Tips voor thuis - volwassenen

Welkom bij Huis73 online - Tips voor online activiteiten thuis

 

Terug naar het overzicht

De beste podcasts

Hoe vind je de beste Nederlandstalige podcasts? Om het wat eenvoudiger te maken vind je op deze site de beste podcasts uit Nederland en Vlaanderen overzichtelijk op een rij.

Tijdschriftenbieb app

Even ontspannen? Probeer de tijdschriftenbieb app. Een tijdelijke gratis app voor leden. Titels gaan van Happinez en Psychologie Magazine tot Vrij Nederland en de Autoweek. TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek, voor ongeveer een half jaar.

15 september: Interview met Teun van de Keuken

Over de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel. Teun van de Keuken is één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel en presenteert diverse onderzoeksprogramma's.

Online schrijfcursussen

Schrijfambities? Altijd al verhalen willen schrijven? De Schrijversvakschool biedt haar cursussen nu ook online aan, zoals de schrijfcursus Roman en Korte verhalen of een schrijftraining.

Leen een e-book

Leen je e-books bij de online bibliotheek. Lees ze op je smartphone, e-reader, pc of laptop. E-books hulplijn:  
Maak een belafspraak via 073 - 6802900 (tussen 9.00 - 13.00 uur) of mail naar e-books@huis73.nl.

Online Bibliotheek App

In de nieuwe online Bibliotheek-app vind je zowel e-books als luisterboeken! Eenvoudig boeken zoeken, downloaden, lezen en luisteren. Verlangelijstjes maken, previews beluisteren en meer.

Gratis online trainingen

Skills Town biedt 30 online trainingen, gericht op duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Ontdek wat voor werk bij jou past, hoe je gezond en effectief thuiswerkt, zorgt voor beweging en ontspanning én omgaat met problemen en stress. Er zijn webinars, podcasts, e-learnings en ultrakorte 'essentials' om snel iets nieuws te leren. Vraag toegang en ga aan de slag!

Thuis online: Skype, videobellen en meer

Zoek je uitleg of hulp bij videobellen of het gebruiken van sociale media. Heb je een vraag over andere computergerelateerde vragen?. Seniorweb helpt je graag op weg.

De Ommetje-app

Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nog leuker met de gratis Ommetje-app ontwikkeld door Erik Scherder en de Hersenstichting. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie. 

Kunst van het bewegen

Op aanstekelijke wijze laten Andrew Greenwood (Switch2move) en Meta de Zeeuw zien dat fit blijven helemaal niet lastig hoeft te zijn, zelfs niet in deze tijd. Doe mee, staand of zittend, waar en wanneer je maar wilt.

Blijven leren met hoorcolleges

In de Luisterbieb vind je ook honderden hoorcolleges, van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of duik in de geschiedenis met Delpher, volg een taalcursus ..

Onze podcasts

Live hoorspel en podcast van Weerthof & Pagée en Eric Alink, hartverwarmende verhalen uit Vught of van leerlingen over vrede en vrijheid. Verhalen vind je in mensen.

Nt2 Taalmenu

Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Bij nt2taalmenu.nl vind je oefeningen voor alle niveaus.

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

Virtueel Museumbezoek

Bezoek Musea over de hele wereld online: Het Rijksmuseum, Van Goghmuseum en 10 andere musea bieden je een virtuele tour langs hun collecties.

Universiteit van Nederland

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Voor een jong en breed publiek en van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!