We zijn overgegaan op een nieuw landelijk inlogsysteem. Je hebt daarover een mail ontvangen en het enige dat je hoeft te doen is opnieuw inloggen.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op via info@huis73.nl of 073-680 2900 (tijdens kantoortijden). 

Lees meer 

Een Onvergetelijke Dag - open dag Geheugenhuis

Gepubliceerd op: 4 april 2022 15:35

Op dinsdag 12 april houdt het Geheugenhuis in Huis73 een Open Dag waarmee we de aandacht richten op de Dementievriendelijke Gemeenschap in Den Bosch.

Open dag Geheugenhuis zet Dementievriendelijk Den Bosch centraal

Als je ouder wordt kan je geheugen achteruitgaan of krijg je - in je omgeving - te maken met beginnende dementie. Bijna iedereen kent wel iemand die te maken heeft met geheugenproblemen. Vaak kun je nog jaren zelfstandig vooruit. Wat is er mogelijk, waar kun je terecht met vragen, hoe kun je betrokken blijven met de wereld om je heen? 

Op dinsdag 12 april houdt het Geheugenhuis in Huis73 een Open Dag waarmee we de aandacht richten op de Dementievriendelijke Gemeenschap in Den Bosch. Bossche organisaties laten je zien wat er mogelijk is, hoe je betrokken kunt blijven, waar je terecht kunt met vragen en welke ondersteuning en activiteiten je kunnen helpen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Wat kan je verwachten
Farent en het Steunpunt Mantelzorg vertellen over het proces van dementie, wat dit betekent voor de familie als je ineens mantelzorger wordt en ze geven aan waar je met specifieke vragen terecht kunt.

Het Team Sociale Benadering, gebaseerd op de visie van hoogleraar Anne Mei The, richt zich op de sociale omgeving van mensen en kijkt wat iemand nodig heeft om kwaliteit van leven te behouden.

Soms beginnen geheugenproblemen al vroeg, werk je nog, heb je thuiswonende kinderen. Bij Vivent kunnen jonge mensen met dementie met hun vragen terecht.

Ook informeren we je over projecten Fietsmaatjes en 'S-PORT.  Met de VR-bril kan je zelf beleven hoe iemand met dementie de wereld ervaart. 

Muziekagoge Denise Heins laat je ervaren wat muziek voor je geheugen kan betekenen. Ook kun je meedoen met het Erfgoed kleurproject van Saskia van Oversteeg, je geheugen trainen bij het Geheugenfit-uur, herinneringen ophalen bij de Kiekjeskist en je brein prikkelen bij het Meezingcafé.

Heb je behoefte aan een gesprek dan kun je altijd terecht bij de koffietafel.

Dinsdag 12 april | 10.30 - 16.30 uur | Huis73, Hinthamerstraat 72-74 | Inloop, toegang gratis.

Programma en tijden

 

Over het geheugenhuis:

Het Geheugenhuis bij Huis73 is opgezet vanuit het idee dat mensen in elke levensfase mee kunnen blijven doen in de samenleving. Er is een laagdrempelige inloop voor vragen en informatie. Je kunt ook meedoen met culturele en bewegingsactiviteiten die goed zijn voor het geheugen.

Kijk voor meer informatie op huis73.nl/geheugenhuis