Let op: maak je gebruik van Mijn Bibliotheek en/of Bibliotheek Wise App? Dan moet je vanaf 19 september eenmalig opnieuw aanmelden.

Lees meer

Sint-Michielsgestel

Welkom bij Bibliotheek Sint-Michielsgestel

De Meander, Meanderplein 3, 5271 GC Sint-Michielsgestel.

Tel 073 - 6802970.
E-mail: sint-michielsgestel@huis73.nl
Whatsapp: 06 156 66 324 (Op werkdagen tussen 9:00 en 17:00).

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur

Voor sluitingsdagen 2023 kijk hier

Tijdens de openingstijden van De Meander kan je tussen 9.00-18.00 uur gebruik maken van de zelfservice*. Bij avondactiviteiten kan dat tot 22.00 uur.
NB: Indien de voordeur gesloten is kunnen bezoekers van de bibliotheek tijdens openingsuren gebruik maken van ingang 2 of 3 (aan de achterkant).

Mijn bibliotheek

Inloggen

Naar de agenda

Agenda

Schuif gezellig aan bij de Voorleeslunch

Op vrijdag 6 oktober vieren we weer de nationale ouderendag met een gezellige voorleeslunch. Dit jaar schrijft Ronald Giphart het verhaal, speciaal voor deze gelegenheid. We lezen voor en praten na terwijl we genieten van een smakelijk broodje.
Deelname is gratis. Meld je vóór 1 oktober aan via de link hieronder of door je aan te melden bij de balie. 

Aanmelden voorleeslunch

Oktober = Kinderboekenmaand

Een gezellige maand vol bijzondere activiteiten: belevingstheater voorstellingen Postbode PaNiek en De Letterdief, Voorleesspecial Schildpad zoekt een huis en het (twee) wekelijkse Verhaaltjestijd en Babybieb. Maak je eigen toekomsttuin in het UitvindersLab, leer een schimmen-animatie maken in het FamilieAtelier of ga mee op micro-avontuur.  

Activiteiten Kinderboekenmaand

Verhaaltjestijd 2+

Wat is er fijner dan wegdromen bij een mooi voorleesverhaal? Kom op woensdagochtend om de week weer met je peuter of kleuter naar het voorlezen. Het is altijd een feestje! Ouders, opa's/oma's, oppas en kinderdagverblijven zijn ook van harte welkom.

Kom je ook?

Taalhuis

Wil jij beter Nederlands leren schrijven, spreken of lezen? Beter leren rekenen of meer kunnen doen met de computer? Iedere maandagochtend vanaf 10.00 uur ben je welkom bij het Taalhuis in de bibliotheek en helpen we je graag en geven advies. 

Meer informatie

Meer doen met de computer

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? De cursus Klik & Tik helpt je gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je oefent op je eigen tempo met bijvoorbeeld het internet, websites en e-mailen.

Meedoen? Informeer inde bibliotheek.

BoekStart - lezen met je baby

Hoera! Je bent de trotse ouder geworden van een prachtig kindje. Maak je kindje snel lid van de bieb en haal het gratis BoekStartkoffertje op. Want met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Meer over BoekStart

Adriaan van Dis Naar zachtheid en een warm omhelzen

roman

Een negenjarige jongen wordt een zomer lang ondergebracht in het huis van zijn grootouders. Daar ontwikkelt hij een hechte band met de eigenzinnige dienstbode.

Bekijk dit boek