We zijn overgegaan op een nieuw landelijk inlogsysteem. Je hebt daarover een mail ontvangen en het enige dat je hoeft te doen is opnieuw inloggen.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op via info@huis73.nl of 073-680 2900 (tijdens kantoortijden). 

Lees meer 

Geheugenhuis

Welkom in het Geheugenhuis

Een plek voor ontmoeting, informatie en activiteiten voor mensen met vragen over het geheugen of die willen werken aan een fit geheugen.

Bij het Geheugenhuis vind je informatie, kan je terecht voor een gesprek en meedoen met activiteiten die goed zijn voor je geheugen. Voor mensen met beginnende geheugenproblemen die mee willen blijven doen in de samenleving en voor hun mantelzorgers. Maar ook voor mensen die nu al wil werken aan een fit geheugen.

Loop eens binnen. We ontvangen je graag.

Inloop

Laat je geheugen je in de steek of krijg je - in je omgeving - te maken met beginnende dementie? Dan heb je ook vragen. Over hoe jezelf, je dierbare of een bekende verder kunt helpen, waar je hulp kunt krijgen en hoe je actief mee kunt blijven doen in de maatschappij. Soms wil je gewoon even met iemand erover praten.

De inloop is een plek voor ontmoeting en informatie. Je kunt in gesprek met vrijwilligers en/of professionals van lokale organisaties. Er ligt informatie die je kunt meenemen of boeken lenen. Samen kijken we hoe we je verder kunnen helpen. 

Dinsdag t/m vrijdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur.

Bewegen op muziek

Begin je week goed door op een ontspannen manier samen te genieten van bewegen op muziek. Geschikt voor iedereen. Speciale kleding is niet nodig. Dansen brengt plezier en stimuleert een gezond en betekenisvol leven.

Iedere maandag van 10.00 - 10.45 uur

Data en kaartjes

Meezingcafé

Erik Scherder (auteur van o.a. Singing in the Brain) weet het al: Muziek en samen zingen is goed voor het geheugen en stimuleert je brein. Het Meezingcafé is voor iedereen die van zingen houdt, ook beginners zijn welkom.

Tweewekelijks op woensdag van 11.00 - 12.00 uur.

Data en kaartjes

Geheugenfit-uur

Train je hersens door het spelen van geheugenspellen met onze gastvrouw of -heer. Leuk en ontspannen om te doen.
Op dinsdag van 11.00- 12.00 uur. 

Vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig.

De Kiekjeskist

De Kiekjeskist bevat foto's uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, verzameld door Erfgoed 's-Hertogenbosch. Het zijn foto’s van herkenbare plekken en gebeurtenissen uit het oude ’s-Hertogenbosch die uitnodigen tot gesprekken met elkaar. Samen met familie kun je in het Geheugenhuis herinneringen en verhalen ophalen. 

Op woensdag tijdens inloopuren, aanmelden is niet nodig.

Ervaar dementie met de VR-bril

Iedere donderdagmorgen tussen 10.00 - 12.00 uur kan je met behulp van een VR-bril ervaren hoe het is om dementie te hebben. Een ervaring waarmee je ander beter kunt begrijpen en helpen. Er is gelegenheid voor vragen en napraten.

Let op: Op dit moment is aanmelden niet meer mogelijk. 

T-Huiz - langer thuis wonen met zorgtechnologie

Benieuwd hoe zorgtechnologie je kan helpen om langer thuis te wonen? Van aankleedstok tot traphulp, een sta-op-bed of Japans toilet tot robotmaatje en meer. T-Huiz Den Bosch vertelt je graag over de mogelijkheden en geeft advies op maat.

Kom langs op de laatste donderdag van de maand tussen 14.00 - 15.00 uur in het Geheugenhuis, Huis73 Den Bosch.

Zie ook: https://www.t-huiz.nl/