We zijn overgegaan op een nieuw landelijk inlogsysteem. Je hebt daarover een mail ontvangen en het enige dat je hoeft te doen is opnieuw inloggen.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op via info@huis73.nl of 073-680 2900 (tijdens kantoortijden). 

Lees meer 

Winnaars Huis73 Kunstprijs 2024

Gepubliceerd op: 3 juni 2024 15:55

Op vrijdag 24 mei zijn bij Huis73 de winnaars bekend gemaakt van de Huis73 Kunstprijs 2024. De Huis73 Kunstprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een kunstenaar afkomstig uit Den Bosch en omstreken die het beste, creatiefste, meest inspirerende kunstwerk heeft gemaakt, ditmaal binnen het thema GROEN. In een afgeladen volle zaal wachtten de deelnemers vol spanning op het verlossende woord.

Onder leiding van juryvoorzitter Judith Hendrickx hadden de juryleden Marthe Zink, Jeroen van Lente, Monique Broekman en Mieke Kuijpers de
zware taak om uit de 120 inzendingen vier winnaars te kiezen.

De volgende kunstenaars zijn in de prijzen gevallen: de aanmoedigingsprijs ging naar Astrid Bouwmeester met haar kunstwerk Rivierrimpelingen; de derde prijs ging naar Carin van Doremalen met Hertvrouw; Jaswant Koenjibiharie is de winnaar van de tweede prijs met een foto van Afval drijvend in kroos; en de eerste prijs ging naar van Pleun van Meurs met haar schilderij De Kringloop.

De winnaar van de eerste prijs heeft (onder andere) een solo-expositie bij Huis73 in de wacht gesleept. Bovendien werden alle winnaars toegezongen door Pau Li Liem en Stef Joosten.

De groepsexpositie bestaande uit werk van alle 120 deelnemers is nog tot en met zaterdag 30 juni te zien bij Huis73, Hinthamerstraat 74 in ’s-Hertogenbosch. Geopend op doordeweekse dagen van 9:00 – 21:00 uur en in het weekend van 10:00 – 17:00 uur. Gratis toegang.