Tips voor thuis - volwassenen

Welkom bij Huis73 online - 24 uur per dag open

E-books en luisterboeken

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. 

Online Bibliotheek App

In de nieuwe online Bibliotheek-app vind je zowel e-books als luisterboeken! Eenvoudig boeken zoeken, downloaden, lezen en luisteren. Verlangelijstjes maken, previews beluisteren en meer.

Gratis online trainingen

Skills Town biedt 30 online trainingen, gericht op duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Ontdek wat voor werk bij jou past, hoe je gezond en effectief thuiswerkt, zorgt voor beweging en ontspanning én omgaat met problemen en stress. Er zijn webinars, podcasts, e-learnings en ultrakorte 'essentials' om snel iets nieuws te leren. Vraag toegang en ga aan de slag!

Thuis online: Skype, videobellen en meer

Zoek je uitleg of hulp bij videobellen of het gebruiken van sociale media. Heb je een vraag over andere computergerelateerde vragen?. Seniorweb helpt je graag op weg.

Blijven leren met hoorcolleges

In de Luisterbieb vind je ook honderden hoorcolleges, van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of duik in de geschiedenis met Delpher, volg een taalcursus ..

Onze podcasts

Live hoorspel en podcast van Weerthof & Pagée en Eric Alink, hartverwarmende verhalen uit Vught of van leerlingen over vrede en vrijheid. Verhalen vind je in mensen.

De beste podcasts

Hoe vind je de beste Nederlandstalige podcasts? Om het wat eenvoudiger te maken vind je op deze site de beste podcasts uit Nederland en Vlaanderen overzichtelijk op een rij.

Tijdschriftenbieb app

Even ontspannen? Probeer de tijdschriftenbieb app. Een tijdelijke gratis app voor leden. Titels gaan van Happinez en Psychologie Magazine tot Vrij Nederland en de Autoweek. TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek, voor ongeveer een half jaar.

Muziekweb

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland. Een bron van informatie over muziek die de afgelopen vijftig jaar in Nederland is uitgebracht, en een ideale plek om meer muziek te leren kennen.

Nt2 Taalmenu

Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Bij nt2taalmenu.nl vind je oefeningen voor alle niveaus.

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.