Kinderboekenmaand bij Huis73

Gepubliceerd op: 18 september 2023 11:30

In oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Bij mij thuis. Huis73 organiseert de hele maand in alle bibliotheken veel leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Speciaal voor nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar zijn er twee Kennisbendes.  In de interactieve familie-lezing Wat is thuis? op 6 oktober maak je kennis met filosoferen. Wat is dat en hoe doe je het? Filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen legt het uit en je gaat samen oefenen. Op woensdag 25 oktober nemen Helma en robot NAO van RobotXperience jou mee in de leuke mogelijkheden van nieuwe technologieën in huis tijdens de Kennisbende over Technologie bij mij thuis. Robotstofzuigers heb je vast al eens gezien, maar wat dacht je van een slimme assistent die helpt met jouw huiswerk?

Droom je van jouw eigen kinderboek? Doe dan mee met een van de workshops. Zo leer je tijdens de vierdelige schrijfworkshop van kinderboekenschrijfster Michelle van Doorn alle ins en outs van het schrijven. Of leer zelf een prentenboek maken tijdens de tweedelige workshop van Saskia van Oversteeg.

Bij mij thuis - route 

Het thema van de Kinderboekenweek is Bij mij thuis. Daarom nodigt Huis73 kinderen vanaf 4 jaar uit om binnen te gluren bij iemand anders (t)huis. Tijdens de Bij mij thuis-route gaan we in kleine groepjes langs drie verschillende huizen en maak je kennis met de inwoners en hun verhaal. Op deze plekken wordt er voorgelezen, misschien een andere taal gesproken of wie weet valt er wel iets te proeven!

Digitaal Atelier

Verder zijn er in oktober veel activiteiten van het Digitaal Atelier voor kinderen vanaf 7 jaar.  Zo kun je in een serie van 3 lessen Bouwen met Bricks aan de slag met het maken creatieve en technische oplossingen van bouwsteentjes. Verder staan alle Maakmiddagen op de woensdagen in oktober in het teken van Bij mij thuis: maak een kijkdoos, maak een bordje voor je slaapkamer of ontwerp een huis of inrichting in 3D. Tijdens het maandelijkse UitvindersLab op 7 oktober maak je deze keer jouw eigen discolicht en bij het FamilieAtelier ga je aan de slag met het maken van een schimmenanimatie. Tot slot kun je in de Minecraft Werkplaats jouw zelfbedachte creaties bouwen in een gezamenlijke Minecraft Education omgeving.  Deze keer bouw je aan een waanzinnig boomhut van ... verdiepingen!

Voorlezen en meer

Natuurlijk kunnen de allerkleinsten tijdens de Kinderboekenmaand ook luisteren naar mooie verhalen tijdens het wekelijkse Verhaaltjestijd en Babybieb. En zijn bij jou thuis alle boeken al gelezen? En ben je op zoek naar nieuwe verhalen? Ruil dan jouw boek tegen een ander boek tijdens de Kinderboekenruilbeurs.

Het bundelen van meerdere activiteiten rondom één thema blijkt succesvol: een aantal activiteiten in de Kinderboekenmaand is zelfs al uitverkocht. Zoals de workshop tekenen van de beroemde illustrator Charlotte Dematons en de Minecraft Werkplaats. Ook de poppenkastvoorstelling De Kikkerkoning
in Vught zit al vol, maar je kunt nog wel naar een andere poppenkastvoorstelling in Sint-Michielsgestel.

De hele maand oktober zijn er in alle bibliotheekvestigingen van Huis73 (Den Bosch, Rosmalen, Vught, Boxtel, Berlicum en Sint-Michielsgestel) veel activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar die passen bij het Kinderboekenweekthema Bij mij thuis. Bezoek onze huizen en doe mee! Kijk in de agenda voor alle details.

Kinderboekenmaand | 1 t/m 31 oktober| diverse data, tijden en prijzen | Tickets en meer info: bit.ly/Kinderboekenmaand2023