Internationale Vrouwendag bij Huis73

Gepubliceerd op: 23 februari 2023 16:32

Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarbij er wereldwijd stil wordt gestaan bij vrouwenemancipatie en vrouwenrechten. Ook bij Huis73 staat de vrouw centraal tijdens én rondom Internationale Vrouwendag.

Laat je inspireren door de collectie bij Huis73 en de bibliotheken, bezoek een expositie, ontmoet anderen tijdens de jongerenboekenclub of maak kennis met
schrijvers tijdens één van de literaire avonden. 

Expositie Frida Kahlo - a closer look
Vanaf maandag 6 maart tot en met zondag 9 april is bij Huis73 aan de Hinthamerstraat de expositie "Frida Kahlo - a closer look" van Jody Holleman te zien. De expositie toont collages uit het dagboek van Holleman die zijn geïnspireerd op het werk en leven van Frida Kahlo. De opening vindt plaats op vrijdag 10 maart om 20.00 uur in de Pleitzaal en is gratis toegankelijk.

Literaire avonden met Suzanna Jansen, Jutta Chorus en Arthur Japin
Op zondag 12 maart ontvangt Huis73 Suzanna Jansen op het Literair Podium in Den Bosch. Bossche schrijver en historicus Mijke Pol spreekt met Suzanna over haar nieuwste boek ‘De omwenteling; of de eeuw van de vrouw’. Door met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen, schetst Suzanna hoe vrouwen de afgelopen eeuw hebben gestreden om te worden behandeld als gewoon mens.

Op woensdag 15 maart staat Jutta Chorus op het Literair Podium in PERRON-3 in Rosmalen. Interviewer Ivan Borghstijn spreekt met Jutta over haar nieuwste boek ‘Alma’s dochters’. Hierin vertelt Jutta het verhaal van vijf bijzondere vrouwen die, ondanks het feit dat ze pioniers waren op verschillende terreinen, verborgen zijn gebleven in onze geschiedenis. 

Op woensdag 29 maart ontvangt Bibliotheek Vught Arthur Japin in DePetrus. Martine Huijbregts interviewt hem over zijn nieuwe boek 'Wat stilte wil'. Een historische roman over Anna Witsen en haar strijd om onafhankelijkheid eind 19e eeuw.

Boekenbabbelaars Boekenclub
Op maandagavond 6 maart is er een speciale vrouwendageditie van de maandelijkse jongerenboekenclub van Huis73. Deze keer bespreekt de club titels als The Handmaid’s Tale en The Color Purple. Deelname aan de boekenclub is vrijblijvend, laagdrempelig én gratis.

Dialoog over de rol van de vrouw
Vrouwen AANtafel en Vrouwen voor Vrede organiseren op vrijdag 10 maart van 09:30- 12:30 uur bij Huis73 een bijeenkomst om met elkaar de dialoog aan te gaan over de rol van de vrouw. Aan de hand van de gezamenlijke inspiratie worden de ideeën op een creatieve manier uitgewerkt. Gratis toegankelijk. Voor meer informatie mail naar jose_a@hetnet.nl.

Praktische informatie
Alle informatie over onze activiteiten rondom Internationale Vrouwendag is te vinden in de agenda van Huis73