Zin op Zondag met Lisa Weeda en Philip Dröge

Gepubliceerd op: 24 februari 2022 15:37

In de nieuwe editie van Zin op Zondag, de literaire talkshow van Huis73 en Boekhandel Heinen, ontvangt Marja Käss schrijvers Lisa Weeda en Philip Dröge. Zij praten over het thema dat hun meest recente romans met elkaar gemeen hebben; familiegeschiedenis.

Lisa’s familieverhaal vindt zijn oorsprong in Oekraïne en die van Philip in Jakarta/Batavia.

 

Lisa Weeda - Aleksandra
Literair talent van 2022 Lisa Weeda vertelt in haar debuutroman Aleksandra haar Oekraïense familiehistorie. Lisa’s grootmoeder Aleksandra, geboren in 1924 in het Donetsbekken, werd op 18-jarige leeftijd door de nazi’s vanuit Oost-Oekraïne naar Duitsland gedeporteerd om te werken voor de Duitse oorlogsindustrie. Die deportatie is het centrale beginpunt van Weeda’s roman. 

Philip Dröge - Moederstad 
In zijn boek Moederstad gaat auteur, journalist en columnist Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia waar zijn voorouders meer dan drie eeuwen lang woonden. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen? 

Zin op Zondag is het enerverende programma op de zondagmiddag met aanstormend literair talent én bekende schrijvers. Programmamaker en presentator Marja Käss ontvangt iedere maand twee verrassende schrijvers in een informele setting. Kom meer te weten over hun nieuwste boek, hun werkwijze en hun toekomstplannen. 

Zondag 13 maart | 15.00 – 17.00 uur | Huis73, Hinthamerstraat 74 | € 12,50

Tickets