Groep 5 van Het Palet wint Kinderpodcast Battle

Gepubliceerd op: 29 september 2020 11:52

Wie maakte afgelopen schooljaar de beste podcast die past bij het thema van de Kinderboekenweek? Nou...Groep 5a van Basisschool Het Palet in Den Bosch! Samen met Kinderpodcasts Nederland en Hogeschool de Kempel organiseerde Cubiss dit voorjaar de Kinderpodcast Battle. Een podcastwedstrijd voor kinderen van groep 5 tot en met de brugklas. Arend van Dam, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk nam plaats in de jury.

De zee kwam door de brievenbus

De Kinderpodcast Battle daagt kinderen uit om aan de slag te gaan met een podcast over geschiedenis. Groep 5a was bezig met het beluisteren van 'De Waanzinnige Podcast', toen leesconsulent Han opperde om mee te doen aan de Kinderpodcast Battle. Ze gingen direct aan de slag! De podcast moest gaan over een boek dat te maken heeft met thema van de Kinderboekenweek 2020: En toen?. Verschillende titels passeerden de revue, uiteindelijk koos de klas voor 'De zee kwam door de brievenbus', een boek over de watersnoodramp van 1953. Het boek werd helemaal voorgelezen in de klas waarna de groep samen met leerkracht Danielle aan de slag ging met de promotie en beschrijving van het boek in de podcast. 

Uit het juryrapport
Onder andere de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk, Arend van Dam, zat in de jury. Hij zei over de podcast: Mooi, dat interview! Goed onderwerp. Heel leerzaam. Goed gedaan met ‘vraag en antwoord’. Jurylid Anne van Buul zei er het volgende over: Wat een mooie podcast! Jullie hebben er veel verschillende dingen in zitten: een boekpromotie, een stuk voorlezen én een interview! Zo krijgt de luisteraar echt een goed beeld van de watersnoodramp. 

De podcast is hier te beluisteren.