Schoolvoorstellingen

Niet voor elk kind is een theaterbezoek vanzelfsprekend. Huis73 wil zoveel mogelijk Bossche basisschoolkinderen in aanraking brengen met de landelijke professionele podiumkunsten. We bieden een evenwichtig programma waarin kwaliteit, professionaliteit en originaliteit voorop staan en we een brug slaan tussen de podiumkunsten en het jonge publiek. De schoolvoorstellingen zijn net als Klas-en-Kunst ontwikkeld in opdracht van de gemeente ‘s-Hertogenbosch; zij zijn ook de subsidiegever.

Cultuur- en leesroute

In de Cultuur- en leesroute zijn voorstellingen geïntegreerd. In deze route vind je de schoolvoorstellingen terug. Je betaalt dan een vast bedrag per leerling voor een cultuureducatie aanbod van groep 1 t/m groep 8. Bij de inschrijvingen voor de cultuur- en leesroute vind je ook de voorkeuren voor de schoolvoorstellingen.

Neem je als school niet deel aan deze route, dan is inschrijven op de schoolvoorstellingen nog steeds mogelijk. Dan verloopt de inschrijving zoals hieronder beschreven.

Inschrijven

Inschrijven kan heel eenvoudig door een mail met je keuzes en het bezoekersaantal (leerlingen én begeleiders) te sturen naar yvonneattema@huis73.nl. Bellen kan ook, via 06-47377186. Yvonne kan je meer informatie en advies geven. Je kunt kiezen voor één voorstelling per leerjaar. Als een groep meedoet aan Klas & Kunst, kan deze groep niet deelnemen aan de schoolvoorstellingen. Zodra je inschrijft en de bevestiging van Huis73 ontvangt, verplicht de school zich tot afname. Dit omdat wij contractuele verplichtingen aangaan met gezelschappen, podia en vervoerder. De inschrijftermijn loopt vanaf maandag 11 april tot met 22 april 2022. Hierna kun je niet meer op het aanbod inschrijven. Wees er snel bij, want vol = vol!

Waar mogelijk al voor de zomervakantie krijgt elke school een totaaloverzicht van de toegekende voorstellingen. Naast dit totaaloverzicht ontvang je zo’n 4 weken voorafgaand aan de voorstelling een herinneringsmail, en als dat erbij ontwikkeld is, lesmateriaal. In het kader van Niet Stapelen Maar Vervangen, adviseren wij je om dit materiaal te behandelen.

Leerlingenaantallen
Geef het aantal leerlingen inclusief begeleiders op. Wij reserveren de zaalplaatsen bij de betreffende voorstelling. Wij zullen wat ruimer placeren, en houden rekening met voldoende ruimte tussen de groepen. Later de leerlingenaantallen naar beneden of boven bijstellen is daarom niet mogelijk. Het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt; houd er rekening mee dat niet alle keuzes gehonoreerd kunnen worden.

Kosten
De gemeente ’s-Hertogenbosch subsidieert grotendeels het schoolvoorstellingenaanbod voor het Bossche primair onderwijs. Wij vragen de scholen om een minimale bijdrage van € 3,50 per persoon per voorstelling.

Annuleren
Bij overmacht, bijvoorbeeld als het KNMI code rood aangeeft, of een door de overheid opgelegde sluiting van de theaters, dan blijven de kosten voor school beperkt tot € 3,50 per leerling.

Vervoer
Huis73 verzorgt gratis busvervoer voor de groepen 1 t/m 6. Scholen zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van groep 7/8 en rolstoelafhankelijke leerlingen. Ouders die leerlingen naar een voorstelling in de Verkadefabriek brengen, kunnen – in verband met de veiligheid – uitsluitend op het parkeerterrein uitstappen. Uitrijden binnen 20 minuten is gratis. Huis73 vergoedt geen parkeergelden.

Contact
Vragen? Mail of bel naar Yvonne Attema, via yvonneattema@huis73.nl of 06-47377186. Bereikbaar tijdens kantooruren van maandag tot en met donderdag