We zijn overgegaan op een nieuw landelijk inlogsysteem. Je hebt daarover een mail ontvangen en het enige dat je hoeft te doen is opnieuw inloggen.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op via info@huis73.nl of 073-680 2900 (tijdens kantoortijden). 

Lees meer 

Stadscomponist stelt zich voor

Gepubliceerd op: 24 september 2021 12:35

Huis73 werkt met vele partners samen. Zo ook met stadscomponist Bart de Vrees. Met hem, componist Remy Alexander en November Music ontwikkelen we een componeertraject voor scholieren. Hij schreef voor Huis73 een stuk waarin hij zich voorstelt en vertelt met welke opdracht hij de Bossche samenleving op muzikaal gebied met elkaar verbindt.

De stad zingt, spreekt, beweegt, schreeuwt en zwijgt

Mijn naam is Bart de Vrees en ik ben dit jaar de eerste (en hopelijk niet de laatste) stadscomponist van Den Bosch. Tijdens mijn periode als stadscomponist maak ik veel nieuw werk voor de stad, door de stad en mét de stad.Ik laat me daarbij vooral inspireren door de stad zelf, die als het ware een personage is dat kan zingen, spreken, bewegen, schreeuwen en zwijgen. Zo maak ik dit jaar met Theater Artemis vier keer een ritueel waarmee we de seizoenen de stad binnenhalen, werkte ik in juni een week lang in de Studio’s van Willem II en schreef ik een korte fanfare voor de opening van de Bossche Zomer gespeeld door blazers en slagwerkers uit de stad. Naast deze werkzaamheden schrijf ik maandelijks een korte compositie voor de bundel Schetsen, stukken, scherven, liederen en fragmenten. Deze bundel met stukjes zijn voor allerlei instrumenten en speelniveaus en gratis te downloaden op mijn website.

Huis, tuin en keuken sounddesign
Ook maak ik regelmatig filmpjes onder de titel huis, tuin en keukensounddesign waarin we met spullen die we al in huis hebben liggen instrumentenmaken en bespelen. Om mee te kunnen doen hoef je geen instrument te kunnen bespelen.Ik streef ernaar om veel Bosschenaren en Bossche cultuurpartners met elkaar incontact te brengen.

Zo ook met Huis73, met wie ik samen met componist Remy Alexander en November Music een componeer traject ontwikkel voor scholieren. Tijdens deze workshop gaan we zelf instrumenten bouwen en bespelen. We willen laten zien dat iedereen muziek kan maken en kan componeren!