Handiger worden met Digid

Handiger worden met Digid

Digisterker

Overheidsorganisaties verwijzen mensen steeds vaker naar hun websites. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk of het doorgeven van een verhuizing. Vaak wordt er op deze websites gevraagd in te loggen met DigiD. Maar wat als je dat ingewikkeld vindt?

Tijdens een cursus Digisterker leer je in vier bijeenkomsten werken met de digitale overheid. Je leert hoe DigiD werkt, hoe je informatie kunt opzoeken, digitale aanvragen kunt doen en hoe je je persoonlijke omgevingen op internet beheert. Je leert hoe je DigiD kunt aanvragen en gebruiken bij het doen van digitale aanvragen. Ook leer je hoe je je persoonlijke gegevens kunt inzien in overheidsdossiers. Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met je bibliotheek.

De cursus start bij voldoende belangstelling.
Om de cursus te kunnen volgen is het belangrijk dat je met internet kunt werken. Wil je handiger worden met de computer? Dan is onze gratis Klik en Tikcursus misschien iets voor jou.

Digivitaler

Wil je leren hoe je je gezondheidszaken online kunt regelen met Digid? In de cursus DigiVitaler leer je wat digitale zorg is en hoe het werkt. Ook leer je hoe je bijvoorbeeld kunt inloggen op je medisch dossier. De lessen zijn gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

De cursus Digivitaler bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur. Deelname is gratis. De cursus start bij voldoende belangstelling. Om de cursus te kunnen volgen is het belangrijk dat je met internet kunt werken. Wil je handiger worden met de computer? Dan is onze gratis Klik en Tikcursus misschien iets voor jou.

Voor meer informatie over de Digivitaler-cursus en om je aan te melden kun je contact
opnemen met de bibliotheek: bel: 073-6802900 of e-mail: Klikentik@huis73.nl

Meer informatie en aanmelden:

Den Bosch en RosmalenAnnika Verhallen, tel. 06-20839635
Vught en Helvoirt:  Karin van den Heuvel, tel 073 -680 29 50
Boxtel: Marjolein Borgers, tel 073 - 680 2960
Sint Michielsgestel en Berlicum: Esther Voets, tel 073 - 680 29 70