Nieuwe samenwerking Boschlogie

Gepubliceerd op: 3 november 2021 14:29

De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, het Koning Willem I College en Erfgoed ’s-Hertogenbosch zijn de drijvende krachten achter deze populaire, door vrijwilligers gerunde opleiding. Zij verwelkomen Huis73 als vierde partner en tekenen daartoe vandaag een samenwerkingsovereenkomst.

Boschlogen
Boschlogie is sinds 1990 dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch met inmiddels al meer dan 3.000 geslaagde ‘Boschlogen’ en een flinke wachtlijst.
Boschlogie maakt de cursisten wegwijs in de cultuurgeschiedenis en ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch en omgeving. De lesstof vormt ook de basis voor vrijwilligerswerk, als stadsgids of schipper-gids, onderzoeker of rondleider.

Na de basiscursus Boschlogie volgt voor verdere verdieping Boschlogie II en voor de echte liefhebber de losse thema-modules van Boschlogie III. Direct contact met betrokken docenten én met het erfgoed in de stad zijn een belangrijk aspect van de cursus. Diverse andere Nederlandse gemeenten hebben na 1990 het Boschlogie-model overgenomen.

Werkgroep
Het Koning Willem I College, de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en de gemeentelijke afdeling Erfgoed zijn de drijvende krachten achter de opleiding, die niet kan bestaan zonder vrijwilligers. Dat geldt voor alle docenten, maar ook voor de organiserende werkgroep.

De werkgroep zorgt voor de uitvoering van de cursussen en onderhoudt het contact met docenten en cursisten, ondersteund door de cursusadministratie. Deze faciliterende rol lag tot nog toe bij het Koning Willem I College, Kring Vrienden en afdeling Erfgoed leveren vooral kennis en kunde.

Nieuwe partner
Huis73 is als vierde partner bereid en in staat gevonden om de cursusadministratie over te nemen. Boschlogie sluit aan bij de rol van Huis73 als cultuur-educatief platform voor kennis en talentontwikkeling, met extra aandacht voor de geschiedenis van de stad.

Alle partners zijn blij dat de continuïteit van Boschlogie op deze manier gewaarborgd kan worden en verheugen zich op de nieuwe samenwerking. Na anderhalf jaar corona-pauze kan Boschlogie weer met volle kracht vooruit.