Sint-Michielsgestel

Welkom bij Bibliotheek Sint-Michielgestel

De Meander, Meanderplein 3, 5271 GC Sint-Michielsgestel 

Tel 073 - 6802970 | e-mail: sint-michielsgestel@huis73.nl
Whatsapp: 06 156 66 324 (Op werkdagen tussen 9:00 en 17:00) 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur

Let op: I.v.m. carnavalsactiviteiten is Bibliotheek Sint-Michielsgestel gesloten van donderdag 2 t/m maandag 6 februari en woensdag 15 t/m woensdag 22 februari 2023.

Voor sluitingsdagen 2023 kijk hier

Tijdens de openingstijden van De Meander kan je tussen 9.00-18.00 uur gebruik maken van de zelfservice*. Bij avondactiviteiten kan dat tot 22.00 uur.
NB: Indien de voordeur gesloten is kunnen bezoekers van de bibliotheek tijdens openingsuren gebruik maken van ingang 2 of 3 (aan de achterkant).

Mijn bibliotheek

Inloggen

Naar de agenda

Agenda

De Nationale Voorleesdagen starten op 25 januari

Elf dagen lang extra voorleesplezier voor de kleinsten, van 25 januari tot en met 4 februari 2023, ook bij Huis73. Zo trappen wij af met het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 25 januari.

Doe mee met de Voorleesontbijt

Verhaaltjestijd 2+

Wat is er fijner dan wegdromen bij een mooi voorleesverhaal? Kom op woensdagochtend om de week weer met je peuter of kleuter naar het voorlezen. Het is altijd een feestje! Ouders, opa's/oma's, oppas en kinderdagverblijven zijn ook van harte welkom.

Kom je ook?

Verse Algoritmes Generator on tour

Wij kunnen niet meer zonder digitale platforms. Bij de overheid, het openbaar vervoer, veiligheidsdiensten, bedrijven en instellingen en bij de consument. Ze zijn overal. Maar weet jij eigenlijk wel precies wat een algoritme is en wat het doet? Vind het uit!

Meer informatie

Nieuw: De VoorleesExpress

De VoorleesExpress komt eraan. De VoorleesExpress geeft extra aandacht aan kinderen van 2 - 8 jaar die een taalachterstand hebben. Vrijwilligers lezen voor in het gezin en werken aan taal- en leesplezier, waardoor het beter gaat op school. Heb jij een passie voor taal en wil je die delen met jonge kinderen? We zoeken nog vrijwilligers!

Meer weten of aanmelden?

Meer doen met de computer

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? De cursus Klik & Tik helpt je gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je oefent op je eigen tempo met bijvoorbeeld het internet, websites en e-mailen.

Doe je mee?

BoekStart - lezen met je baby

Hoera! Je bent de trotse ouder geworden van een prachtig kindje. Maak je kindje snel lid van de bieb en haal het gratis BoekStartkoffertje op. Want met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Meer over BoekStart

Yrsa Sigurðardóttir De prooi

Een reddingsteam op de IJslandse hoogvlakten gaat op zoek naar een groep vermiste mensen die midden in een sneeuwstorm op pad is gegaan. Tegelijkertijd gebeuren er op een schiereiland mysterieuze dingen.

Bekijk dit boek