Boekenweek 2022: Eerste liefde

Een ode aan de eerste liefde

Een eerste liefde is overrompelend, overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden opent zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers.
Marieke Lucas Rijneveld schrijft het Essay, Ilja Leonard Pfeiffer het geschenkboek.

Pyuri speelt Eerste liefde

Speciaal voor de Boekenweek 2022 schreef Jos van Rens de song 'Mijn eerste liefde'. In deze voorstelling zal Jos de ultieme versiertruc uit de doeken doen. Heb jij jouw eerste liefde nog vers in het geheugen? De eeuwige vlinder die zonder speld in zijn buik in jouw buik vlindert.

Zin op Zondag met Philip Huff en Toine Heijmans

In Zin op Zondag, de maandelijkse literaire talkshow van Huis73 en Adr. Heinen, zijn schrijvers Philip Huff en Toine Heijmans te gast bij presentator Marja Käss.

In gesprek met Forugh Karimi

In De moeders van Mahipar vertelt Karimi over de lotgevallen van een familie die uit elkaar gerukt wordt door oorlog. Een verhaal over liefde, vriendschap, geweld, mededogen, en tot slot over de zoektocht naar een bewoonbaar ‘thuis’.

Workshop Verhalen vertellen

Een vrolijke en inspirerende workshop verhalen vertellen met als rode draad ‘De Liefde’. Vol uitdagende speloefeningen rond de kunst en kunde van het verhalen vertellen. En voor wie het aandurft het podium om het eigen verhaal ten gehore te brengen.