Sint-Michielsgestel

Welkom bij Bibliotheek Sint-Michielgestel

De Meander, Meanderplein 3, 5271 GC Sint-Michielsgestel 

Tel 073 - 6802970 | e-mail: sint-michielsgestel@huis73.nl
Whatsapp: 06 156 66 324 (Op werkdagen tussen 9:00 en 17:00) 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur

Voor sluitingsdagen 2022 kijk hier

Tijdens de openingstijden van De Meander kan je tussen 9.00-18.00 uur gebruik maken van de zelfservice*. Bij avondactiviteiten kan dat tot 22.00 uur.
NB: Indien de voordeur gesloten is kunnen bezoekers van de bibliotheek tijdens openingsuren gebruik maken van ingang 2 of 3 (aan de achterkant).

Mijn bibliotheek

Inloggen

Naar de agenda

Agenda

Nederland Leest: oud worden, jong blijven

Yvonne Keuls schreef een liefdevolle roman 'Mevrouw mijn moeder'. Heel november kun je een gratis exemplaar van dit boek  ophalen bij de bibliotheek (zolang de voorraad strekt). Ook zijn er diverse activiteiten deze maand. 

Programma en tickets

Sinterklaas-middag

Kom je luisteren naar een mooi Sinterklaasverhaal? We maken er een heerlijke middag van in Bibliotheek Sint-Michielsgestel. Na het voorlezen kun je een Pietenparcours afleggen dat uitgezet is door de buurtsportcoaches van Bint én kun je je zelf geknutselde schoentje uithalen bij de Meander. Wie weet zit er wel iets leuks in!

Kom je ook?

Meer doen met de computer

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? De cursus Klik & Tik helpt je gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je oefent op je eigen tempo met bijvoorbeeld het internet, websites en e-mailen.

Doe je mee?

BoekStart - lezen met je baby

Hoera! Je bent de trotse ouder geworden van een prachtig kindje. Maak je kindje snel lid van de bieb en haal het gratis BoekStartkoffertje op. Want met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Meer over BoekStart

Shift Talks 2022 - Democratie onder druk

Wat kunnen we het beste doen wanneer onze democratie onder druk staat? Rondom Masha Gessen’s keynote speech komen er journalisten, columnisten, denkers en schrijvers als Foeke Postma (Bellingcat) en Kim van Keken (VPRO Tegenlicht Meet-Up), Ernest van der Kwast, Thijs Pepping, Bregje Hofstede (Correspondent), Bas Heijne (NRC) en Annelien deDijn (UU), Hans Aarsman (Volkskrant). Ook met (foto)tentoonstellingen en een podcast-wandeling.

Programma Shift Talks 2022

Leesclub Huis73

De #LeesclubHuis73 is een nieuw initiatief voor iedereen die graag leest en het leuk vindt om samen over boeken te praten. Voorafgaand aan Zin op Zondag lezen en bespreken we eens per twee maanden een boek van een van de gasten onder begeleiding van enthousiaste lezer Marjolein Verreck.

Lees meer

Yrsa Sigurðardóttir De prooi

Een reddingsteam op de IJslandse hoogvlakten gaat op zoek naar een groep vermiste mensen die midden in een sneeuwstorm op pad is gegaan. Tegelijkertijd gebeuren er op een schiereiland mysterieuze dingen.

Bekijk dit boek