Bo Bosters verkozen tot best voorlezende brugklasser van Brabant!

Gepubliceerd op: 10 april 2024 09:00

Bo Bosters van het Rodenborch College in Rosmalen heeft de Brabantse finale van Read2Me! gewonnen.

Bo las voor uit Het dodenhuis van Sarah Pinborough. Volgens de jury had ze zich het fragment eigen gemaakt.
"Bo maakte het hoofdpersonage levensecht. We hingen aan haar lippen."
Op zaterdag 1 juni 2024 gaat Bo de provincie Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van Read2Me! in de Meern (Utrecht).   

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Tijdens de Brabantse finale op donderdagavond 4 april lazen tien lokale voorleeskampioenen voor uit hun favoriete boek voor een volle zaal met publiek en jury. Deze jury bestond uit Margje Woodrow (schrijver), Emmy van Ruijven (schrijver, illustrator en mediathecaris ds. Pierson College) en Wim Staessens (directeur De Nobelaer). 

Leesplezier 
Read2Me! is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken om lezen in het voortgezet onderwijs op de kaart te zetten. Met Read2Me! willen zij het leesplezier bij leerlingen in het voortgezet onderwijs vergroten, het lezen van jeugdliteratuur bevorderen en de samenwerking tussen de Bibliotheek en het onderwijs versterken.

Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Ga naar je bibliotheek. Ze hebben er de meest prachtige materialen en de medewerkers helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen. 

Op de foto van links naar rechts: Marieke Roos, Bo Bosters en Norah Platenburg. Foto: Cubiss.