Tips voor thuis - jeugd en jongeren

Hier vind je tips voor online activiteiten die je thuis kunt doen

 

Terug naar het overzicht

So You Think You Can..

Ben je tussen de 8 en 18 jaar? Wil jij leren om zelf muziek te schrijven? Dan is deze cursus iets voor jou! We starten op zaterdag 29 mei. Leuk om te weten: Uitvoering van de composities op 10 november tijdens November Music.

 

Doe mee met Art United

Blijf op de hoogte van alle activiteiten voor jongeren door Studi073 te volgen op Instagram en Facebook.

Mail voor vragen naar studi073@huis73.nl of bel/ app met projectleider Leonie: 06-80180509.

SKEER The Movement

Bij SKEER Bij SKEER kun je meedoen aan vette workshops en werk je samen in kleine groepen aan SKEER-project. We organiseren activiteiten zoals Breakdance en Tricking maar ook YOU-FO, Padel en Skateboarden. Doe je mee?

 

Verhaaltjestijd 2+ online

Terug van weggeweest! Elke woensdag en vrijdagochtend lezen we digitaal voor via Zoom voor onze kleine fans. We maken er een feestje van met interactie en muziek

 

Viruteel Museum Naturalis

Museum Naturalis is gekozen tot Museum van het Jaar. Kun je niet wachten tot het opengaat? Dwaal dan door het museum vanuit je iegen huis. Freek Vonk heet je welkom.

 

Studi073 is weer online actief

Q&A met Eef, Claire, Mitch en Isla!

Wat is creativiteit voor jou? In deze vlog vertellen crewmembers Eef en Claire, Mitch en Isla over hun creativiteit tijdens de lockdown.

Al zitten we voorlopig nog even thuis, ook deze periode is Studi073 er voor jullie! We blijven samen creatieve plannen maken en online activiteiten hosten.

Lijkt het je leuk om samen met andere jongeren (online) bezig te zijn of iets te bedenken vanuit jouw eigen creatieve passie? Laat het ons weten. We zijn er om je te helpen je creativiteit de ruimte te geven.

Stuur een mail naar studi073@huis73.nl of app naar 0680180509 als je aan de slag wil.

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep! Begrijpend lezen, Topo en Rekenen en meer. 

Werkstuk maken?

Dolfijnen, snoep, piramides, Ramadan, disney, snowboarden.. je kan het zo gek niet bedenken maar je vindt het wel hier.

Luisteren voor je lijst

Wist je dat je boeken voor je lijst ook kan lezen op je smartphone of tablet of als luisterboek? Je vindt ze bij de online bibliotheek.

Maak je eigen Stop Motion filmpje

Docente Perla van Kessel laat je zien hoe je zelf aan de slag kunt met een stop motion filmpje. Leuk om te maken voor opa of oma of iemand anders die je mist.

Podcasts luisteren

Lekker luisteren naar leuke, spannende of grappige verhalen? De beste podcasts vind je hier bij elkaar.

Prentenboeken in alle talen

De mooiste prentenboeken worden in meerdere talen voorgelezen zodat nog meer kinderen ervan kunnen genieten. Een initiatief van de VoorleesExpress. Het eerste boek is Woeste Willem.

Voorleestips voor thuis

Speciaal voor ouders met jonge kinderen of opa's en oma's die (via skype) willen voorlezen, heeft Wij-leren.nl fijne tips voor je om een verhaal interactief voor te lezen.

Wij gaan op berenjacht

Ben jij ook op berenjacht geweest en heb je er nog geen genoeg van? Met deze Ipad app kan je het verhaal opnieuw beleven en er zitten veel activiteiten bij.

De Digitale Voorleestas

Elke week twee nieuwe prentenboeken om samen met je kind te lezen. Voorlezen wordt nog leuker! Met nieuwe titels als: Wat nu Olivier? en Dikkie Dik paraplu. 

Karaoke lezen met Yoleo

Lees e-boeken op je pc, laptop of tablet. De tekst wordt voorgelezen en je kunt zelf meelezen, het lijkt wel karaoke!

E-books voor alle leeftijden

Lees e-books bij de online bibliotheek: van thrillers voor young adults tot voorleesboeken voor peuters.

Bereslim

Samen digitale prentenboeken kijken! Bereslim heeft geanimeerde prentenboeken en spelletjes om in deze periode thuis te gebruiken. Je kunt inloggen met je Bibliotheekaccount. 

De leukste voorleesfilmpjes

Die vind je bij de Voorleeshoek, SchoolTV, Wepboek en Bereslim. Kijk samen met je kind bijzondere, grappige en spannende voorleesverhalen.

Gratis BoekStart Voorleesapp

Download nu de gratis BoekStart Voorleesapp! De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kind en vele voorleestips en acties.

WePboek

Digitale prentenboeken met animatie! Woorden, beelden, muziek en geluiden maakt het nog gezelliger om samen boeken te kijken.

Voetbalverhalen

Wat doe je als de voetbal even niet doorgaat? Dan haal je voetbalverhalen in huis. Voor alle voetbalfans uit die nu even niet samen mogen voetballen, hebben we lees- en luistertips over voetbal, voor jong en oud. Helemaal gratis!

Mad Science thuis

Voor een leuk thuis experiment heb je niet veel nodig. Op Facebook laat MadScience je zien wat je kan doen met spulletjes die je in huis hebt. Wat dacht je van een broodje poep? Of een geheime boodschap op een banaan? Of maak je eigen lavalamp!

Beweeg met Nijntje

Zit je momenteel veel thuis met je peuter of kleuter? En wil je even wat afleiding? Ga fijn samen bewegen met kinderheld nijntje. Lekker veel beweegtips voor binnen en buiten.

Speel de DataDetoxGame

Stap op je surfplank en leer alles over je digitale privacy in deze Game! Ga slim om met cookies, denk na over wachtwoorden en vind de schat van hacker Ultra. 

Leesbeesten en Luistervinken

Dé kinderpodcast over kinderboeken waar kinderen in gesprek gaan met hun favoriete kinderboekenschrijver. Stay tuned, want in aflevering 1 hoor je alles over Paul van Loon.

Online voorleesserie Huisarrest

Huisarrest is een spannend verhaal in 10 delen! Met elke dag een nieuw deel van een bekende schrijver over 10 kinderen, die aan hetzelfde plein wonen. Ze mogen niet naar buiten en niet naar school, omdat er een virus heerst...