Geheugenhuis

Een plek voor ontmoeting, informatie en activiteiten voor mensen met vragen over het geheugen of die willen werken aan een fit geheugen.

Welkom bij het Geheugenhuis

Het is heel herkenbaar, als je wat ouder wordt laat je geheugen je soms in de steek. Heb je vragen, zoek je informatie of wil je werken aan een fit geheugen? 

Het Geheugenhuis biedt ontmoeting, informatie, kunst & cultuur en activiteiten. Voor mensen met beginnende geheugenproblemen die mee willen blijven doen in de samenleving, en voor hun mantelzorgers en professionals. Maar ook voor mensen die nu al wil werken aan een fit geheugen.

Loop eens binnen, haal informatie of doe mee met culturele activiteiten als dans, muziek en keramiek. Want bewegen en dingen doen die je leuk vindt, zijn goed voor je geheugen. We ontvangen je graag.

Geheugenhuis Inloop 
Laat je geheugen je in de steek of krijg je - in je omgeving - te maken met beginnende dementie? Dan heb je ook vragen. Over hoe jezelf, je dierbare of een bekende verder kunt helpen, waar je hulp kunt krijgen en hoe je actief mee kunt blijven doen in de maatschappij. Soms wil je gewoon even met iemand erover praten. De inloop is een plek voor ontmoeting, informatie en activiteiten. Je kunt in gesprek met vrijwilligers en/of professionals van lokale organisaties. Er ligt informatie die je kunt meenemen. Samen kijken we hoe we je verder kunnen helpen. De inloop is een gezamenlijke activiteit van Huis73, Farent en Tao of Care. Wees welkom. 

Informatie
Wil je meer weten over het geheugen of over dementie? Wil je je kind uitleggen dat oma soms iets vergeet? Zoek je tips voor gezond eten? Een platenboek om samen herinneringen op te halen? Weten wat muziek voor je geheugen kan betekenen? We hebben boeken en video's voor je uitgezocht om te lenen. Regelmatig organiseren we themabijeenkomsten.

Toegang vrij
Het Geheugenhuis is vanaf 4 oktober 2021 vrij toegankelijk tijdens openingsuren van Huis73. Heb je vragen kom dan langs bij de inloop, op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur.

Houd je geheugen fit, doe mee
Beweging, creatief bezig zijn, dingen doen die je leuk vindt. Het stimuleert je geheugen en houdt je brein fit. Daarom kan je bij het Geheugenhuis meedoen met diverse activiteiten zoals

  • Beweeg je Blij (bewegen op muziek) o.l.v. Meta de Zeeuw, 
  • het Meezingcafé met Lieve van Tuijl, 
  • Kleur je dag waarbij je met illustratrice Saskia van Oversteeg het Brabants erfgoed kleurt en verhalen ophaalt 
  • keramiek met Eva de Man. 

Deelname is € 5 per keer. Kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij onze klantenservice (naast het Geheugenhuis).

Kijk in de agenda voor alle activiteiten.

 

Nog meer te doen
Huis73 heeft een breed aanbod aan cursussen en workshops op het gebied van muziek en beeldende kunst. Daarnaast biedt VerhaalTijd voor volwassenen een ontspannend uurtje luisteren naar verhalen. Studiekringen50+ verdiepen zich in actuele thema's. Seniorweb helpt je graag bij vragen over alledaagse digitale zaken.