We zijn overgegaan op een nieuw landelijk inlogsysteem. Je hebt daarover een mail ontvangen en het enige dat je hoeft te doen is opnieuw inloggen.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op via info@huis73.nl of 073-680 2900 (tijdens kantoortijden). 

Lees meer 

Gaat dat zien! Bossche middelbare scholieren exposeren bij Huis73

Gepubliceerd op: 9 juni 2022 12:24

Leerlingen van Mytylschool Gabriel, Schakelklas Bossche vakschool (ISK), Sint Jans lyceum en Pierson college exposeren zelfgemaakte prenten bij Huis73. Het werk bestaat uit etsen en zeefdrukken die zij gedurende de afgelopen maanden bij het Grafisch Atelier in Den Bosch hebben gemaakt in het kader van het onderwijsproject Zien!

Gaat dat Zien! Bossche middelbare scholieren exposeren bij Huis73

(Foto: Grafisch Atelier Den Bosch / Gérard van Kessel)

Van woensdag 15 juni t/m maandag 18 juli exposeren leerlingen van Mytylschool Gabriel, Schakelklas Bossche vakschool (ISK), Sint Jans lyceum en Pierson college zelfgemaakte prenten bij Huis73. Het werk bestaat uit etsen en zeefdrukken die zij gedurende de afgelopen maanden bij het Grafisch Atelier in Den Bosch hebben gemaakt in het kader van het onderwijsproject Zien!

Zien en gezien worden

In de tijdsgeest van nu en met de invloeden van social media, is het maken van selfies voor jongeren een dagelijkse bezigheid. Maar hoe kijken ze naar zichzelf in ‘real life’? En zien ze een ander eigenlijk wel echt? Iemand zien, is niet alleen een kwestie van kijken en bekeken worden, maar ook luisteren naar de ander. Met Zien! worden de leerlingen geprikkeld om de wereld te bekijken door een andere bril, buiten de geijkte kaders. Door middel van theaterlessen van Huis73 en grafiekworkshops in het Grafisch Atelier, leren ze om ideeën zichtbaar te maken en om te zetten naar beeldende oplossingen.

Creatieve krachten

Zien! is een lesprogramma rondom het thema kijken naar jezelf  en voor het voorgezet onderwijs, ISK, speciaal onderwijs MBO en HBO. Leerlingen van verschillende schooltypes, leeftijden, achtergronden en niveaus kunnen deelnemen. Tijdens het programma worden taal, theater en grafiek ingezet om belangrijke maatschappelijke waarden als begrip, invoelingsvermogen en (visuele) communicatievaardigheid te vergroten én om de creativiteit aan te zwengelen.

De expositie Gaat dat Zien! is te zien van 15 juni t/m 18 juli bij Huis73, Hinthamerstraat 72-74 in Den Bosch. Gratis toegankelijk tijdens openingsuren!

Zien! Wordt mede mogelijk gemaakt door: