We zijn overgegaan op een nieuw landelijk inlogsysteem. Je hebt daarover een mail ontvangen en het enige dat je hoeft te doen is opnieuw inloggen.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op via info@huis73.nl of 073-680 2900 (tijdens kantoortijden). 

Lees meer 

Opening Keramiekstudio en Digitaal Atelier

Gepubliceerd op: 30 augustus 2021 12:51

Huis73 start twee nieuwe innovatieve plekken en programma’s rondom Digital Crafts en innovatief makerschap. Kom kijken, leren en (mee)maken!

Vanaf vrijdag 3 september heeft Huis73 twee nieuwe innovatieve plekken en programma’s rondom Digital Crafts en innovatief makerschap. Kom kijken, leren en (mee)maken!

Programma Digitaal Atelier

Cursussen en workshops Keramiek

Voor iedereen toegankelijk
Digital Crafts staat voor het combineren van ambachtelijke maaktechnieken met nieuwe technologieën. Door te combineren zijn er weer hele nieuwe vormentalen, projecten en processen mogelijk. Hierin blijft het handschrift van de maker zichtbaar. Iets waar hedendaagse makers erg in geïnteresseerd zijn. Waar vroeger alleen het bedrijfsleven toegang had tot innovatieve apparatuur is deze wereld nu toegankelijk voor particulieren en publieke instellingen. Huis73 biedt met het Digitaal Atelier en de Keramiekstudio nieuwe ruimtes om hier zelf kennis mee te maken, te experimenteren en te ontwerpen.

Digitaal Atelier
In het gloednieuwe Digitaal Atelier vind je tools en apparatuur zoals robotica, VR, creatief coderen, ontwerpprogramma’s en 3d-printen. Jong en oud kan hier terecht voor workshops, uitvinderslabs, cursussen en om er vrij te werken met anderen. Projectleider Jitske Blom wil dat deze plek echt een makers plek wordt. ‘Mensen met een makers mindset denken niet binnen de lijntjes. Door te experimenteren ontdek je nieuwe dingen. En door dingen te maken denk je ook na over de wereld om je heen. Waarom is iets gemaakt? Waarom heeft het deze vorm? Kan het ook anders? En deze mensen hebben we nodig, nu en voor de uitdagingen van de toekomst.’

Keramiekstudio
In de Keramiekstudio kun je nieuwe technologieën rondom keramiek ontdekken en leren. De ambachtelijke keramiekcursussen zijn erg populair, een reden om ons aanbod op dat vlak verder uit te breiden en een boost te geven. ‘Maar we willen ook verder kijken’, aldus keramiekdocent Manita Kieft. ‘Er is zoveel meer mogelijk dan draaien en handvormen. Je kunt tegenwoordig 3d-printen met klei en zelfs het werk laten doen door een robot!’

Opening
Op 3 september kunnen bezoekers o.a. de pottenbakrobot van SETUP (ontwerp Casper de Jong) aan het werk zien, algoritmische kopjes printen met de installatie Evolving Objects, led-buttons maken én onder begeleiding van ontwerper Daan Veerman met 3d-pennen en biobased plastics aan de slag. Om 17.00 uur is het feestelijke openingsmoment en een inspirerende presentatie van een maker!

16.00 -19.00 uur: Inloopactiviteiten en demonstraties

17.00 uur: feestelijke aftrap + borrel