Bekendmaking winnaars Huis73 Kunstprijs

Gepubliceerd op: 30 mei 2022 15:11

Op vrijdag 10 juni zal Plebaan Vincent Blom de winnaar van de Huis73 Kunstprijs bekendmaken. Dit jaar is het een unieke editie waarbij we samenwerken met de organisatie van 800 jaar Sint-Jan.

Op vrijdag 10 juni zal Plebaan Vincent Blom de winnaar van de Huis73 Kunstprijs bekendmaken. De Huis73 Kunstprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een kunstenaar afkomstig uit Den Bosch en omstreken die het beste, creatiefste, meest inspirerende kunstwerk heeft gemaakt binnen een vooraf bepaald thema. Dit jaar met een unieke editie waarbij we samenwerken met de organisatie van 800 jaar Sint-Jan.

Het thema waarbinnen dit jaar gewerkt werd is ‘Beleef de Sint-Jan’. Maar liefst 90 professionele en amateurkunstenaars uit Den Bosch en omstreken hebben werk ingestuurd afkomstig uit diverse kunstvormen, als tekenen, schilderen en beeldhouwkunst. De werken worden beoordeeld door een professionele jury.

Op 10 juni zal Juryvoorzitter plebaan Vincent Blom de drie winnaars en de winnaar van de aanmoedigingsprijs bekend maken bij Huis73. Daarna volgt de opening van de exposite in de Sint-Jan. Alle winnaars worden toegezongen door het Bossche vrouwenkoor ‘Behoorlijk Bekoorlijk’ en krijgen een tegoedbon van onze sponsor De Kwast. De eerste prijs is een solo-expositie bij Huis73 en een gratis cursus naar keuze. Van alle inzenders zal een werk te zien zijn bij de groepsexpositie ín de Sint-Jan.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 10 juni vanaf 19.00 uur voor genodigden. De expositie in de Sint-Jan is voor het publiek te zien van 11 juni tot en met 11 september 2022.