(Digi)taalvaardig

Wil je meer doen met de computer? Klik & Tik leert je werken met e-mail, word, google en internet. Digisterker leert je werken met digiD, huur- of zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken en meer.

Hulp nodig?
We doen steeds meer digitaal. Wil je oefenen, een cursus volgen? Dat kan. Heb je een vraag over alledaagse digitale zaken? Kom dan langs bij een van de inlooppspreekuren van onder meer Seniorweb.

Alle activiteiten vind je in onze agenda


Klik & Tik

Wilt u graag meer met de computer doen, maar weet u niet goed hoe het werkt? Dan is er de cursus Klik & Tik. Klik & Tik bestaat uit verschillende onderdelen. Meer met de computer of tablet doen en leren hoe dat werkt? Veilig met het internet aan de slag? Leren omgaan met sociale media? Het kan allemaal, op je eigen tempo bij Klik & Tik.

Over Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Marktplaats, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal online. Maar wat als je dat moeilijk vindt?

Samen met de gemeente, Seniorweb Rosmalen en anderen organiseren we cursussen om mensen te ondersteunen en zelfredzaam te maken.

De cursus Klik & Tik helpt u beter gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. U leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe u bestanden kunt 'downloaden'.

Meedoen?
Deelname is gratis. Je werkt in je eigen tempo. Een cursus duurt ongeveer 6 tot 7 weken. Kijk in de agenda voor data. In de zomervakantie gaan de cursussen niet door. Voor meer informatie en aanmelden bel naar:

Den Bosch en Rosmalen: Annika Verhallen, 073 - 680 29 00

Vught en Helvoirt: Ida van Esch, tel 073 - 680 29 50

Boxtel: Marjolein Borgers, tel 073 - 680 29 60

Sint Michielsgestel, Den Dungen en Berlicum: Ida van Esch, tel 073 - 680 29 70

 


Digisterker

De overheid gaat digitaal, u ook? Leer hoe u digiD kunt gebruiken het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, werk zoeken of het doorgeven van uw verhuizing en meer.

Over Digisterker
De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, werk zoeken of het doorgeven van uw verhuizing. De overheid vraagt steeds vaker naar uw digiD.

Voor veel mensen is dit onbekend of nog wat moeilijk. Daarom biedt de bibliotheek een speciale internetcursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid. Wat leert u bij deze cursus?

In de cursus Digisterker leert u hoe u een digiD gebruikt, hoe u werkt met digitale aanvragen en hoe u uw persoonlijke omgevingen op internet beheert. U leert handige informatie te vinden en hoe u iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van de AOW. Verder leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en gebruiken.

Meedoen?
De cursus is bedoeld voor mensen die al met internet kunnen omgaan. Deelname is gratis. Een cursus bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur.

Voor meer informatie en aanmelden bel naar:

Den Bosch en Rosmalen: Annika Verhallen, 073 - 680 29 00

Vught en Helvoirt: Ida van Esch, tel 073 - 680 29 50

Boxtel: Marjolein Borgers, tel 073 - 680 29 60

Sint Michielsgestel en Berlicum: Ida van Esch, tel 073 - 680 29 70

Cursussen die al gepland zijn, staan in de agenda