Tips voor thuis - volwassenen

Welkom bij Huis73 online - Tips voor online activiteiten thuis

 

Terug naar het overzicht

Livestream Zin op Zondag

Deelname via Livestream! Literaire talkshow waarin presentator Marja Käss auteurs voorstelt aan het publiek. Op 13 september ontvangt ze Arthur Japin en Jeroen Thijssen.

Leen een e-book

Leen je e-books bij de online bibliotheek. Lees ze op je smartphone, e-reader, pc of laptop. Hulp nodig? kom langs bij het e-book spreekuur en neem je rader of tablet mee. 

Stop Motion tutorial

Maak je eigen filmpje! Docente Perla van Kessel laat je in deze instructievideo stap voor stap zien hoe je thuis aan de slag kunt met een stop motion filmpje. 

Cultuur voor thuisblijvers

Veel culturele activiteiten zijn afgelast, maar cultuurmakers zitten niet stil! Cultuurbosch verzamelt nieuwe initiatieven in en om Den Bosch rond muziek, beeld en theater.

Thuis online: Skype, videobellen en meer

Het is toch wel heel fijn om deze dagen elkaar even in de ogen te kunnen kijken. Seniorweb legt je de mogelijkheden helder uit. Kom je er niet uit, bel dan met de Inloopcoördinator Gerard Burggraaf 06-20372776.

Webinar Klimaatverandering

Grootouders voor het Klimaat start een serie webinars over de diverse aspecten van klimaatverandering via ZOOM. De eerste lezing is op 9 september door Dr. Rob van Dorland van het KNMI. 

Bel de digitale vragen service

Kan je hulp gebruiken bij videochatten, whatsappen, sms-en of mailen? Of andere digitale vragen? Inlooppunt Helftheuvel biedt nu een telefonische hulplijn:
Tel 073 - 8505554 Dinsdag 9.00-11.00 uur

Houd je hersens fit

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om je hersenen fit te houden! Doe mee met de gratis online training HersenCoach! van de Hersenstichting. Met opdrachten, tips en uitleg. Ga samen aan de slag. 

Kunst van het bewegen

Op aanstekelijke wijze laten Andrew Greenwood (Switch2move) en Meta de Zeeuw zien dat fit blijven helemaal niet lastig hoeft te zijn, zelfs niet in deze tijd. Doe mee, staand of zittend, waar en wanneer je maar wilt.

Blijven leren met hoorcolleges

In de Luisterbieb vind je ook honderden hoorcolleges, van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of duik in de geschiedenis met Delpher, volg een taalcursus ..

Onze podcasts

Live hoorspel en podcast van Weerthof & Pagée en Eric Alink, hartverwarmende verhalen uit Vught of van leerlingen over vrede en vrijheid. Verhalen vind je in mensen.

Walk & Talk Online

De hele maand april organiseert Walk en Talk elke woensdag van 14.30 – 16.00 uur een Walk en Talk Online met inspiratie en praktische tips voor werkzoekenden. 

Thuis Nederlands oefenen?

Je leert veel nieuwe woorden door deze filmpjes te bekijken. De filmpjes zijn voor beginners. Je hoeft niet te lezen of te schrijven.

Nt2 Taalmenu

Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Bij nt2taalmenu.nl vind je oefeningen voor alle niveaus.

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

Virtueel Museumbezoek

Bezoek Musea over de hele wereld online: Het Rijksmuseum, Van Goghmuseum en 10 andere musea bieden je een virtuele tour langs hun collecties.

Universiteit van Nederland

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Voor een jong en breed publiek en van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

Gratis Yoga in je huiskamer

Behoefte aan ontpanning? Babel huisgenote Ciske van Present Moment biedt yogalessen op maandag- en woensdagavond. Heb je een gratis zoom account en een yogamatje? Mail dan naar info@presentmoment.nl en ontvang steeds bij aanvang van de les een link.