Doe jij mee met de expositie over de Sint-Jan?

Gepubliceerd op: 31 augustus 2021 10:43

Voor het meerdaags event Shift Talks van Huis73 zijn we op zoek naar kunstenaars die werk maken van of over de Sint-Jan. Shift Talks biedt een serie aan Talks, Debat en Kunst en vormt jaarlijks jouw kompas voor de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie. Centraal staat altijd een moedige uitdager, een dwarse denker van internationale allure die op een bijzondere locatie spreekt.

In 2021 spreekt Roman Krznaric in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Deze eerste editie van Shift Talks staat in het teken van ‘kathedraaldenken’. Dat wil zeggen het vermogen om projecten te starten die pas na je eigen dood voltooid zijn. Of zoals Trouw het onlangs omschreef: Kathedraaldenken houdt in dat je plezier hebt om dingen te doen waar je niet onmiddellijk je voordeel uithaalt, maar waarvan je weet dat toekomstige generaties zullen kunnen genieten.

In die geest willen we de Sint-Jan eren met een expositie. Omdat onze kathedraal op veel verschillende fronten zo’n onuitputtelijke bron is.

Oproep
Ben je (amateur)kunstenaar, enthousiast en wil je graag deelnemen? Selecteer dan maximaal drie eigen kunstwerken over of van de Sint-Janskathedraal (alle technieken en afmetingen zijn toegestaan). Stuur uiterlijk 1 november 2021 een mail naar expositie@huis73.nl met daarin je NAW-gegevens en foto’s van de betreffende werken. Huis73 maakt vervolgens een selectie van de werken die samen van 15 t/m 21 november 2021 de expositie vormen tijden Shift Talks.