Geslaagde 7e editie van Art United

Gepubliceerd op: 19 april 2023 00:00

Afgelopen zondag 16 april lieten ruim 40 jongeren hun talenten horen en zien op het Art United festival.

Meer dan 150 bezoekers luisterden afgelopen zondag naar muziek die varieerde van stevige rock tot een medley tot klassiek. Er werden zelfgeschreven nummers opgevoerd en gelegenheidsbands gevormd. Dansers brachten solo’s ten tonele en knalden met een dansmix die bestond uit modern, house, hiphop én buikdansinvloeden. De theatermakers speelden hun zelfgeschreven stuk DRAAAK in een decor van plastic. Ook konden bezoekers genieten van een expo met kunstwerken van jongeren, en voor degenen die meer wilden weten over deze werken was er de expotour. Een aantal crossovers tussen de verschillende disciplines gaven de dag een extra feestelijke noot.

Bijzonder was de organisatie van het festival. Die was in handen van een crew van jongeren. De crew zorgde voor de aankleding, de ontvangst, de techniek en wat er nog meer bij een festival komt kijken.

Onze crewleden besteedden dit jaar extra aandacht aan toegankelijkheid. De barmedewerkers hadden een aantal basisgebaren aangeleerd gekregen, er waren rolstoelplaatsen en verschillende zorginstellingen hebben een uitnodiging gehad voor Art United. 

Na het festival aten de jongeren en coaches samen frietjes in het Atrium van Huis73 om de dag feestelijk af te sluiten en hun geslaagde optredens te vieren.

Benieuwd hoe het was? Bekijk hier de korte aftermovie van het festival!