Tips voor thuis - volwassenen

Welkom bij Huis73 online - Tips voor online activiteiten thuis

 

Terug naar het overzicht

RUW: Tijd voor een Burgerberaad

Hoe zou de wereld eruitzien als willekeurige burgers kunnen meedenken over complexe vraagstukken? Nu laten we ons representeren. Maar echt tevreden zijn we daar niet over. Hoe zou het zijn als we gelote inwoners vragen om te helpen met de besluitvorming?

Dinsdag 1 juni van 19.30 - 21.00 uur | online

Online schrijversbezoek - Hanna Bervoets

Hanna Bervoets is de meest originele schrijver van het Nederlands taalgebied op dit moment. Haar boeken vormen prikkelende gedachtenexperimenten met kleurige personages en grote thema’s als liefde en eenzaamheid. Voor de Boekenweek 2021 schreef ze het geschenk Wat wij zagen.

6 juni 2021 | 15.00u | Aanmelden voor livestream via bibliotheekbreda.nl of kemhol.nl | € 5

Webinar Hoogsensitieve brein

Esther Bergsma - auteur van o.a. Het Hoogsensitieve Brein - geeft inzicht in de unieke werking van de hersenen van HSP en tot welke problemen, maar vooral ook talenten dat leidt. Georganiseerd door Bibliotheek De Kempen.

De beste podcasts

Hoe vind je de beste Nederlandstalige podcasts? Om het wat eenvoudiger te maken vind je op deze site de beste podcasts uit Nederland en Vlaanderen overzichtelijk op een rij.

Tijdschriftenbieb app

Even ontspannen? Probeer de tijdschriftenbieb app. Een tijdelijke gratis app voor leden. Titels gaan van Happinez en Psychologie Magazine tot Vrij Nederland en de Autoweek. TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek, voor ongeveer een half jaar.

Doe mee met het Digitaal Atelier

Het Digitaal Atelier is een plek waar je kunt kennismaken, experimenteren en ontwerpen met nieuwe technologie. Jong en oud kunnen hier activiteiten en workshops bijwonen met technologie in de hoofdrol. Met UitvindersLab, FamilieAtelier en meer.

Webinar over de Regionale Energiestrategie (RES)

30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel? Wat is maatschappelijk acceptabel en financieel haalbaar?

15 september: Interview met Teun van de Keuken

Over de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel. Teun van de Keuken is één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel en presenteert diverse onderzoeksprogramma's.

Online schrijfcursussen

Schrijfambities? Altijd al verhalen willen schrijven? De Schrijversvakschool biedt haar cursussen nu ook online aan, zoals de schrijfcursus Roman en Korte verhalen of een schrijftraining.

Stop Motion tutorial

Maak je eigen filmpje! Docente Perla van Kessel laat je in deze instructievideo stap voor stap zien hoe je thuis aan de slag kunt met een stop motion filmpje. 

Leen een e-book

Leen je e-books bij de online bibliotheek. Lees ze op je smartphone, e-reader, pc of laptop. E-books hulplijn:  
Maak een belafspraak via 073 - 6802900 (tussen 9.00 - 13.00 uur) of mail naar e-books@huis73.nl.

Online Bibliotheek App

In de nieuwe online Bibliotheek-app vind je zowel e-books als luisterboeken! Eenvoudig boeken zoeken, downloaden, lezen en luisteren. Verlangelijstjes maken, previews beluisteren en meer.

Gratis online trainingen

Skills Town biedt 30 online trainingen, gericht op duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Ontdek wat voor werk bij jou past, hoe je gezond en effectief thuiswerkt, zorgt voor beweging en ontspanning én omgaat met problemen en stress. Er zijn webinars, podcasts, e-learnings en ultrakorte 'essentials' om snel iets nieuws te leren. Vraag toegang en ga aan de slag!

Thuis online: Skype, videobellen en meer

Het is toch wel heel fijn om deze dagen elkaar even in de ogen te kunnen kijken. Seniorweb legt je de mogelijkheden helder uit. Heb je vragen over mobiel, tablet of pc, bel dan naar 06-20372776.

Vragen over Digitale overheid?

Moet je digitaal iets regelen met de overheid en heb je vragen? Vanaf 14 januari kan je bellen naar het Informatiepunt op dinsdag en donderdag van 13.30 - 14.30 via tel. 073 6802900. 

Bel de digitale vragen service

Kan je hulp gebruiken bij videochatten, whatsappen, sms-en of mailen? Of andere digitale vragen? Bel de hulplijn van het digiTAALpunt: 06-22817008. 

De Ommetje-app

Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nog leuker met de gratis Ommetje-app ontwikkeld door Erik Scherder en de Hersenstichting. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie. 

Kunst van het bewegen

Op aanstekelijke wijze laten Andrew Greenwood (Switch2move) en Meta de Zeeuw zien dat fit blijven helemaal niet lastig hoeft te zijn, zelfs niet in deze tijd. Doe mee, staand of zittend, waar en wanneer je maar wilt.

Online meditatie met Ima

Altijd al willen mediteren? Meer balans in je lijf? Meemaker Ima verzorgt iedere dinsdag een mooie online meditatie. Deelnemen is gratis, stuur een e-mail naar info@bijkatrien.com

Muziekgebouw Eindhoven streamt concerten

Drie keer per week, op dinsdag, donderdag en zaterdag, streamt Muziekgebouw Eindhoven gratis de mooiste concerten!

Blijven leren met hoorcolleges

In de Luisterbieb vind je ook honderden hoorcolleges, van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of duik in de geschiedenis met Delpher, volg een taalcursus ..

Onze podcasts

Live hoorspel en podcast van Weerthof & Pagée en Eric Alink, hartverwarmende verhalen uit Vught of van leerlingen over vrede en vrijheid. Verhalen vind je in mensen.

Seniorweb Rosmalen helpt

Voor hulp bij digitale vragen kan je bellen met de Inloop en Leren aan huis-coördinator Gerard Burggraaf 06-20372776. Hij regelt dat een van de Seniorweb vrijwilligers je snel terugbelt. 

Thuis Nederlands oefenen?

Je leert veel nieuwe woorden door deze filmpjes te bekijken. De filmpjes zijn voor beginners. Je hoeft niet te lezen of te schrijven.

Nt2 Taalmenu

Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Bij nt2taalmenu.nl vind je oefeningen voor alle niveaus.

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

Virtueel Museumbezoek

Bezoek Musea over de hele wereld online: Het Rijksmuseum, Van Goghmuseum en 10 andere musea bieden je een virtuele tour langs hun collecties.

Universiteit van Nederland

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Voor een jong en breed publiek en van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!