Ontdek je talent in de Maand van het Schrijven

Gepubliceerd op: 19 augustus 2021 15:01

De Maand van het Schrijven staat zoals elk jaar weer bol van de workshops, masterclasses en exposities voor iedereen die van schrijven houdt. Met o.a. Thomas Olde Heuvelt, Lucas de Waard, Mijke Pol, Robbert Welagen, Herman Koch en Vrouwkje Tuinman.


Ben je aanstormend schrijftalent, oude rot in het schrijfvak of zet je je eerste voorzichtige woorden op papier? In september haal je je schrijfhart op bij Huis73.
De Maand van het Schrijven staat zoals elk jaar weer bol van de workshops, masterclasses en exposities voor iedereen die van schrijven houdt.

4 t/m 9 september
De Maand van het Schrijven trapt af met Ad van Liempt - auteur van het uitverkochte boek ‘De ruimtelijke historie van Hintham’ - over het doen en beschrijven van onderzoek naar de geschiedenis van gebouwen. Eveneens op de eerste dag vertelt schrijver/scenarist Lucas de Waard hoe je een aflevering van een tv-serie schrijft en wat het verschil is tussen een synopsis en een treatment. Op 5 september leert auteur en schrijfdocent bij de Schrijversvakschool Robbert Welagen je hoe je een goede synopsis schrijft, je tijdlijn opzet, tot een goed plot komt en hoe je op de stapel komt bij een uitgever.

10 t/m 12 september
Het tweede weekend start al op vrijdag wanneer auteur en historicus Mijke Pol je leert hoe je een historisch verhaal schrijft op basis van oorspronkelijk bronmateriaal. Een dag later legt singer-songwriter Anne van Damme (Rockacademie) de basisprincipes van het schrijven van liedjes uit.

Op zondag hoef je even niet zelf aan de slag met schrijven maar kun je achteroverleunen en luisteren naar de literaire talkshow Zin op Zondag. Deze keer zijn Vrouwkje Tuinman en Herman Koch te gast.  

18 en 19 september
Op zaterdag 18 september verzorgt de Bossche schrijfster Koosje de Leeuw een presentatie waarbij ze terugkijkt op het bijzondere proces van het schrijven en uitbrengen van haar eerste boek. Zondag is kinderboekenschrijfster Jeanet Kingma te gast en verzorgt zij een workshop over het schrijven van kinderboeken. Eén workshop voor volwassenen en éen workshop voor kinderen. 

25 en 26 september
Het laatste weekend staan er twee unieke activiteiten op het programma. Zaterdag is de première van Vrouwen schrijven Geschiedenis; een nieuw initiatief van vijf schrijfsters die recent hun eerste historische roman publiceerden. In gesprekken met elkaar en het publiek dwalen ze door de tijd aan de hand van hun romans.

Zondag is het podium voor internationale bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt. Hij geeft zijn visie op wat verhalen zijn en laat je stap voor stap zien hoe je ze die extra vonk van magie kan geven die ze naar een hoger niveau tillen. In deze vijf uur durende masterclass vertelt hij over thematiek en verhaalopbouw, over personages en dialoog, over beschrijvingen en setting en redigeren en valkuilen die je onderweg tegen kunt komen. Een unieke kans die je niet voorbij kunt laten gaan!

September 2021 | Huis73 | diverse locaties, data en tijden.

Naar de agenda