Scholen aan de slag met Cultuurblik

Gepubliceerd op: 11 maart 2021 17:43

Als de school niet naar een culturele activiteit kan, dan komt de culturele activiteit toch naar de school? Met dit idee als uitgangspunt hebben zeven cultuurpartners en Huis73 de koppen bij elkaar gestoken. Het resultaat: Cultuurblik. Een initiatief waarmee leerkrachten in het basisonderwijs op een laagdrempelige manier zelf een cultuurles kunnen geven. Cultuurblik is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Wat is Cultuurblik en wie doen er mee?

Cultuurblik bestaat uit acht lespakketten, ontwikkeld door culturele aanbieders uit de omgeving. De inhoud van de pakketten bestaat uit inspirerend lesmateriaal en loopt uiteen van creatief programmeren, naar kunst –en erfgoededucatie tot theater en danslessen voor kleuters. Cultuurblik past goed binnen Niet stapelen, maar vervangen, een programma waarbij cultuuronderwijs wordt geïntegreerd in het curriculum van de school. De partners die meedoen zijn Vis in het water theaterFilmhub ZuidErfgoed ’s-Hertogenboschde schoolbieb van Huis73Het Noordbrabants MuseumDesign Museum Den BoschMU | De creatieve code en Muziekles Den Bosch.

“Hier kunnen we goed mee aan de slag”
Afgelopen week is Cultuurblik uitgedeeld op zeven scholen: Het Rondeel, Wittering.nl, LW Beekmanschool en kindcentra Aan de Oosterplas, De Wijboom, De Groote Wielen en De Hoven. Leerkracht Martha Rovers van Het Rondeel: “Wat een geweldig pakket heb ik gisteren ontvangen, het Cultuurblik! Hier kunnen wij echt goed mee aan de slag. We gaan ze inbedden in onze ateliers. Supergaaf!”. Eind april reist Cultuurblik weer verder naar andere scholen.  

Op de foto: Leerkracht Hester en leerlingen Madelief en Jurgen van KC Aan de Oosterplas nemen Cultuurblik in ontvangst.