We zijn overgegaan op een nieuw landelijk inlogsysteem. Je hebt daarover een mail ontvangen en het enige dat je hoeft te doen is opnieuw inloggen.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op via info@huis73.nl of 073-680 2900 (tijdens kantoortijden). 

Lees meer 

Herfstfestival bij Huis73

Gepubliceerd op: 10 oktober 2022 10:50

In de herfstvakantie (22 t/m 30 oktober) organiseert Huis73 het Herfstfestival. In de bibliotheken van Den Bosch, Rosmalen, Vught en Boxtel is er iedere dag iets te doen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Zo neemt LEGOMASTER Roy je mee in de wereld van LEGO® en is er een Game-Event in DePetrus. Ook kun je de hele week meedoen aan veel workshops zoals Minecraft, DJ, Stop-motion en Augmented Reality. En in het Digitaal Atelier kun je lekker zelf experimenteren. Natuurlijk vergeten we de allerkleinsten niet: zij kunnen wegdromen bij mooie voorleesverhalen en fijne theatervoorstellingen.

Kennisbende
Op maandag 24 oktober geeft LEGOMASTER 2021 Roy een uitgebreid college over LEGO®. Hoe is het ontstaan?  En wat maakt LEGO® zo bijzonder? Ook vertelt hij meer over hoe het is om LEGOMASTER te zijn en natuurlijk kun je hem van alles vragen. Deze activiteit is al helemaal uitverkocht. 

Workshops
De hele week zijn er divers workshops voor kinderen van allerlei leeftijden. Zo kun je op 24 en 25 oktober jouw eigen kunst maken inhet Kinderatelier. En tijdens de DJ workshop op 26 oktober in Boxtel leer je de basic skills van het dj’en. Op diezelfde dag kun je ook naar de workshop Magie & Illusie in Vught en op 28 oktober kun je meedoen aan de workshop Bouwen in Minecraft in Rosmalen. Verder staan nog veel meer workshops op het programma, zoals Maak je eigen Stop-motion filmpje, Augmented Reaility en Coderdojo.

Digitaal Atelier
In het Digitaal Atelier kun je zelf experimenteren bij het Uitvinderslab of kunst maken met code tijdens de Maakmiddag. En in het Familie Atelier ontwerp en ontdek je samen met je (groot) ouders nieuwe creaties: maak bijvoorbeeld een elektronisch herfstmobiel of een zelfbedachte wereld in miniatuur.

Theater
Kom op 25 oktober kijken naar een kleurige herfstvoorstelling van papier ‘Wortelen in de herfst’. En tijdens Silent Disco theater Lieve Lieven  op 28 oktober ontdek je nieuwe werelden met behulp van onzichtbare Fantasy Reality helmen en speciale koptelefoons.

Voorlezen
En natuurlijk wordt er in de herfstvakantie veel voorgelezen. Voor de allerkleinsten is er de Baby- en de Dreumesbieb: een gezellig moment voor jou en je kindje vol met heerlijke voorleesboekjes en liedjes. Iedere woensdag- en vrijdagochtend is het Verhaaltjestijd 2+ en op woensdag 26 oktober  lezen we voor aan kinderen vanaf 3 jaar. Tot slot komt op 28 oktober het Verteltheater ‘De schoenmaker en de dwergen’ naar Bibliotheek Boxtel.

Kortom, een week barstensvol activiteiten op het gebied van Bibliotheek en Cultuur.  Kijk voor het complete programma met alle data, tijden, prijzen en locaties in de agenda of via bit.ly/HerfstFestival2022.