Geheugenhuis

Welkom in het Geheugenhuis

Een plek voor ontmoeting, informatie en activiteiten voor mensen met vragen over het geheugen of die willen werken aan een fit geheugen.

Het is heel herkenbaar, als je wat ouder wordt laat je geheugen je soms in de steek. Heb je vragen, zoek je informatie of wil je werken aan een fit geheugen? 

Bij het Geheugenhuis vind je informatie, kan je terecht voor een gesprek en meedoen met activiteiten die goed zijn voor je geheugen. Voor mensen met beginnende geheugenproblemen die mee willen blijven doen in de samenleving en voor hun mantelzorgers. Maar ook voor mensen die nu al wil werken aan een fit geheugen.

Loop eens binnen. We ontvangen je graag.

Inloop

Laat je geheugen je in de steek of krijg je - in je omgeving - te maken met beginnende dementie? Dan heb je ook vragen. Over hoe jezelf, je dierbare of een bekende verder kunt helpen, waar je hulp kunt krijgen en hoe je actief mee kunt blijven doen in de maatschappij. Soms wil je gewoon even met iemand erover praten.

De inloop is een plek voor ontmoeting en informatie. Je kunt in gesprek met vrijwilligers en/of professionals van lokale organisaties. Er ligt informatie die je kunt meenemen of boeken lenen. Samen kijken we hoe we je verder kunnen helpen. 

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur.

Bewegen op muziek

Begin je week goed door op een ontspannen manier samen te genieten van bewegen op muziek. Geschikt voor iedereen. Speciale kleding is niet nodig. Dansen brengt plezier en stimuleert een gezond en betekenisvol leven.

Iedere maandag van 10.00 - 10.45 uur

Data en kaartjes

Geheugenfit-uur

Train je hersens door het spelen van geheugenspellen met onze gastvrouw of -heer. Leuk en ontspannen om te doen.
Op dinsdag van 11.00- 12.00 uur en vrijdag van 15.00 - 16.00 uur. 

Vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig.

Meezingcafé

Erik Scherder (auteur van o.a. Singing in the Brain) weet het al: Muziek en samen zingen is goed voor het geheugen en stimuleert je brein. Het Meezingcafé is voor iedereen die van zingen houdt, ook beginners zijn welkom.

Tweewekelijks op woensdag van 11.00 - 12.00 uur.

Data en kaartjes

Vanaf 25 mei: Partnergroep dementie

Wat gaat de diagnose voor ons betekenen? Waar moet ik aan denken om te regelen? Kunnen we nog wel samen op vakantie? Doe ik het wel goed? Dementie is een ziekte met een grote impact op het verdere leven. In de partnergroep helpen we je op weg en bespreken we belangrijke vragen en thema's samen met Akkie de Rouw van Mantelzorg Farent.

Deelname is gratis, meld je aan bij Mantelzorg Farent.

Meer lezen en aanmelden

T-Huiz - langer thuis wonen met zorgtechnologie

Thuis blijven wonen maar kan je wel wat hulp gebruiken? Consulenten van het T-Huiz  geven advies over technologische hulpmiddelen die u of uw partner ondersteunen bij de dagelijkse handelingen. Ontdek hoe u hiermee makkelijker en veiliger thuis kunt blijven wonen. Interesse? Loop gezellig binnen bij het Geheugenhuis in Huis73.  

Inloopmiddag laatste donderdag van de maand: 14.00 - 15.00 uur.

De Kiekjeskist

De Kiekjeskist bevat foto's uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, verzameld door Erfgoed 's-Hertogenbosch. Het zijn foto’s van herkenbare plekken en gebeurtenissen uit het oude ’s-Hertogenbosch die uitnodigen tot gesprekken met elkaar. Samen met familie kun je in het Geheugenhuis herinneringen en verhalen ophalen. 

Op woensdag tijdens inloopuren, aanmelden is niet nodig.

Verhaaltijd

Iedere eerste vrijdag van de maand is er van 11.00 - 12.00 uur voorlezen voor volwassenen. Heb je zin in een gezellig uurtje dan kan je in de bibliotheek komen luisteren naar een mooi verhaal onder het genot van een kopje koffie. Samen met buurtgenoten, alleen of met familie of een bekende, iedereen is van harte welkom.

Hier kan je je aanmelden