Jongeren

Ontwikkel je takent

Strijkmaatjes, keramiek, basgitaar of Hiphop ... ontwikkel je talent bij Huis73.  Ontdek de workshops, muzieklessen of cursussen speciaal voor jongeren.

Cursussen en workshops

Word jij de nieuwe Stadsreporter?

Als jij iemand bent die graag fotografeert, filmt, vlogt of schrijft, en nieuwsgierig bent naar het verhaal achter het verhaal, dan is de Stadsreporters-redactie echt iets voor jou!

De Stadsreporters geven jongeren in Den Bosch een stem in de media, maar ook een nieuwsplatform met content waar jongeren in geïnteresseerd zijn.

Doe mee met de Stadsreporters

Agenda

What’s next? Van Digitaal Atelier tot aan de Boekenclub en Stadsreporters: kijk in de agenda wat er allemaal voor jongeren te doen is. 

Agenda

Do it Yourself

Studi073
Hoor jij bij de nieuwe generatie creatieve denkers en doeners van de stad? Kom dan naar Studi073 en sluit je aan bij de crew! Want Huis73 geeft je de ruimte om te laten zien wat jij als jongere leuk en belangrijk vindt. Heb je zelf een tof idee dat je graag zou willen doen of organiseren? Deel deze ideeën vooral met ons

Volg ons ook via FacebookInstagram, TikTok of  YouTube.

 

Aan de slag met Digitale Overheid

Studiefinanciering of zorgtoeslag aanvragen of loonheffing terugvragen. Hoe pak je dit aan?
Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van Huis73 helpen we je graag verder. Ook op de website Digidingen-desk vind je meer informatie: stappenplannen en video’s per thema.

Meer over het IDO | Naar de Digidingen-desk

 

Citytrainer

Wat is er hip & happening? Waar heb jij behoefte aan in de stad? Zet jouw passie en talent om in actie en word Citytrainer Cultuur! Zo neem je het initiatief om zelf een workshop, evenement of andere culturele activiteit te organiseren voor jongeren in jouw stad en in jouw wijk. 

De Boekenbabbelaars Boekenclub

Ben je verzot op boeken en gezelligheid? Kom en doe mee met onze Boekenbabbelaars Boekenclub! Dé boekenclub voor jongeren (+/- 14 tot 30 jaar). Wij houden van gezelligheid en delen graag onze liefde voor boeken met elkaar!

Doe je mee?

Online lezen & online leren?

Een e-book of luisterboek lenen voor onderweg, op vakantie of voor je lijst? Digitale zaken regelen bij de DigidingenDesk? Of oefenen voor je theorie examen? Het kan allemaal online.

Online aanbod

Lenen zonder abonnement

Ben je geen lid van de bibliotheek, maar wil je toch af en toe een boek lenen? Dan is de BiebApp iets voor jou!

Download de BiebApp gratis in de Appstores. Je betaalt geen contributie, maar €2,00 voor elk geleend materiaal. Betalen doe je ook via je telefoon (IDEAL). Snel en simpel. 

Meer over de BiebApp

Heb je een vraag aan Huis73?

Bel ons op (073) 680 2900 (ma t/m vrij van 9.00 - 18:00u)
of
Stuur een appje naar 06 156 66 324