Tips voor thuis - volwassenen

Welkom bij Huis73 online - Tips voor online activiteiten thuis

 

Terug naar het overzicht

De beste podcasts

Hoe vind je de beste Nederlandstalige podcasts? Om het wat eenvoudiger te maken vind je op deze site de beste podcasts uit Nederland en Vlaanderen overzichtelijk op een rij.

Tijdschriftenbieb app

Even ontspannen? Probeer de tijdschriftenbieb app. Een tijdelijke gratis app voor leden. Titels gaan van Happinez en Psychologie Magazine tot Vrij Nederland en de Autoweek. TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek, voor ongeveer een half jaar.

Debat voor Noord-Oost Brabant

RUW en Dtv Nieuws organiseren een Brabants debat in aanloop van de Tweede KamerverkiezingenPvdA, VVD, GroenLinks, D66, CDA, de SP, JA21, en de Partij voor de Dieren debatteren over vier thema’s met bijbehorende, prikkelende stellingen: woningbouw, banen, de energietransitie en de luchtkwaliteit in Brabant.

RUW: De toekomst van cultuur in Den Bosch

Afgelast, uitgesteld, tot nader order gesloten, we missen jullie, tot snel! De corona-storm treft Bossche cultuurmakers, festivals en organisaties hard. Hoe gaan we verder? Hoe zorgen we ervoor dat er nog iets overblijft van de Cultuurstad van het Zuiden?

Grootouders voor het Klimaat

Grootouders voor het Klimaat nodigen je uit voor het Bossche Klimaatalarm, voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Je kunt online meedoen of aanwezig zijn op 14 maart om 14 uur bij de Pettelaarse Schans.

Webinar hoogsensitiviteit

Interactieve lezing door Jolien Ballhaus. Een introductie in hoogsensitiviteit. Wat is dit nou precies? Hoe werkt het? En hoe kun je je kinderen hierin begeleiden?

Boekenweek 2021 - Avond van het Boek

Op 13 maart interviewt programmamaker Tim den Besten twee heel bijzondere gasten: schrijver en Booker Prize-winnaar Marieke Lucas Rijneveld, en auteur van het Boekenweekgeschenk Hanna Bervoets. Een goed gesprek te volgen via Livestream.

Online schrijfcursussen

Schrijfambities? Altijd al verhalen willen schrijven? De Schrijversvakschool biedt haar cursussen nu ook online aan, zoals de schrijfcursus Roman en Korte verhalen of een schrijftraining.

Stop Motion tutorial

Maak je eigen filmpje! Docente Perla van Kessel laat je in deze instructievideo stap voor stap zien hoe je thuis aan de slag kunt met een stop motion filmpje. 

Leen een e-book

Leen je e-books bij de online bibliotheek. Lees ze op je smartphone, e-reader, pc of laptop. E-books hulplijn:  
Maak een belafspraak via 073 - 6802900 (tussen 9.00 - 13.00 uur) of mail naar e-books@huis73.nl.

Online Bibliotheek App

In de nieuwe online Bibliotheek-app vind je zowel e-books als luisterboeken! Eenvoudig boeken zoeken, downloaden, lezen en luisteren. Verlangelijstjes maken, previews beluisteren en meer.

Cultuur voor thuisblijvers

Veel culturele activiteiten zijn afgelast, maar cultuurmakers zitten niet stil! Cultuurbosch verzamelt nieuwe initiatieven in en om Den Bosch rond muziek, beeld en theater.

Thuis online: Skype, videobellen en meer

Het is toch wel heel fijn om deze dagen elkaar even in de ogen te kunnen kijken. Seniorweb legt je de mogelijkheden helder uit. Heb je vragen over mobiel, tablet of pc, bel dan naar 06-20372776.

Vragen over Digitale overheid?

Moet je digitaal iets regelen met de overheid en heb je vragen? Vanaf 14 januari kan je bellen naar het Informatiepunt op dinsdag en donderdag van 13.30 - 14.30 via tel. 073 6802900. 

Bel de digitale vragen service

Kan je hulp gebruiken bij videochatten, whatsappen, sms-en of mailen? Of andere digitale vragen? Het digiTAALpunt biedt nu een telefonische hulplijn: 073 - 8505554 Dinsdag 9.00-11.00 uur

De Ommetje-app

Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nog leuker met de gratis Ommetje-app ontwikkeld door Erik Scherder en de Hersenstichting. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie. 

Kunst van het bewegen

Op aanstekelijke wijze laten Andrew Greenwood (Switch2move) en Meta de Zeeuw zien dat fit blijven helemaal niet lastig hoeft te zijn, zelfs niet in deze tijd. Doe mee, staand of zittend, waar en wanneer je maar wilt.

Blijven leren met hoorcolleges

In de Luisterbieb vind je ook honderden hoorcolleges, van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of duik in de geschiedenis met Delpher, volg een taalcursus ..

Onze podcasts

Live hoorspel en podcast van Weerthof & Pagée en Eric Alink, hartverwarmende verhalen uit Vught of van leerlingen over vrede en vrijheid. Verhalen vind je in mensen.

Seniorweb Rosmalen helpt

Voor hulp bij digitale vragen kan je bellen met de Inloop en Leren aan huis-coördinator Gerard Burggraaf 06-20372776. Hij regelt dat een van de Seniorweb vrijwilligers je snel terugbelt. 

Thuis Nederlands oefenen?

Je leert veel nieuwe woorden door deze filmpjes te bekijken. De filmpjes zijn voor beginners. Je hoeft niet te lezen of te schrijven.

Nt2 Taalmenu

Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Bij nt2taalmenu.nl vind je oefeningen voor alle niveaus.

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

Virtueel Museumbezoek

Bezoek Musea over de hele wereld online: Het Rijksmuseum, Van Goghmuseum en 10 andere musea bieden je een virtuele tour langs hun collecties.

Universiteit van Nederland

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Voor een jong en breed publiek en van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

Gratis Yoga in je huiskamer

Behoefte aan ontpanning? Babel huisgenote Ciske van Present Moment biedt yogalessen op maandag- en woensdagavond. Heb je een gratis zoom account en een yogamatje? Mail dan naar info@presentmoment.nl en ontvang steeds bij aanvang van de les een link.