens de Poëzieweek een masterclass, twee workshops en nog een expositie op het programma. Dichter en vertaler Vicky Francken geeft op 26 januari een masterclass Collagepoëzie. De collagetechniek, bekend uit de beeldende kunst, is een manier om je creatieve horizon te verbreden. gebruikt.  In deze workshop gaan we analoog én digitaal aan de slag dus vergeet niet je smartphone mee te nemen.

Op 28 januari staat het Schrijfcafé van Lia Hesemans in het teken van ‘Gedichten die raken: poëzie kan je vriend zijn’. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn: een gedicht dat raakt en dat gevoelens een plaats geeft waar je zelf geen woorden voor hebt.

Op 31 januari kun je meedoen met de workshop Toevalsgedichten en Digitale Literatuur door dichter-performer Nick J. Swarth en Siebe Bluijs, onderzoeker digitale literatuur. Het belooft  een interactieve schrijfworkshop te worden met een flink portie poëziegeschiedenis.

Tot slot worden tijdens de Week van de Poëzie ook de gedichten van de shortlist van de gedichtenwedstrijd van ZIN AAN! geëxposeerd. Het winnende gedicht van Marjolein Bax wordt deze week tevens onthuld in de Sint-Jan en blijft daar een jaar hangen.  

24 januari t/m 1 februari | diverse tijden en prijzen| Huis73 Den Bosch

Kijk hier voor het complete programma.