Herfstfestival bij Huis73

Gepubliceerd op: 5 oktober 2021 16:56

In de herfstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen, want in alle bibliotheken van Huis73 is er iedere dag van alles te doen. Zo kan je luisteren naar het verhaal van de succesvolle YouTubers Furtjuh en Gewoon Thomas, en kun je meedoen aan allerlei leuke workshops zoals Minecraft, Mad Science en een echte escaperoom. Natuurlijk vergeten we de allerkleinsten niet: zij kunnen de hele week wegdromen bij mooie voorleesverhalen.

Herfstfestival

Van 23 oktober tot en met 31 oktober organiseert Huis73 het Herfstfestival. In alle bibliotheekvestigingen van gemeente ’s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel en Sint-Michielsgestel zijn er iedere dag leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 14 jaar.

Kennisbende

Op maandag 25 oktober brengen de succesvolle YouTubers Rutger & Thomas, beter bekend als @Furtjuh en @Gewoon Thomas een bezoekje aan Huis73. Zij leren je de fijne kneepjes van het vak en vertellen over het eerste deel van hun nieuwe boek ‘De avonturen van Rutger, Thoms en Paco – de magische halsband’.  Inmiddels is deze populaire activiteit al uitverkocht.

 Workshops

Tijdens het Herfstfestival zijn er allerlei leuke workshops voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo kun je tijdens de DJ workshop op 27 oktober de basic skills van het dj’en leren. Op diezelfde dag en op 29 oktober kun je meedoen aan de workshop Bouwen in Minecraft. Verder kun je in de vakantie aan de slag met waanzinnig leuke experimenten van MadScience en in het Familie Atelier kun je samen met je (groot) ouders ontwerpen, ontdekken en experimenteren: maak je eigen Robotpak,
Cardboard Automata of een interactieve muziekposter. En er staan nog veel meer leuke workshops op het programma, zoals Uitvinderslab, Coderdojo en
Codecrakers.  Het complete programma vind je op onze website.

Voorlezen

Ook wordt er in de herfstvakantie extra veel voorgelezen. Voor de allerkleinsten is er de Babybieb en de Dreumesbieb: een gezellig moment voor jou en je kindje vol met bruikbare tips, voorleesboekjes en liedjes. Iedere woensdag- en vrijdagochtend is er Verhaaltjestijd 2+ en op woensdagmiddag lezen we voor aan kinderen van 3 jaar en ouder. Tot slot lezen we op zaterdagochtend ook voor in het Engels.

Kortom, een week bomvol activiteiten en leesplezier! Kijk in de agenda voor alle data, tijden, locaties en kaartverkoop.