Let op: maak je gebruik van Mijn Bibliotheek en/of Bibliotheek Wise App? Dan moet je vanaf 19 september eenmalig opnieuw aanmelden.

Lees meer

Art United - coaches en disciplines

Hier lees je meer over de disciplines en stellen de coaches zich voor.

Muziek & zang

Hieronder valt elke vorm van muziek. Dus wil je jezelf ontwikkelen als singer-songwriter, muzikant, zanger, rapper of bijvoorbeeld dj? Schrijf je dan in voor deze categorie. Iedereen is welkom om samen met de coaches Anne van Damme en Johan van Bommel je muziek net dat stukje beter te maken.

Wie is muziekcoach Anne van Damme?
Zij is songwriter, artiest en muziekcoach. Als ze zelf niet op het podium staat met haar akoestische liedjes, helpt ze anderen met het maken van muziek. Dat doet ze op gebied van stemcoaching, performance, liedjes schrijven, en gitaar- of pianobegeleiding. Ook coacht Anne bandjes voor optimaal samenspel. Ze gaat daarbij uit van de muzikant die voor haar staat. Hoe kom jij het beste tot je recht? Samen werken jullie aan het versterken van jouw muzikaliteit, zodat je zelfverzekerd en compleet jezelf het podium op kunt.

Johan van Bommel
Naast Anne begeleidt ook Johan van Bommel jullie op je muzikale pad. Johan is zelf begonnen als deelnemer van Art United en staat nu regelmatig op het podium onder zijn artiestennaam 'Gewoon Johan'. Johan is vooral handig met het creatieve aspect van muziek maken en denkt graag in- en out-of-the-box met je mee. Volgens Johan leer je het meeste door te doen. De titel van zijn net verschenen EP luidt dan ook 'Gewoon Doen'. Bij deze ook zijn oproep om vooral mee te doen met Art United!

Dans

Vind je het leuk om te dansen in de club, op Tiktok of veilig in je kamer? Dan is de categorie dans wat voor jou. Hier kan je jezelf verder ontwikkelen in verschillende dansstijlen met behulp van leeftijdsgenoten en een professionele coach.

Tijdens Art United word jij gecoacht bij het maken van je eigen choreografie (dans) en ga je aan de slag om je skills uit te breiden met diverse stijlen. We gaan ook werken aan je performance, hoe sta je op het toneel? Wat wil je laten zien? Welk verhaal wil je vertellen? Samen met de coach kijk jij op wat voor manier jij als danser en maker kunt groeien en streven naar het beste! 

Theater

Vind je het geweldig om te shinen op het toneel en jezelf in te leven in een rol? Dan is theater het traject voor jou! Hier leer je met je mede deelnemers en coaches de fijne kneepjes van het vak en leer je het begin van acteren en theater!

Marc van Creij is jullie theatercoach.
Marc is als theatermaker werkzaam voor zijn eigen theaterschool. Verder werkt hij als muziek en theaterdocent op basisscholen en verzorg hij workshops voor verschillende kunstencentra in de omgeving. Marc zoekt altijd naar de ideale balans tussen plezier maken en jezelf ontwikkelen. Theater en muziek zijn de middelen die hij daarbij inzet. Samen met Marc ga jij het beste uit ‘het materiaal’ halen. Dit wordt een zoektocht vol spanning, plezier en uiteindelijk ook persoonlijke groei. Kom het zelf ervaren! Leuk gaat het sowieso worden.

Beeldende kunst

Vind jij het tof om te tekenen, schilderen, fotograferen etc.? Geef je dan op voor Art United. Samen met coach Marthe Zink werk je naar een te gek festival, waarop je jouw kunst mag tonen.

Coach Marthe Zink
Marthe is beeldend kunstenaar en maakt tekeningen. Ze experimenteert met verschillende materialen en technieken. In haar tekeningen brengt ze een klassieke manier van tekenen samen met bijvoorbeeld comics en speelgoedobjecten. Daarnaast geeft ze les bij Huis73.Marthe gaat met je in gesprek over je werk. Wat wil je graag verbeelden en wil je een verhaal vertellen? Misschien werk je graag autobiografisch of juist maatschappijkritisch? Ze laat je kennismaken met verschillende materialen en technieken. Ook laat ze je werk zien van andere kunstenaars. Wie weet vind je het leuk om een samenwerking aan te gaan met een van de andere discipline als dans, theater of muziek, het is allemaal mogelijk. Hoe gaaf is het om je uiteindelijke werk (of juist je werkproces) te laten zien op het festival aan je familie en vrienden?

Crew

Ben je benieuwd wat er komt kijken bij het organiseren van een festival of optreden? Meld je aan bij de Art United crew en krijg een exclusief kijkje achter de schermen! Hier leer je hoe een festival vorm krijgt en wat er allemaal aan pr gedaan wordt. Ook leer je wat erbij komt kijken aan decor, licht en geluid. Als crewlid ben jij degene die, samen met de coach, het Art United festival opzet en uitvoert!

Samen met het team van Huis73 en andere professionals ga jij aan de slag! Wil jij dus meer weten over communicatie, content creëren, conceptbewaking, netwerken, vrijwilligerscoördinatie, programmering, productie of stagemanagement? Dan ben je bij de Art United crew aan het juiste adres!