Heel Nederland Leest: Sonny Boy

Gepubliceerd op: 1 november 2023 11:09

November = Nederland Leest. De grootste leesclub van Nederland gaat weer van start. Dit jaar lezen we: Sonny Boy van Annejet van der Zijl

De hele maand november is het Heel Nederland Leest. Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt direct iets om over te praten. Daarom haal je de hele maand november 'Sonny Boy' van Annejet van der Zijl gratis op bij onze bibliotheekvestigingen, ook als je geen lid bent.

Sonny Boy - het bijzondere liefdesverhaal van Annejet van der Zijl - weet al sinds 2004 een internationaal publiek te bekoren en verschijnt in november in een nieuw jasje.
 

Over Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen. Met alle consequenties van dien.

Over Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zeven non-fictieboeken en één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst. De bekroonde biografie Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt (2002) zette haar op de kaart als 'De koningin van de literaire nonfictie'. Daarna volgden Sonny Boy, Bernhard; een verborgen geschiedenis, Gerard Heineken; de man, de stad en het bier, De Amerikaanse prinses, Leon & Juliette, Fortuna’s kinderen en de roman De val van Annika S. Haar boek Sonny Boy, dat werd uitgekozen voor Heel Nederland Leest 2023, werd verfilmd en in acht talen vertaald.

Te doen in november bij Huis73:

15 november: de #LeesclubHuis73 leest en bespreekt Sonny Boy

18 en 19 november: Schrijfcafé door Lia Hesemans rondom Sonny Boy

23 november: Annejet van der Zijl is te gast in het Literair Podium in PERRON-3, Rosmalen

Heel november kun je een gratis exemplaar van Sonny Boy ophalen bij al onze vestigingen (zolang de voorraad strekt).

Programma en tickets