Verse Algoritmes college: wat weet internet van jou?

Gepubliceerd op: 9 juni 2022 12:05

We onderzoeken wat het internet van je weet en hoe je je algoritmes vers en origineel kunt houden. Met wereldberoemd mediakunstenaar Dries DePoorter, grafisch journalist en designer Rogier Klomp én met jou gaan we op onderzoek en in gesprek!

 

Laat je onderdompelen in VERSE ALGORITMES! Op dinsdagavond 14 juni om 19.30 organiseert Huis73 samen met het Ds. Pierson College een college dat voor publiek toegankelijk is.

VERSE ALGORITMES is een project van Huis73 waarin wordt samenwerkt met burgers, kunstenaars, wetenschappers en het onderwijs. We onderzoeken wat het internet van je weet en hoe je je algoritmes vers en origineel kunt houden. Met wereldberoemd mediakunstenaar Dries DePoorter, grafisch journalist en designer Rogier Klomp én met jou gaan we op onderzoek en in gesprek!

Bedenk je eigen algoritme
Dries DePoorter, mediakunstenaar uit Gent vertelt over hoe hij met zijn werk inspeelt op kwesties als privacy, surveillance en het manipuleren van algoritmes op het internet. En Rogier Klomp, grafisch journalist en designer uit Amsterdam die onder andere werkte voor VPRO Tegenlicht en de Rietveld Academie, neemt ons op visuele wijze mee in de geschiedenis van het internet.

Daarnaast verzorgt hij een workshop waarin je zelf een algoritme bedenkt en deze uittekent op papier. En je gaat zelf op onderzoek uit naar de algoritmes in je leven! Je ontdekt wat ze zijn, wat ze doen en hoe je je hier toe wilt verhouden.

Publiek college
Afgelopen jaar werkten het Huis73 en het Ds. Pierson College al eerder samen om scholieren kritischer, deskundiger en vaardiger te maken in een steeds digitaler wordende wereld. Deze samenwerking beviel zo goed dat we dat ze dit nu herhalen in dit publieke college! Verwacht een gevarieerd programma over de

mogelijkheden en dilemma’s van het internet. En geloof ons, dat wordt vooral heel leuk!

Praktisch
Datum en tijd: 14 juni van 19.30-21.45 uur. Locatie: Ds. Pierson College - Geraert ter Borchstraat 1 in ’s-Hertogenbosch.

Aanmelden kan je hier

Deze avond van VERSE ALGORITMES wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van Stichting Pica en het Ds. Pierson College en is onderdeel van de Programmalijn Digitaal Burgerschap van de KB.