De VoorleesExpress

Voorlezen is leuk en gezellig. Het helpt je kind ook verder op school. De VoorleesExpress helpt je erbij.

Plezier in lezen
Door het voorlezen krijgen kinderen meer plezier in boeken. Ze leren meer woorden. Ze begrijpen de taal beter. Het gaat beter op school. Wil je graag voorlezen en kan je daar wat hulp bij gebruiken?

VoorleesExpress helpt
De VoorleesExpress helpt je met voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 2 t/m 8 jaar. Een vrijwilliger komt aan huis voorlezen. Samen werk je aan taal en leesplezier. Na 20 weken kan je als ouder zelf verder met voorlezen.

Doe je mee?
Woon je in gemeente 's-Hertogenbosch? Vraag aan de school of het consultatiebureau om je aan te melden. Wij nemen dan contact met je op.

Wil je een gezin aanmelden?
Ken je gezinnen (binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch) die hun kind willen helpen met taal en lezen  en die daarbij wat extra hulp kunnen gebruiken? Dan kan je hen aanmelden bij de VoorleesExpress

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Charlotte van den Eijnden: Tel 06 47831290 of
per e-mail: voorleesexpress@huis73.nl

 

Waarom is het belangrijk?
Alle kinderen verdienen gelijke kansen. Op school en later bij het vinden van een baan. Taal is daarbij heel belangrijk. Jonge kinderen die worden voorgelezen worden beter in taal. Sommige kinderen en hun ouders kunnen daar wat extra hulp en aandacht bij gebruiken.

Helpt het?
Kinderen die meedoen met de VoorleesExpress scoren beter op verhaalbegrip. Ouders die meedoen met de VoorleesExpress gaan vaker zelf voorlezen.  Kinderen groeien bovendien in concentratie, zelfvertrouwen, gaan meer praten en hebben meer plezier in (voor)lezen.

Vrijwilliger worden?
Heb je hart voor taal en voor kinderen? Wil je samen met de ouders aan de slag met taal en leesplezier? We zoeken regelmatig vrijwilligers. Kijk bij de vacatures.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met projectleider Charlotte van den Eijnden:
Tel 06 47831290 of per e-mail: voorleesexpress@huis73.nl.

Over de VoorleesExpress
De VoorleesExpress is een landelijke activiteit en wordt uitgevoerd door Huis73, voor bibliotheek en cultuur in de gemeente ’s-Hertogenbosch (’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Nuland, Vinkel, Empel, Engelen).

 


Nieuw: Prentenboeken in alle talen

De mooiste prentenboeken worden in meerdere talen voorgelezen zodat nog meer kinderen ervan kunnen genieten. Een initiatief van de VoorleesExpress. 

Prentenboek van het Jaar
'Maar eerst ving ik een monster' staat centraal in de Nationale Voorleesdagen van 2022. Je kunt het beluisteren in 26 talen. 

Prentenboeken in alle talen

Wil je het boeken lenen in de bibliotheek? Kijk dan hier