Tips voor thuis - volwassenen

Welkom bij Huis73 online - Tips voor online activiteiten thuis

 

Terug naar het overzicht

Webinar: Maria Genova

Over onvergetelijke personages en spannende dialogen. In een nieuwe online schrijfworkshop vertelt schrijfster Maria Genova alles over de magie van boeiende personages. Hoe maak je een personage onvergetelijk?

Webinar: 75 jaar Vrijheid

Historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven over zijn boek 'De nieuwe rafelrand van Europa – De eeuwenlange voorgeschiedenis van Brexit en Trump' en de beweegredenen achter de Amerikaanse betrokkenheid bij Europa en Nederland.

Webinar: Gustav Klimt

In dit webinar staat de kunstenaar Gustav Klimt (1862 - 1918) centraal. Erna Charbon-van Heck is al heel wat jaren bezig met kunst. Sinds 2003 werkt zij in het Van Abbemuseum als rondleidster.

Workshop Het zwijgen van ...

Online-workshop bij Nederland Leest en het boek van Koelemeijer, waarin mantelzorg een van de thema’s is. Er wordt stil gestaan bij wat het kan betekenen om mantelzorger te zijn, met als doel om het bewustzijn te vergroten. 

Beatles Hybride Festival

Genieten van livemuziek, meedoen aan pubquiz en muziekbingo, Masterclasses volgen van bekende muzikanten uit de popscene: kortom een uitgebreid programma met een leuke mix van locale muzikanten en muziekprofessionals.

In gesprek met Stine Jensen

Stine Jensen gaat in op de onzekere tijden waarin we nu leven. Kan filosofie ons helpen, raad en wijsheid bieden? Jensen laat zien hoe de filosofie aankijkt tegen crisis en geluk. Via de chat kan je vragen stellen.

Stop Motion tutorial

Maak je eigen filmpje! Docente Perla van Kessel laat je in deze instructievideo stap voor stap zien hoe je thuis aan de slag kunt met een stop motion filmpje. 

Leen een e-book

Leen je e-books bij de online bibliotheek. Lees ze op je smartphone, e-reader, pc of laptop. Hulp nodig? kom langs bij het e-book spreekuur en neem je rader of tablet mee. 

Online Bibliotheek App

In de nieuwe online Bibliotheek-app vind je zowel e-books als luisterboeken! Eenvoudig boeken zoeken, downloaden, lezen en luisteren. Verlangelijstjes maken, previews beluisteren en meer.

Cultuur voor thuisblijvers

Veel culturele activiteiten zijn afgelast, maar cultuurmakers zitten niet stil! Cultuurbosch verzamelt nieuwe initiatieven in en om Den Bosch rond muziek, beeld en theater.

Thuis online: Skype, videobellen en meer

Het is toch wel heel fijn om deze dagen elkaar even in de ogen te kunnen kijken. Seniorweb legt je de mogelijkheden helder uit. Kom je er niet uit, bel dan met de Inloopcoördinator Gerard Burggraaf 06-20372776.

Bel de digitale vragen service

Kan je hulp gebruiken bij videochatten, whatsappen, sms-en of mailen? Of andere digitale vragen? Het digiTAALpunt biedt nu een telefonische hulplijn: 073 - 8505554 Dinsdag 9.00-11.00 uur

Houd je hersens fit

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om je hersenen fit te houden! Doe mee met de gratis online training HersenCoach! van de Hersenstichting. Met opdrachten, tips en uitleg. Ga samen aan de slag. 

Kunst van het bewegen

Op aanstekelijke wijze laten Andrew Greenwood (Switch2move) en Meta de Zeeuw zien dat fit blijven helemaal niet lastig hoeft te zijn, zelfs niet in deze tijd. Doe mee, staand of zittend, waar en wanneer je maar wilt.

Blijven leren met hoorcolleges

In de Luisterbieb vind je ook honderden hoorcolleges, van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of duik in de geschiedenis met Delpher, volg een taalcursus ..

Onze podcasts

Live hoorspel en podcast van Weerthof & Pagée en Eric Alink, hartverwarmende verhalen uit Vught of van leerlingen over vrede en vrijheid. Verhalen vind je in mensen.

Walk & Talk Online

De hele maand april organiseert Walk en Talk elke woensdag van 14.30 – 16.00 uur een Walk en Talk Online met inspiratie en praktische tips voor werkzoekenden. 

Thuis Nederlands oefenen?

Je leert veel nieuwe woorden door deze filmpjes te bekijken. De filmpjes zijn voor beginners. Je hoeft niet te lezen of te schrijven.

Nt2 Taalmenu

Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Bij nt2taalmenu.nl vind je oefeningen voor alle niveaus.

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

Virtueel Museumbezoek

Bezoek Musea over de hele wereld online: Het Rijksmuseum, Van Goghmuseum en 10 andere musea bieden je een virtuele tour langs hun collecties.

Universiteit van Nederland

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Voor een jong en breed publiek en van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

Gratis Yoga in je huiskamer

Behoefte aan ontpanning? Babel huisgenote Ciske van Present Moment biedt yogalessen op maandag- en woensdagavond. Heb je een gratis zoom account en een yogamatje? Mail dan naar info@presentmoment.nl en ontvang steeds bij aanvang van de les een link.