Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Na het Achterhuis

  Bas von Benda-Beckmann

  Onderzoek naar wat er gebeurde met Anne Frank en de andere onderduikers in het Achterhuis na hun arrestatie in augustus 1944.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Na het Achterhuis

 • Het geheim van de Gucci-koffer

  Pauline Terreehorst

  Biografie van de Hongaars-Oostenrijkse gravin Margaretha Szapary-Henckel von Donnersmarck (1871-1943), die de bloeitijd en het verval van de Midden-Europese adel meemaakte.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het geheim van de Gucci-koffer

 • Slavernij

  Historische artikelen over de Nederlandse slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën vanaf de zeventiende tot en met de negentiende eeuw, met aandacht voor het huidige denken over het slavernijverleden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Slavernij

 • Oranje zwartboek

  Gerard Aalders

  Geschiedenis van het Koningshuis waarin allerlei mythes over het belang ervan, zoals de verdiensten van de Oranjes voor de Nederlandse samenleving, onderuit worden gehaald.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Oranje zwartboek

 • Deze waarheden

  Jill Lepore

  Geschiedenis van de Verenigde Staten vanaf de ontdekking van het Amerikaanse continent in 1492 tot aan de huidige gepolariseerde wereldmacht.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Deze waarheden

 • Wie wat bewaart

  Freek Vonk, Menno Schilthuizen

  Verhalen in woord en beeld over tweehonderd jaar Nederlandse natuurhistorische collecties en de geschiedenis en totstandkoming van Naturalis, het natuurhistorisch museum en onderzoeksinstituut voor biodiversiteit in Leiden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wie wat bewaart


Boek van de maand

Historische blunders

Stephen Weir

Heerlijk boek om in te grasduinen. Ook intelligente mensen maken kapitale fouten en dat is een geruststellende gedachte!

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken