Tips voor het onderwijs

Lekker blijven lezen

Hoe kan je thuis lekker blijven lezen? Het toverwoord is afwisseling. Deze en andere handige tips vind je hier

Tips uit stad en regio

Zeer binnenkort vind je hier het culturele aanbod uit Den Bosch e.o. voor het onderwijs. Voor nu alvast het aanbod dat CultuurBox in Boxtel heeft verzameld van kwalitatief goede cultuur- en sportlessen die je vanuit huis kunt volgen tijdens deze corona crisis.

Klas en kunst gaat digitaal

Doet je school mee aan Klas & Kunst? De lessen gaan door in aangepaste vorm. Heb je interesse neem dan contact op met leoniegossens@huis73.nl

Les op afstand

Hoe geef je goed onderwijs op afstand aan leerlingen in het primair onderwijs (po), het voortgezet onderwijs (vo) en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo)? Kennisnet helpt je op weg.

Wij leren - kennisplatform

Kennisplatform Wij-leren.nl geeft veel praktische tips en actuele informatie voor thuisonderwijs, ter ondersteuning van leerkrachten en ouders.

VO Leest! Podcast serie

Podcast over lezen in het voortgezet onderwijs. Voor docenten Nederlands, over jongeren en boeken. VO leest! is een podcast van Het Leesbureau. John Schrijnemakers gaat in gesprek met spraakmakende docenten in het vak.

Theater Artemis@home

Artemis daagt je uit om favoriete scènes na te spelen – tussen de gordijnen, op zolder of in de tuin. Dus: aan de slag, film de scène met je telefoon en stuur ‘m op.

E-learnings digitale geletterdheid

Vier webinars van 10 minuten praten je bij over digitale geletterdheid, tips en lesmateriaal.

Wolk App - puur poëzie

Gedichten die aansluiten bij de belevingswereld en het mediagebruik van jongeren komen tot leven via augmented reality. Het bijbehorende lesprogramma voor primair en voortgezet onderwijs geeft extra handvatten om met de app aan de slag te gaan.

Boek over het Coronavirus

"Er is een nieuw woord dat je misschien wel hebt gehoord" Dit nieuwe boek van Gottmer is speciaal voor kinderen bedoeld. het geeft heldere uitleg over Corona, hoe het is om thuis te zijn en ze kunnen doen. 

Brabants kwartiertje met Van Gogh

Erfgoed Brabant biedt een (digitaal) lesprogramma over Vincent van Gogh, zijn leven, familie en zijn eerste stappen op het kunstenaarspad in Brabant. Bekijken, bewonderen en bevragen. 

Social Design uitdaging met JBAC

Leerlingen worden uitgedaagd tot creatief denken en empathie en zoeken creatieve oplossingen voor sociale kwesties. Ingezonden ontwerpen worden later dit jaar geëxposeerd in het JBAC.

Creatief thuis met Inkt Atelier

Serie van 5 creatieve lessen over kleur, over zelflopende beestjes en vieze vingers. Een creatieve pauze, zeg maar. Met zoveel mogelijk huis- tuin- en keukenspullen, je kunt zo thuis aan de slag.

Theejater?! met Het Zuidelijk Toneel

Maak een Elfje (gedicht van 11 woorden) over Trump, bekijk een Story en bedenk een scene om hem af te maken, maak een poster bij je maaltijd. Gewoon, gezellig en voor iedereen van 8 - 88 jaar

Expeditie Heilige Huisjes

De één gaat op zondag naar de kerk, de ander op zaterdag naar de synagoge en weer een ander gaat tijdens de Ramadan elke avond naar de moskee. Maar wie gaat waar naar toe en waarom? Gratis lespakket van Erfgoed Brabant.

Leesbeesten en Luistervinken

Met deze podcasts ontdekken kinderen de verhalen achter hun favoriete boeken. Ze krijgen leestips en gaan aan de slag met spreken, luisteren en digitale vaardig-heden. Nu met opdrachten voor thuis.

Creatief thuisonderwijs

Websites genoeg waar kinderen rekenen, taal en andere lessen kunnen oefenen. Maar hoe stimuleer je de creativiteit van kinderen bij thuisonderwijs? Kinderen laten beleven, verwonderen, maken?

Schrijver op je scherm

Wil je een schrijver op bezoek in je klas? Nieuw bij de Schrijverscentrale: Boek een schrijver op je scherm. Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden: een live en interactief bezoek óf een persoonlijke video.