Let op: maak je gebruik van Mijn Bibliotheek en/of Bibliotheek Wise App? Dan moet je vanaf 19 september eenmalig opnieuw aanmelden.

Lees meer

De Sint Jan door de lens van Marc Bolsius

Gepubliceerd op: 25 augustus 2022 12:32

Van dinsdag 6 september tot en met zondag 2 oktober 2022 is foto expositie “Sint-Jan door de lens van Marc Bolsius” bij Huis73 Den Bosch te bezichtigen. Gratis toegang.

Bosschenaren en Brabanders hebben allemaal een band met de Sint-Jan. Ze zijn er gedoopt, getrouwd, hebben er dierbaren begraven of worden wakker van de klokkentoren. De Sint-Jan heeft zijn functie voor gelovigen maar is ook een plek voor iedereen die even wil vluchten voor het jachtige bestaan van altijd druk zijn.

De foto’s van Marc Bolsius zijn een mix van zijn jarenlange interesse in dlevende geschiedenis van de kerk en zijn beleving van rust, bezinning en mystiek. De expositie toont 20 foto’s uit het archief van Bolsius van de van de afgelopen 20 jaar. Te zien is de architectuur, de restauratie, afbeeldingen geïnspireerd op Jeroen Bosch, de carnavalsmis, de meimaand, het orgel en devotie.

De foto expositie “Sint-Jan door de lens van Marc Bolsius” is van dinsdag 6 september tot en met zondag 2 oktober 2022  te zien bij Huis73, Hinthamerstraat 72-74 in ’s-Hertogenbosch. Geopend op doordeweekse dagen van 9.00 – 21.00 uur enin het weekend van 10.00 – 17.00 uur.

Gratis toegang

Foto: “Zoete Lieve Moeder” door Marc Bolsius