Podcasts

Verhalen vind je niet alleen in boeken, maar ook in mensen. Beluister bijzondere verhalen in onze podcasts.

Meer verhalen ontdekken? Kijk bij Huis73daagt je uit.

Open je hart

Hartverwarmende verhalen. Elk hart heeft een verhaal. Het is het begin van het leven, maar ook het einde. Wat is er in de tussen-tijd gebeurd? Open je hart en laat het eruit!

Luisteren

Brede Bossche Scholen

Wat speelde zich af op 27 oktober 1944 in 's-Hertogenbosch? Mevrouw Kroon, nu 100 jaar, kan het nog navertellen. Naar aanleiding van interviews met Mevrouw Kroon en de opa van Theatermaker Marc van Creij, hebben leerlingen een boeiende podcast gemaakt met gedachten en gedichten en zelfs een rap over vrijheid. 

Beluister de compilatie

Meer van Brede Bossche Scholen

Podcasts van leerlingen van groep 7 en 8 van Brede Bossche Scholen over de bevrijding van Den Bosch. Geboeid door de compilatie? Beluister hier de afzonderlijke verhalen per school.

Luisteren

De man die linksaf sloeg

Over een dappere bibliotheekdirecteur tijdens de oorlogsjaren. Storytellers Weerthof & Pagee en schrijver Eric Alink maakten een spannend hoorspel met live percussie (door Chris Saris) en een unieke verhaallijn.

Beluister de podcast

We hebben 't hier VRIJ goed

Floor Snels van Radio Brugwachter onderzoekt met bijzondere historische fragmenten van Radio Vrij Den Bosch, de Vrouwenradio en de Flikkerradio hoe er 40 jaar geleden is gestreden voor allerlei vormen van vrijheid. 

Vught - oorlog, vrede en vrijheid

Leerlingen van BS de Springplank, Koningslinde en Schalmop vertellen wat zij weten over oorlog, vrede en vrijheid. Een vooral vrolijke podcast met een filosofische inslag.

Beluister de podcast

PRAAT: de Podcast

Met de talkshow PRAAT (een co-productie van Bibliotheek Boxtel en Brabants Centrum) brengen we grote landelijke thema's terug naar het lokale Boxtelse niveau. Na afloop maken we er een podcast over. 

 

Luisteren

De Grote Vriendelijke Podcast

Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) interviewen jeugd schrijvers: Tonke Dragt, Jacques Vriens en meer

Luisteren

Waanzinnige podcast

Bij de Waanzinnige Podcast vertellen kinderen over hun lievelingsboeken. Leuk voor alle basisschoolkinderen die van verhalen houden. 

Luisteren