Vragen en antwoorden over de bibliotheeksluiting

Wat betekent de bibliotheeksluiting op 17 en 18 september voor jou?

Van wanneer tot wanneer zijn de bibliotheken gesloten?
Alle vestigingen van Huis73 zijn gesloten van zaterdag 16 september 17.00 uur tot en met maandag 18 september. Dinsdag zijn alle bibliotheken weer geopend. DePetrus in Vught is die dag vanwege een bijzondere bijeenkomst beperkt geopend (alleen voor ophalen van gereserveerde boeken en inleveren van boeken).

Welke bibliotheken zijn gesloten?
In alle vestigingen van Huis73 kun je geen gebruik maken van de bibliotheekfaciliteiten (inleveren, lenen, reserveren, verlengen). Of een vestiging die dagen ook daadwerkelijk gesloten is, verschilt per vestiging:

's-Hertogenbosch
Hinthamerstraat 74 (voormalig Muzerije) is open voor cursussen, activiteiten, horeca en studeren. Hinthamerstraat 72 (bibliotheek) is alleen geopend voor cursussen en activiteiten (ingang via nr 74.) Op maandag is het ook mogelijk om op nr. 72 te studeren. 

Rosmalen / Boxtel
Beide vestigingen zijn geheel gesloten. 

Sint-Michielsgestel / Berlicum / Helvoirt / Liempde
Meander, Den Durpsherd, HelvoirThuis en Basisschool De Oversteek – waar deze bibliotheken gevestigd zijn – hanteren hun reguliere openingsdagen. Het is echter NIET mogelijk om gebruik te maken van de bibliotheekfaciliteiten. 

Vught
DePetrus is zondag en maandag gewoon geopend, het is echter NIET mogelijk om gebruik te maken van de bibliotheekfaciliteiten. Op dinsdag 19 september is de bibliotheek beperkt te gebruiken vanwege een externe bijeenkomst. Het is dan alleen mogelijk om boeken in te leveren en gereserveerde boeken op te halen. 

Schoolbibliotheken van Huis73
Alle schoolbibliotheken van Huis73 zijn op maandag gesloten. 

Wat moet ik doen als ik mijn materialen moet inleveren op een van de dagen dat Huis73 gesloten is?
De inleverdata die op zondag 17 of maandag 18 september staan, zijn automatisch doorgeschoven naar dinsdag 19 september. Je hoeft geen telaatgeld te betalen over de extra dagen tot aan 19 september.  

Kan ik boeken reserveren, verlengen of lid worden in die periode? 
Ook de online omgeving van Huis73 (Mijn Bibliotheek en de Bibliotheek Wise App) is niet beschikbaar van zaterdag 16 september 17.00 uur tot en met maandag 18 september. Het is dan niet mogelijk om te reserveren, verlengen of lid te worden. 

Kan ik e-books, luisterboeken en online tijdschriften lezen in die periode?
De app Online Bibliotheek blijft wel beschikbaar voor het lenen van e-books, tijdschriften en luisterboeken. 

Ik heb een kaartje gekocht/ me aangemeld voor een activiteit. Gaat deze door?
Alle cursussen, lessen, workshops en lezingen gaan gewoon door. In Den Bosch is de voordeur van Hinthamerstraat 72 gesloten, ingang via Hinthamerstraat 74. 

Van wanneer tot wanneer kan ik niet inloggen op Mijn Bibliotheek / Bibliotheek app?
Van zaterdag 16 september 17.00 uur tot maandag 18 september 23.30 uur kun je niet inloggen op zowel de Mijn Bibliotheek-omgeving op onze website áls de Bibliotheek Wise app. Vanaf 19 september moet je eenmalig opnieuw aanmelden. Hoe je dat doet lees je hieronder.