Sint-Michielsgestel

Corona update: de Afhaalbieb is open

Wij zijn gesloten t/m 20 april 2021. De Afhaalbieb is open. Online activiteiten gaan door. De leentermijn is verlengd tot 15 mei, te-laat gelden lopen tijdens de sluiting niet verder op. Houd onze website en social media in de gaten voor het online aanbod.

De Afhaalbieb

Welkom bij Bibliotheek Sint-Michielgestel

De Meander, Meanderplein 3, 5271 GC Sint-Michielsgestel | Tel 073 - 6802970
sint-michielsgestel@huis73.nl

 

Openingstijden: wij zijn gesloten t/m 20 april!

Maandag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur 

Tijdens de openingstijden van De Meander tussen 9.00-18.00 uur kan je gebruik maken van de zelfservice.

NB: Indien de voordeur gesloten is kunnen bezoekers van de bibliotheek tijdens openingsuren gebruik maken van ingang 2 of 3 (aan de achterkant).

Mijn bibliotheek

Inloggen

Naar de agenda

Agenda

Ga je mee het bos in?

We hebben twee geweldige struintochten door de bossen bij Sint-Michielsgestel voor je. Voor kinderen en volwassenen. Wat weet jij van bevers of letterzetters?

Verhaaltjestijd 2+ online

Elke woensdag en vrijdagochtend lezen we digitaal voor via Zoom voor onze kleine fans. We maken er een feestje van met interactie en muziek.

BoekStart - lezen met je baby

Hoera! Je bent de trotse ouder geworden van een prachtig kindje. Ook nu we gesloten zijn kan je je kindje bij ons inschrijven en een BoekStartkoffertje ophalen in de Bieb. Want met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

De Tijdschriftenbieb app

Fijn voor de kerstvakantie: de tijdschriftenbieb app. Een tijdelijke gratis app voor leden. Titels gaan van Happinez en Psychologie Magazine tot Vrij Nederland en de Autoweek. TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek, voor ongeveer een half jaar.

Digi-Taalhuis

Thuis aan de slag! Digisterker leert je werken met DigiD, MijnOverheid, aanvragen doen bij de gemeente, Mijn toeslagen, Thuisarts.nl etc.. Je kunt oefenen met met Klik & Tik, rekenen en taal. Je vindt er uitleg over beeldbellen en Skypen en uitleg over Corona in vier talen.

Hulp bij belastingaangifte

Huis73 helpt je op verschillende manieren: een webinar op 13 maart leert je in een uur tijd hoe je heel simpel en correct de basis van je aangifte invult, of kom naar een van de spreekuren.

Op zondag 18 april zijn Jan Brokken en Jessica Durlacher te gast in Zin op Zondag.

Je kunt deze middag bijwonen via Livestream, kijk hier voor meer informatie

Jan Brokken De tuinen van Buitenzorg

Aan de hand van 39 openhartige brieven van zijn moeder Olga vanuit Makassar (Celebes) aan haar zus schetst de auteur haar leven in Nederlands-Indiƫ als echtgenote van een predikant en slachtoffer van de Japanse bezetting.

Bekijk dit boek