Nationale Voorleesdagen

Samen vieren we de Nationale Voorleesdagen, 11 dagen heel veel leesplezier én een verrassing!

  • Voorlezen maakt je leuker

Kinderen zijn gratis lid

Kinderen van 0 - 6 jaar die in deze dagen lid worden, krijgen een vingerpoppetje van het Prentenboek van het jaar cadeau. Een gratis lidmaatschap is er voor iedereen tot 18 jaar. Ook alle papa's, mama's, opa's en oma's verwelkomen we graag als nieuw lid.

Meer weten?

Doe gezellig mee!

Elf dagen lang extra voorleesplezier voor de kleinsten. Zo trappen wij af met het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 25 januari, kan je naar een muzikale voorstelling en lezen we extra feestelijk voor, ook in het Engels, Arabisch en Spaans.

Kijk in de agenda en lees mee

Zelf thuis voorlezen?

Voorlezen in de bieb is fijn, maar samen met je (klein)kind thuis voorlezen is ook gezellig. En het is ook nog eens goed voor de taalontwikkeling. Met deze 12 tips van ervaren voorlezers maak je het nog leuker. 

Voorleestips

De VoorleesExpress helpt

Door het voorlezen krijgen kinderen meer plezier in boeken. Ze leren meer woorden. Ze begrijpen de taal beter. Het gaat beter op school. Wil je graag voorlezen en kan je daar wat hulp bij gebruiken? Of wil je graag een ander helpen? De VoorleesExpress is actief in Den Bosch, Vught en Sint-Michielsgestel.

De VoorleesExpress