We zijn overgegaan op een nieuw landelijk inlogsysteem. Je hebt daarover een mail ontvangen en het enige dat je hoeft te doen is opnieuw inloggen.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op via info@huis73.nl of 073-680 2900 (tijdens kantoortijden). 

Lees meer 

Nederland Leest: Adriaan van Dis

Gepubliceerd op: 28 oktober 2021 15:47

November = Nederland Leest. De grootste leesclub van Nederland gaat weer van start.

Een boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Dat is het idee achter Nederland Leest. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat je cadeau krijgt van de bibliotheek.

Dit jaar is dat 'De wandelaar' van Adriaan van Dis.

Leden en niet-leden kunnen vanaf maandag 1 november gratis de speciale uitgave ophalen bij onze bibliotheekvestigingen (op = op).

De wandelaar

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans als Indische duinen, De wandelaar en Tikkop. Van Dis woonde ruim zeven jaar in Parijs. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. In 2021 verscheen zijn meest recente roman KliFi.